Search
Generic filters

Rå hodetelefon fra Sennheiser

CES 2009: Tyske Sennheiser har lenge vært blant de mest oppegående produsentene av hodetelefoner. Alle som har hørt den svinedyre Orpheus-modellen vet også at de kan lage high-end nøtteklaffer. Og nå gjør de det igjen. Sennheiser HD800 er deres nye toppmodell.

Gode hodetelefoner er en rasende billig måte å skaffe seg skikkelig godlyd på. Et par hodetelefoner til 2.000-3.000 kroner kan ofte låte mye bedre enn høyttalere til 10 ganger prisen. Og man kan spille så høyt man vil, uten å forstyrre omgivelsene nevneverdig.
Med HD800 rykker Sennheiser opp i den definitive high-end-klassen. Disse klaffene vil koste omlag 1.000 Euro, eller 9.000 kroner, hvilket betyr at de havner i samme eksklusive selskap som påkostede hodetelefoner fra Denon, Grado, Stax og Ultrasone.
Sennheiser HD800 er en åpen konstruksjon, hvilket betyr at membranet ikke er lukket inn i et eget kammer, og derfor «lekker» lyd ut. Membranet som måler 56 mm i diameter er formet som en smultring og plassert på en kraftig 42 mm ringmagnet som driver en 40 mm stor svingspole.

Dette er med å gi HD800 et frekvensområde fra 6-41.000 hz, som er nesten snorrett fra 16-20.000 hz, mens systemmotstanden er 300 ohm og følsomheten 102 dB.
Med andre ord, dette er ikke hodetelefonene man bruker med iPoden….
Totalvekten er  oppgitt til 330 gram og kabelen med teflonisolerte og skjermede sølvkledte kobberledere, er avtagbar, og leveres med en Swiss made 6,3 forgylt jackplugg.
Øreputene er kledd i alcantara, som er et mikrofibermateriale som ligner på semsket skinn, bare mye mykere og tredd på en plastlegering kalt Leona. Som er mer robust en sprøytestøpt nylon.
Test? You bet!
Sennheiser

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.