Musikkstrømming

Hong Kong-baserte Auralic har fått mye skryt for sine produkter og lanserer snart en trådløs plattform for strømming som også støtter DSD-lydfiler
Annonse
Annonse
forfatter

Audiofile skvetter til når noen sier høyoppløst lyd, fordi de er dritlei MP3-kvaliteten nesten alle strømmetjenester leverer. Wimp HiFi er et hederlig unntak, men selv deres ukomprimerte lydfiler (16-bit/44,1 kHz), blekner når 24-bit eller DSD nevnt.

Derfor er det interessant når Auralic annonserer at de utvikler en platform for strådløs strømming, som støtter DSD, dobbel datastrøm DSD, DXD og USB ut til en separat DAC, digitalkonverter.

Lightning Streaming kalles den, og den er basert på deres Telsa plattform som kjører på en firekjerners ARM Coretex-A9 prosessor på 1 GHz, med 2GB DDR3 minne, og en 802.11ac Wi-Fi infrastruktur for trådløs tilkobling.

Den skal støtte alle tenkelige digitale lydformater fra USB-utgangen. Som CD-formatets PCM-format fra 44.1 til 384 KHz ved 16-, 24- og 32-bit oppløsning.

Foruten allerede nevnte høyoppløste formater, støtter den også lydfiler som AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV og WMA. Hvilket betyr at den er tilpasset alle tenkelige strømmetjenester og lydformater.

Annonse

Lightning Streaming kan styres fra en app som vil bli tilgjengelig for Apple iOS, Android, Windows PC, Mac OS X og Linux, og platformen kan brukes sammen med separate DAC-er.

Som Auralics kommende Aries DAC.

Den har vi lite informasjon om – og ingen bilder, annet enn at vi vet at den kommer til å støtte de samme lydformatene slik at man kan spille av de samme filene som støttes av Lightning Streaming-platformen.

Aries DAC-en skal være tilgjengelig i mai 2014 til 999 USD, og en prototype skal vises på CES 2014 i Las Vegas. Som vi rapporterer fra i perioden fra 6. til 10. januar direkte på lydogbilde.no.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kompakte RF 70-200mm med f4 og bildestabilisator, er en dyr, men sylskarp zoom for Canons fullformatkameraer.
Så lett har det aldri vært å filme i 4K fra luften.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera som gir deg et helt nytt perspektiv.
Nikons nye Nikkor Z 50mm f1.2 er et rimeligere alternativ til den kostbare Nikkor Z 58mm Noct.
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.