Search
Generic filters

Auralic gjør high-end trådløs

Hong Kong-baserte Auralic har fått mye skryt for sine produkter og lanserer snart en trådløs plattform for strømming som også støtter DSD-lydfiler

Audiofile skvetter til når noen sier høyoppløst lyd, fordi de er dritlei MP3-kvaliteten nesten alle strømmetjenester leverer. Wimp HiFi er et hederlig unntak, men selv deres ukomprimerte lydfiler (16-bit/44,1 kHz), blekner når 24-bit eller DSD nevnt.

Derfor er det interessant når Auralic annonserer at de utvikler en platform for strådløs strømming, som støtter DSD, dobbel datastrøm DSD, DXD og USB ut til en separat DAC, digitalkonverter.

Lightning Streaming kalles den, og den er basert på deres Telsa plattform som kjører på en firekjerners ARM Coretex-A9 prosessor på 1 GHz, med 2GB DDR3 minne, og en 802.11ac Wi-Fi infrastruktur for trådløs tilkobling.

Den skal støtte alle tenkelige digitale lydformater fra USB-utgangen. Som CD-formatets PCM-format fra 44.1 til 384 KHz ved 16-, 24- og 32-bit oppløsning.

Foruten allerede nevnte høyoppløste formater, støtter den også lydfiler som AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV og WMA. Hvilket betyr at den er tilpasset alle tenkelige strømmetjenester og lydformater.

Lightning Streaming kan styres fra en app som vil bli tilgjengelig for Apple iOS, Android, Windows PC, Mac OS X og Linux, og platformen kan brukes sammen med separate DAC-er.

Som Auralics kommende Aries DAC.

Den har vi lite informasjon om – og ingen bilder, annet enn at vi vet at den kommer til å støtte de samme lydformatene slik at man kan spille av de samme filene som støttes av Lightning Streaming-platformen.

Aries DAC-en skal være tilgjengelig i mai 2014 til 999 USD, og en prototype skal vises på CES 2014 i Las Vegas. Som vi rapporterer fra i perioden fra 6. til 10. januar direkte på lydogbilde.no.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sansene.
Reisevennlig entusiastkamera
IONIQ blir eget dedikert undermerke for elbiler, og den kompakte SUV-en IONIQ 5 blir første nye bil ut.
Hvorfor si seg tilfreds med virkeligheten, når fantasien har så mye mer å by på?
Moonraker var kodenavnet på Nokias smartklokke, som ble droppet av Microsoft etter oppkjøpet av den finske mobilprodusenten.
ViacomCBS utvikler sin egen streamingtjeneste som skal lanseres neste år.
Men bare hvis du har en Samsung-mobil.
I første omgang blir det kun Android-brukerne som får gleden av å streame spill på farten.

Aktuelle tilbud

Annonse

Thorens TD 402 DD

Veil.pris 10490 ,- Thorens treffer ikke målet Sjekk beste pris

Technics SL-1210 MK7

Veil.pris 9990 ,- DJ-spiller for musikkfrelste Sjekk beste pris

Hegel H390

Veil.pris 49995 ,- Halve prisen, samme råskapen Sjekk beste pris

Rega Planar 10

Veil.pris 64995 ,- Det beste platespillerkjøpet i high-end klassen Sjekk beste pris
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.