Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Pro-Ject X8, Phono Box DS3 B og Phono Box S3 B

Ny high-end spiller og to balanserte phono-trinn.

Skrevet av / 21.04.22 - 10:00
Pro-Ject X8, Phono Box DS3 B og Phono Box S3 B

Vinyl-elskere har fått enda en mulighet til å løfte lydkvaliteten med Pro-Ject X8, i følge dem selv. Den nye platespilleren er ikke akkurat en budsjettmodell, men sett i lys av at den er basert på de dyrere X9 og X10, ser den konkurransedyktig ut.

Les også Beste platespiller i sin klasse Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.

Spilleren er en high-end-utgave av X2 som vi var veldig begeistret for i vår test for litt siden, men her er delene altså hentet fra dyrere Pro-Ject-spillere. X8 veier 15 kilo og er bygget etter masseprinsippet hvor det bare er nålearmen de TPE-dempede føttene på undersiden, som gir etter for vibrasjoner.

X8 Lifestyle 5 X8 spindle.jpg X8 Lifestyle 4
<
>
X8 med keramisk lager

Den remdrevne spilleren har Pro-Jects påkostede 9cc Evolution tonearm, og kan leveres med en Ortofon Quintet Blue, MC-pickup.

Der X9 og X10 bruker en vinyl overflate på tallerkenen, har X8 en TPE-dempet alu-tallerken på hele 5,1 kg med en filtmatte øverst. Men det mest spesielle med X8, er kanskje at den kan brukes med balanserte kabler og phono-trinn som har balanserte innganger og kretser.

Spilleren leveres med en fempols RCA-kabel, og man kan oppgradere til en balansert XLR-kabel, som passer fint i de to nye phono-trinnene fra Pro-Ject.

X8 front walnut X8 front white
<
>
X8 valnøtt

For samtidig med X8 slippes også to nye balanserte phono-trinn for MC- og MM-pickuper. Med balansert signalvei fra spiller til forsterker, kan Pro-Ject senke støynivået ytterligere, og begge to er bygget opp utelukkende med diskrete komponenter og balansert signalvei.

X2 black matPhono Box DS3 B
X2 og Phono Box DS3 B

Phono Box S3 B er den mest påkostede av de to med trinnløs justering av belastningsimpedans fra 10 til 1000 ohm, med en innstilling for 47 kOhm i tillegg.

Kapasitansen kan stilles i fire trinn, 50, 150, 300 og 400 pF, mens gain kan stilles i seks trinn fra 40 til 65 dB.

Phono Box DS3 B silver back Phono Box DS3 B silver walnut
<
>
Phono Box DS3 B sølv med valnøtt tresider

 

DS3 B har både XLR og fempins balansert inngang for signalet fra platespilleren, og balanserte utganger. Den enklere S3 B har den samme fempins inngangen, men ubalanserte RCA-innganger samt balanserte og ubalanserte utganger. Den har heller ikke de samme omfattende justeringsmulighetene som DS3 B, men den grunnleggende oppbygningen med balansert symmetrisk signalføring, er lik.

Phono Box S3 BX1 lifestyle
Phono Box S3

Nordiske priser var ikke klare i skrivende stund, med prisene i Euro er som følger:

X8 uten pickup, 1.999 €. X8 med Ortofon Quintet Blue, 2.299 €.

Phono Box DS3 B: 599 €

Phono Box S3 B: 399 €.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top