Search
Generic filters

Pyramideformet forsterker fra Creative Labs

Sound Blaster X7 er en annerledes integrert forsterker med DAC fra selskapet som i sin tid oppfant lydkortet.

Creative Labs er spesielt kjent for sine Sound Blaster-lydkort, som har satt lyd på PC-er helt siden multimedias barndom. De har også en lang rekke større og mindre høyttalere til PC og Bluetooth-bruk på samvittigheten.

Nå kaster Creative seg imidlertid over i hi-fi-verden i form av en integreret forsterker, som – selvfølgelig – har innebygd lydkort.

Pressemedldingen lover intet mindre enn «den best tenkelige lydopplevelse». Og det til og med på alle platformer og til både film, spill og musikk.

At Sound Blaster X7 skulle være det definitive svaret på alle lydspørsmål, er kanskje å sette forventningene en anelse for høyt. Men den lille pyramideformede forsterkeren må sies å ligne et friskt bud på en integrert forsterker med innebygd DAC i HD-oppløsning og surrounddekodning til en liten hjemmekino.

Creative_Sound_Blaster_X7_Front

Den innebygde DAC-en har en oppløsning på 24-bit/192 kHz, og forsterkerdelen er oppgitt til 100 watt. Kikker man nærmere på tallene, er de 100 wattene imidlertid samlet effekt ved 10 prosent forvrengning og med en annen strømforsyning end den medfølgende! Oppgitt under mer realistiske forhold er forsterkereffekten 2 x 20 watt i 8 ohm med 1 prosent forvrengning, og 2 x 38 W i 4 ohm med samme forvrengning.

Innebygde lydkortfunksjoner
X7 har noen funksjoner som man ikke normalt ser i hi-fi-forsterkere men som er kjent fra Sound Blaster-lydkortene. SBX Crystalizer kan angivelig forsterke lyddetaljer, som ellers ikke kunne høres. Dette handler nok om å rette opp på noe av tapet i komprimerte lydfiler. Og SBX Bass gir bassforsterkning og dermed ekstra krutt til filmeffektene.

Det finnes både optisk digitalinngang og -utgang, samt USB-inngang, så man kan bruke X7 som eksternt lydkort for en tilkoblet datamaskin. Et sett RCA-kontakter gir adgang til en analog lydkilde. Av utganger er det et sett stereo-høyttalerutganger samt linjeutganger til venstre/høyre (RCA) – og minijack-tilkoblinger til bakkanaler, senter og subwoofer, så X7 kan brukes som kontrollenhet i et surroundanlegg.

Sound Blaster X7 har også blitt nominert i to kategorier til 2015 International CES Innovations Awards.

Sound_Blaster_X7_Back

Creative Sound Blaster X7 vil koste rundt 3.000 kroner.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.