TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Pro-Ject X8, Phono Box DS3 B og Phono Box S3 B

Ny high-end spiller og to balanserte phono-trinn.

forfatter
Publisert 21.04.22 - 10:00

Vinyl-elskere har fått enda en mulighet til å løfte lydkvaliteten med Pro-Ject X8, i følge dem selv. Den nye platespilleren er ikke akkurat en budsjettmodell, men sett i lys av at den er basert på de dyrere X9 og X10, ser den konkurransedyktig ut.

Les også Beste platespiller i sin klasse Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.

Spilleren er en high-end-utgave av X2 som vi var veldig begeistret for i vår test for litt siden, men her er delene altså hentet fra dyrere Pro-Ject-spillere. X8 veier 15 kilo og er bygget etter masseprinsippet hvor det bare er nålearmen de TPE-dempede føttene på undersiden, som gir etter for vibrasjoner.

X8 Lifestyle 5 X8 spindle.jpg X8 Lifestyle 4
<
>
X8 med keramisk lager

Den remdrevne spilleren har Pro-Jects påkostede 9cc Evolution tonearm, og kan leveres med en Ortofon Quintet Blue, MC-pickup.

Der X9 og X10 bruker en vinyl overflate på tallerkenen, har X8 en TPE-dempet alu-tallerken på hele 5,1 kg med en filtmatte øverst. Men det mest spesielle med X8, er kanskje at den kan brukes med balanserte kabler og phono-trinn som har balanserte innganger og kretser.

Spilleren leveres med en fempols RCA-kabel, og man kan oppgradere til en balansert XLR-kabel, som passer fint i de to nye phono-trinnene fra Pro-Ject.

X8 front walnut X8 front white
<
>
X8 valnøtt

For samtidig med X8 slippes også to nye balanserte phono-trinn for MC- og MM-pickuper. Med balansert signalvei fra spiller til forsterker, kan Pro-Ject senke støynivået ytterligere, og begge to er bygget opp utelukkende med diskrete komponenter og balansert signalvei.

X2 black matPhono Box DS3 B
X2 og Phono Box DS3 B

Phono Box S3 B er den mest påkostede av de to med trinnløs justering av belastningsimpedans fra 10 til 1000 ohm, med en innstilling for 47 kOhm i tillegg.

Kapasitansen kan stilles i fire trinn, 50, 150, 300 og 400 pF, mens gain kan stilles i seks trinn fra 40 til 65 dB.

Phono Box DS3 B silver back Phono Box DS3 B silver walnut
<
>
Phono Box DS3 B sølv med valnøtt tresider

 

DS3 B har både XLR og fempins balansert inngang for signalet fra platespilleren, og balanserte utganger. Den enklere S3 B har den samme fempins inngangen, men ubalanserte RCA-innganger samt balanserte og ubalanserte utganger. Den har heller ikke de samme omfattende justeringsmulighetene som DS3 B, men den grunnleggende oppbygningen med balansert symmetrisk signalføring, er lik.

Phono Box S3 BX1 lifestyle
Phono Box S3

Nordiske priser var ikke klare i skrivende stund, med prisene i Euro er som følger:

X8 uten pickup, 1.999 €. X8 med Ortofon Quintet Blue, 2.299 €.

Phono Box DS3 B: 599 €

Phono Box S3 B: 399 €.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Sony CDP-101 - klassikeren vi ikke glemmer Den første CD-spilleren så dagens lys i 1982, historien kjenner de fleste, men den første spilleren har mange glemt.
Følg Lyd & Bilde