TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Se McIntosh på Manhattan

forfatter
Publisert 23.12.15 - 11:22

Glem den tradisjonelle hi-fi-butikken. Har du sett en, har du sett alle. Unntakene finnes selvsagt, men få av dem er så råkule som World of McIntosh på Manhattan, NYC.

Egentlig er det ikke en butikk, mer et eventlokale eller showroom. Skjønt rom, det er et femetasjers ombygget townhouse fra slutten av 1800-tallet, i Lafayette Street ikke langt fra Soho.

WoM som det kalles, har til og med basseng, en stor takterrasse og rikelig med plass til å plassere hi-fi i sitt rette hjemmemiljø.

(Foto: Produsenten)
Bassenget er selvsagt utstyrt med høyttalere og elektronikk fra McIntosh og Sumiko. (Foto: Lasse Svendsen)

Det er ikke bare McIntosh hos WoM. Fine Sounds Group som står bak WoM eier også velkjente high-end merker som Audio Research, Wadia, Sonus faber og Sumiko.

Ideen bak kommer blant annet fra CEO i Fine Sounds Group, Mauro Grange, som sammen med et team har utviklet konseptet til et ganske fantastisk og veldig annerledes sted å vise frem high-end hi-fi på.

Mauro Grange, CEO i Fine Sounds Group. (Foto: Lasse Svendsen)
Mauro Grange, CEO i Fine Sounds Group. (Foto: Lasse Svendsen)

De har gjort om de fem etasjene til et rustikt og stilfullt utstillingsted for alle merkene de representer. De er satt sammen i små og store anlegg i mange av rommene, slik at besøkende kan se og høre anleggen. slik de er ment å fungere i et vanlig hjem.

Det er utvilsomt en ny måte å nå kundene på. Med et møblert hjem i stedet for et butikkmiljø, er man bedre i stand til å vise hvordan det kan bli, og man har bedre kontroll over presentasjonen enn i en travel butikk med mange høyttalere stuet sammen i trange lytterom.

Stilren presentasjon av McIntosh, Audio Research og Sonus faber. (Foto: Mauro Grange)
Stilren presentasjon av McIntosh, Audio Research og Sonus faber. (Foto: Mauro Grange)

WoM huser også eventer, små konferanser, og har allerede vært brukt av Vogue, Moschino og Microsoft, til eventer.

Da Lyd & Bilde besøkte WoM var ikke arbeidet med akustikken ferdig, og de store rommene led under mye romklang, men det skal bli betydelig bedre i følge Mauro Grange. Som understreket at de ikke har offisielt åpnet, og ikke kommer til å gjøre det før akustikken er under kontroll.

(Foto: Produsenten)
Audio Researchs nye Reference 6 forforsterker øverst, med Sonus fabers nye Il Cremonese høyttaler i den andre enden. (Foto: Lasse Svendsen)

Presentasjonen av WoM for utvalgt presse og handlere, inneholdt også de første visningene av nye produkter fra Fine Sounds Group. Som Audio Researchs nye Reference 6 forforsterker, Sonus faber Il Cremonese – som er en mindre utgave av Lilium-høyttaleren, McIntosh nye hjemmekinoprosessor MX160 med Dolby Atmos, Auro-3D og 4K-støtte –  men også Sonus fabers første hodetelefon, Pryma.

Kompakt h-ifi med McIntosh integrert forsterker og Sonus faber Chameleon høyttalere. (Foto: Lasse Svendsen)
Kompakt hi-fi med McIntosh, CD-transport, integrert forsterker og Sonus faber Chameleon høyttalere. (Foto: Lasse Svendsen)

Pryma-hodetelefonene ble brukt som eksempel på hvilken retning Fine Sounds Group ønsker å ta i luksusmarkedet. Hodetelefonen som er designet av Livio Cucuzza og utviklet av teamet til Paolo Tezzon hos Sonus faber, har hentet designinspirasjon fra mote, og lærvareprodusenter, mens lyden er umiskjennelig Sonus faber.

Sonus faber Pryma i forskjellige farger. (Foto: Lasse Svendsen)
Sonus faber Pryma i forskjellige farger. (Foto: Lasse Svendsen)

Med Wadia som en del av gruppens portefølje, er de godt dekket på digital innovasjon, og sammen med McIntosh legendestatus og Audio Research lange erfaring med vakuumrør, spenner de over et stort felt innen high-end.

McIntosh lager også høyttalere, og vi regner med å få se nye XRT-generasjoner derfra, med ny og friskere design i fremtiden. Ledet av Livio Cucuzza, som er designsjef i Fine Sounds Group.

Audio Research, Wadia og Sonus faber. (Foto: Lasse Svendsen)
Audio Research, Wadia og Sonus faber. (Foto: Lasse Svendsen)

Sonus fabers nye toppmodell i Venere-serien, Venere S kom pent fra det i et alt for lite rom, men viste at det bor et stort potensiale i høyttalerne. Som ble demonstrert med Audio Researchs GSi integrerte 75 w rørforsterker.

Sonus faber Venere S i trefiner, ser nydelig ut i virkeligheten. (Foto: Lasse Svendsen)
Sonus faber Venere S i trefiner, ser nydelig ut i virkeligheten. (Foto: Lasse Svendsen)

World of McIntosh åpner i 2016, og det er smart å booke tid på forhånd, for dette blir neppe en drop-in butikk som vi kjenner dem.

Så er heller ikke WoM en vanlig butikk, ikke en gang en vanlig high-end butikk, slik vi kjenner dem. Men en forfriskende måte å presentere god lyd på, som fortjener å kopieres andre steder.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)
World of McIntosh. (Foto: Lasse Svendsen)
World of McIntosh. (Foto: Lasse Svendsen)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Følg Lyd & Bilde