Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Retro med forbedringer

LEAK Stereo 230 er en engelsk retroforsterker med moderne innmat.

Skrevet av / 25.12.22 - 10:00
Retro med forbedringer

Hvis du vil ha en klassisk engelsk hi-fi-stil som ikke koster en formue, er LEAK Audio et av de åpenbare valgene. Firmaets hi-fi-komponenter i valnøttkabinetter ser ut som om de ble bygget på 1960-tallet. Noe som ikke er så langt fra sannheten, da selskapet gjenoppstod for noen år siden etter en pause på fire ti-år, og fortsatte der de slapp.

Den første modellen LEAK lagde var forsterkeren Stereo 130. Nå øker de innsatsen og modellnummeret betraktelig med forsterkeren Stereo 230, som ligner forgjengeren til punkt og prikke, men med høyere effekt og forbedret elektronikk.

Valnøtt og hvit front – det kan nesten ikke bli mer retro. LEAK Stereo 230 ligner den opprinnelige Stereo 30 fra 1963. (Foto: LEAK)

LEAK Stereo 230 har en utgangseffekt på 2 x 75 W i 8 ohm (i motsetning til 2 x 45 i Stereo 130), og selv om det ennå er lite med informasjon, forventer vi at det også denne gangen er snakk om et tradisjonelt klasse A/B-utgangstrinn. Digigitaldelen skal også være forbedret med en Sabre ESS-konverter som klarer opp til 768 kHz/32-bit oppløsning. Og også dekoder MQA-filer fra Tidal.

En forsterker med et så klassisk utseende har selvfølgelig også inngang for platespiller. Men kun med MM-pickups.

Det er et godt utvalg av analoge og digitale innganger på LEAK Stereo 230. Også platespiller. Og HDMI. (Foto: LEAK)

Vi har ikke fått noen norsk pris på LEAK Stereo 230, men med en engelsk pris på £1249 med trekk i valnøtt kan vi nok forvente i underkant av 15.000 kroner når den lander her i begynnelsen av 2023. Man kan også kjøpe en utgave i metallkabinett, som er litt billigere. Men det ville vært en besparelse man ville angret på, lenge etter at prisen var glemt.

 

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Djevelen kommer igjen

Aston Martin med B&W: Konsertlyd i verdens første Super Tourer

Legendarisk forsterker gjenoppstår

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

High-end du neppe har sett før

Gjett hva dette er

Scroll to Top