Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Auralic gjør high-end trådløs

Hong Kong-baserte Auralic har fått mye skryt for sine produkter og lanserer snart en trådløs plattform for strømming som også støtter DSD-lydfiler

Skrevet av / 03.01.14 - 08:00
Auralic gjør high-end trådløs

Audiofile skvetter til når noen sier høyoppløst lyd, fordi de er dritlei MP3-kvaliteten nesten alle strømmetjenester leverer. Wimp HiFi er et hederlig unntak, men selv deres ukomprimerte lydfiler (16-bit/44,1 kHz), blekner når 24-bit eller DSD nevnt.

Derfor er det interessant når Auralic annonserer at de utvikler en platform for strådløs strømming, som støtter DSD, dobbel datastrøm DSD, DXD og USB ut til en separat DAC, digitalkonverter.

Lightning Streaming kalles den, og den er basert på deres Telsa plattform som kjører på en firekjerners ARM Coretex-A9 prosessor på 1 GHz, med 2GB DDR3 minne, og en 802.11ac Wi-Fi infrastruktur for trådløs tilkobling.

Den skal støtte alle tenkelige digitale lydformater fra USB-utgangen. Som CD-formatets PCM-format fra 44.1 til 384 KHz ved 16-, 24- og 32-bit oppløsning.

Foruten allerede nevnte høyoppløste formater, støtter den også lydfiler som AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV og WMA. Hvilket betyr at den er tilpasset alle tenkelige strømmetjenester og lydformater.

Lightning Streaming kan styres fra en app som vil bli tilgjengelig for Apple iOS, Android, Windows PC, Mac OS X og Linux, og platformen kan brukes sammen med separate DAC-er.

Som Auralics kommende Aries DAC.

Den har vi lite informasjon om – og ingen bilder, annet enn at vi vet at den kommer til å støtte de samme lydformatene slik at man kan spille av de samme filene som støttes av Lightning Streaming-platformen.

Aries DAC-en skal være tilgjengelig i mai 2014 til 999 USD, og en prototype skal vises på CES 2014 i Las Vegas. Som vi rapporterer fra i perioden fra 6. til 10. januar direkte på lydogbilde.no.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top