TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Retro med forbedringer

LEAK Stereo 230 er en engelsk retroforsterker med moderne innmat.

forfatter
Publisert 25.12.22 - 10:00

Hvis du vil ha en klassisk engelsk hi-fi-stil som ikke koster en formue, er LEAK Audio et av de åpenbare valgene. Firmaets hi-fi-komponenter i valnøttkabinetter ser ut som om de ble bygget på 1960-tallet. Noe som ikke er så langt fra sannheten, da selskapet gjenoppstod for noen år siden etter en pause på fire ti-år, og fortsatte der de slapp.

Den første modellen LEAK lagde var forsterkeren Stereo 130. Nå øker de innsatsen og modellnummeret betraktelig med forsterkeren Stereo 230, som ligner forgjengeren til punkt og prikke, men med høyere effekt og forbedret elektronikk.

Valnøtt og hvit front – det kan nesten ikke bli mer retro. LEAK Stereo 230 ligner den opprinnelige Stereo 30 fra 1963. (Foto: LEAK)

LEAK Stereo 230 har en utgangseffekt på 2 x 75 W i 8 ohm (i motsetning til 2 x 45 i Stereo 130), og selv om det ennå er lite med informasjon, forventer vi at det også denne gangen er snakk om et tradisjonelt klasse A/B-utgangstrinn. Digigitaldelen skal også være forbedret med en Sabre ESS-konverter som klarer opp til 768 kHz/32-bit oppløsning. Og også dekoder MQA-filer fra Tidal.

En forsterker med et så klassisk utseende har selvfølgelig også inngang for platespiller. Men kun med MM-pickups.

Det er et godt utvalg av analoge og digitale innganger på LEAK Stereo 230. Også platespiller. Og HDMI. (Foto: LEAK)

Vi har ikke fått noen norsk pris på LEAK Stereo 230, men med en engelsk pris på £1249 med trekk i valnøtt kan vi nok forvente i underkant av 15.000 kroner når den lander her i begynnelsen av 2023. Man kan også kjøpe en utgave i metallkabinett, som er litt billigere. Men det ville vært en besparelse man ville angret på, lenge etter at prisen var glemt.

 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
Retroforsterker for samlere NAD C 3050 LE er en nesten perfekt replika av forsterkeren som definerte NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Bilde