Auralic gjør high-end trådløs

Hong Kong-baserte Auralic har fått mye skryt for sine produkter og lanserer snart en trådløs plattform for strømming som også støtter DSD-lydfiler

Audiofile skvetter til når noen sier høyoppløst lyd, fordi de er dritlei MP3-kvaliteten nesten alle strømmetjenester leverer. Wimp HiFi er et hederlig unntak, men selv deres ukomprimerte lydfiler (16-bit/44,1 kHz), blekner når 24-bit eller DSD nevnt.

Derfor er det interessant når Auralic annonserer at de utvikler en platform for strådløs strømming, som støtter DSD, dobbel datastrøm DSD, DXD og USB ut til en separat DAC, digitalkonverter.

Lightning Streaming kalles den, og den er basert på deres Telsa plattform som kjører på en firekjerners ARM Coretex-A9 prosessor på 1 GHz, med 2GB DDR3 minne, og en 802.11ac Wi-Fi infrastruktur for trådløs tilkobling.

Den skal støtte alle tenkelige digitale lydformater fra USB-utgangen. Som CD-formatets PCM-format fra 44.1 til 384 KHz ved 16-, 24- og 32-bit oppløsning.

Foruten allerede nevnte høyoppløste formater, støtter den også lydfiler som AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV og WMA. Hvilket betyr at den er tilpasset alle tenkelige strømmetjenester og lydformater.

Lightning Streaming kan styres fra en app som vil bli tilgjengelig for Apple iOS, Android, Windows PC, Mac OS X og Linux, og platformen kan brukes sammen med separate DAC-er.

Som Auralics kommende Aries DAC.

Den har vi lite informasjon om – og ingen bilder, annet enn at vi vet at den kommer til å støtte de samme lydformatene slik at man kan spille av de samme filene som støttes av Lightning Streaming-platformen.

Aries DAC-en skal være tilgjengelig i mai 2014 til 999 USD, og en prototype skal vises på CES 2014 i Las Vegas. Som vi rapporterer fra i perioden fra 6. til 10. januar direkte på lydogbilde.no.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.