Høyttaler

Den lille høyttaleren er aktiv og har innebygget digitalkonverter. Det skulle gjøre 9AS perfekt på så mange steder
Annonse
Annonse
forfatter

De små Quad-høyttalerne har høstet mye anerkjennelse for sin fine lydkvalitet, så det er all grunn til å ser frem til en test av 9AS.

Som er en kompakt toveis høyttaler med innebygget forsterker. Den kan plasseres nær sagt hvor som helst, på skrivebordet, bak miksepulten, kjøkkenbenken eller ved siden av tv-en. På baksiden sitter en liten bryter slik at man kan  justere bassresponsen, til hylle, vegg eller frittstående plassering.9AS 04
Man kan koble laptopen rett i høyttalerens USB-inngang, optiske eller koaksial digitale lydinngang, og overlate all lydbehandling til høyttalernes innebyggede digitalkonverter, med 24-bit/192kHz konvertering.

Det er også vanlige analoge lydinnganger på høyttaleren, og en liten 3,5mm inngang på siden for tilkobling av for eksempel mobiltelefonen via hodetelefonutgangen.

Den ene høyttaleren har alle kontroller på fronten, volum, inngangvelger og slikt, og kan styres av en medfølgende fjernkontroll. Den har også 100 w forsterkereffekt innebygget, og fungerer som master for den andre høyttaleren. Som kobles til med en ledning fra masterhøyttaleren.

Begge har en 10 cm bass med Kevlarvevet membran, og en ny 25 mm diskant. 9AS koster 6995 kr og kan også kobles til en annen digital eller analog lydkilde, som CD-spilleren på bildet under.

3204_Quad_9AS_active_speakers_and_Elite_CD_player

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.