Hi-Fi

CES 2009: Tyske Sennheiser har lenge vært blant de mest oppegående produsentene av hodetelefoner. Alle som har hørt den svinedyre Orpheus-modellen vet også at de kan lage high-end nøtteklaffer. Og nå gjør de det igjen. Sennheiser HD800 er deres nye toppmodell.

Gode hodetelefoner er en rasende billig måte å skaffe seg skikkelig godlyd på. Et par hodetelefoner til 2.000-3.000 kroner kan ofte låte mye bedre enn høyttalere til 10 ganger prisen. Og man kan spille så høyt man vil, uten å forstyrre omgivelsene nevneverdig.
Med HD800 rykker Sennheiser opp i den definitive high-end-klassen. Disse klaffene vil koste omlag 1.000 Euro, eller 9.000 kroner, hvilket betyr at de havner i samme eksklusive selskap som påkostede hodetelefoner fra Denon, Grado, Stax og Ultrasone.
Sennheiser HD800 er en åpen konstruksjon, hvilket betyr at membranet ikke er lukket inn i et eget kammer, og derfor «lekker» lyd ut. Membranet som måler 56 mm i diameter er formet som en smultring og plassert på en kraftig 42 mm ringmagnet som driver en 40 mm stor svingspole.

Dette er med å gi HD800 et frekvensområde fra 6-41.000 hz, som er nesten snorrett fra 16-20.000 hz, mens systemmotstanden er 300 ohm og følsomheten 102 dB.
Med andre ord, dette er ikke hodetelefonene man bruker med iPoden….
Totalvekten er  oppgitt til 330 gram og kabelen med teflonisolerte og skjermede sølvkledte kobberledere, er avtagbar, og leveres med en Swiss made 6,3 forgylt jackplugg.
Øreputene er kledd i alcantara, som er et mikrofibermateriale som ligner på semsket skinn, bare mye mykere og tredd på en plastlegering kalt Leona. Som er mer robust en sprøytestøpt nylon.
Test? You bet!
Sennheiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?