High-end 2013

Devialet var den store snakkisen på messen for to år siden. Nå kommer flere - og billigere, trådløse forsterkere fra den kanten.
forfatter

Den utrolig lekre D-Premier-forsterkeren, satte Devialet utrykkelig på high-end kartet. Her var det som steget ned fra himmelen, en supersexy, flat og kompakt forsterker, som hadde alt man kunne drømme om. 192 kHz/24-bit DAC, for eksempel.

Inkludert lydkvalitet i high-end klassen.

Forsterkeren bruker en hybrid av analog og digital forsterkning (ADH), og leverer 240 w i hver kanal. Brukeren kan selv bestemme om lydinngangene skal brukes med analoge eller digitale kilder, og den leveres så gar med platespillerinngang!

En trådløs versjon som man kan strømme musikk til, kalt D-Premier Air finnes også.

Devialet 110

Nå finnes Devialets ADH-teknologi i flere nye produkter. Innstegsmodellen heter nå 110, rett og slett fordi den er 110 w per kanal. Den koster 5000 Euro (37.000 NOK), og har digitale lydinnganger, USB-inngang, ethernett og en analog lydinngang. Som 170 (170 w) til 7000 Euro, kan den utstyres med en wifi-modul, for strømming av musikk. 170 har i tillegg platespillerinngang og flere analoge innganger. I tillegg til de digitale.

Toppmodellen bytter navn fra D-Premier, til 240 (240 w og 13.000 Euro), og har wifi innebygget, i tillegg til flere innganger, både analoge og digitale. 240 kan også konfigureres i en dual mono-løsning, med to stykker som gir 500 w effekt.

Alle kan oppgraderes når det kommer nye endringer eller funksjoner, og det kan man gjøre på nettsiden til Devialet.

De som allerede har en D-Premier, kan oppgradere den til 240-modellen, for 3500 Euro. Da byttes all elektronikk og man får wifi, digitalinngenger i stedet for HDMI osv. Eller, man kan oppgradere bare inngangene fra HDMI til USB og ethernett, klargjort for romkorreksjon og aktive filterinnstillinger, for 2000 Euro.

Følg med for test av de nye Devialet-produktene, i løpet av høsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.