Høyttaler

Den lille høyttaleren er aktiv og har innebygget digitalkonverter. Det skulle gjøre 9AS perfekt på så mange steder
forfatter

De små Quad-høyttalerne har høstet mye anerkjennelse for sin fine lydkvalitet, så det er all grunn til å ser frem til en test av 9AS.

Som er en kompakt toveis høyttaler med innebygget forsterker. Den kan plasseres nær sagt hvor som helst, på skrivebordet, bak miksepulten, kjøkkenbenken eller ved siden av tv-en. På baksiden sitter en liten bryter slik at man kan  justere bassresponsen, til hylle, vegg eller frittstående plassering.9AS 04
Man kan koble laptopen rett i høyttalerens USB-inngang, optiske eller koaksial digitale lydinngang, og overlate all lydbehandling til høyttalernes innebyggede digitalkonverter, med 24-bit/192kHz konvertering.

Det er også vanlige analoge lydinnganger på høyttaleren, og en liten 3,5mm inngang på siden for tilkobling av for eksempel mobiltelefonen via hodetelefonutgangen.

Den ene høyttaleren har alle kontroller på fronten, volum, inngangvelger og slikt, og kan styres av en medfølgende fjernkontroll. Den har også 100 w forsterkereffekt innebygget, og fungerer som master for den andre høyttaleren. Som kobles til med en ledning fra masterhøyttaleren.

Begge har en 10 cm bass med Kevlarvevet membran, og en ny 25 mm diskant. 9AS koster 6995 kr og kan også kobles til en annen digital eller analog lydkilde, som CD-spilleren på bildet under.

3204_Quad_9AS_active_speakers_and_Elite_CD_player

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.