TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Pro-Ject CD Box DS3 CD-spiller

CD-spilleren er tilbake.

forfatter
Publisert 16.03.22 - 09:55

Synger CD-spilleren på siste verset? Fortvil ikke, det finnes nye CD-spillere som ikke koster en månedslønn. For egentlig er det rart. Mens vinylsalget har ligget stabilt høyt, har CD-salget sunket jevnt og trutt. Utvalget av CD-spillere er blitt marginalt, unntatt i høy prisklasse hvor det fremdeles finnes et marked.

Men nylig rapporterte RIAA i USA (Recording Industry Association of America), at CD-salget faktisk økte i 2021, for første gang på 17 år. I USA økte salget fra 31,6 millioner CD-er, til 46,6 millioner. En økning på 47 prosent.

Nå er det ikke direkte overførbart til Norden, hvor strømming av musikk står mye sterkere enn i USA, men det betyr at det kanskje er et marked for Pro-Jects to nye spillere.

Den mest påkostede er CD Box DS3 på bildet under, som har en PCM1796 DAC fra Texas Instruments ombord, og bruker Pro-Jects CD-80 CD-servo. Som styrer avspillingen.

CD Box DS3 black walnut CD Box DS3 silver back CD Box DS3 feet
<
>
CD Box DS3 Foto: Produsenten

Den har også digitale utganger, og et trepunkts elastisk oppheng – og et fast oppheng, som demper både lavfrekvent og høyfrekvente vibrasjoner. Spilleren leveres i aluminium eller sorteloksert, og de finnes tresider i sort eller valnøtt, som sitter på sidene med magneter.

Den litt enklere CD Box S3, bruker annen digitalomvandler og kan oppgraderes med digitale utganger.

Den mest påkostede DS3 er priset til 700 Euro, mens CD Box S3 er priset til 400 Euro.

CD Box S3 silver closeup CD Box S3 silver back CD Box S3 black front
<
>
CD Box S3 Foto: Produsenten
Les også Spilleren som redder CD-samlingen Trenger du en ny CD-spiller, kan det hende Pro-Jects CD Box er alt du behøver.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Gratulerer med 30 års Jubileum !

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Sony CDP-101 - klassikeren vi ikke glemmer Den første CD-spilleren så dagens lys i 1982, historien kjenner de fleste, men den første spilleren har mange glemt.
Følg Lyd & Bilde