TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Pro-Ject Automat A1 platespiller

Pro-Ject Automat A1 startes og stoppes med én bryter.

forfatter
Publisert 07.02.22 - 13:45

Den kommende Pro-Ject Automat A1, blir den første helautomatiske spilleren fra Pro-Ject, men fokuset er ikke bare på betjeningsvennlighet. Lyden er også viktig, i følge dem selv.

For det har vært sånn at helautomatiske platespillere har vært sett ned på av audiofile, som foretrekker å betjene alt selv. Tonearmer som løftes og flyttes av elektromotorer og stag, er nemlig en kilde til støy og spetakkel som man helst vil unngå.

Men automatikken på denne spilleren, er fullstendig ute av spill straks platespilleren er startet og armen senker nålen ned i rillen. Den kobles ut og trer ikke inn før armen passerer enden på platesiden, og sånn mener Pro-Ject at lyden ikke påvirkes.

A1 ProJect Automat StartStop A1 ProJect Automat Tonearm 1
<
>
A1 ProJect Automat StartStop

Automat A1 er faktisk Pro-Jects første helautomatiske spiller, og den har fått automatikken fra velrenommerte Dual i Tyskland, som har laget automatiske spillere i flere tiår.

Alt man behøver å gjøre, er å legge LP-en på, sjekke at hastighetsvelgeren er i riktig posisjon, og flytte bryteren til start. Da svinger armen til starten av platen og senker nålen ned i rillene.

A1 ProJect Automat Pulley A1 ProJect Automat Tonearm 2
<
>
A1 ProJect Automat Tonearm 2

Spilleren er remdrevet og leveres med en Ortofon MM-pickup, en aluminiumstallerken, og et sett med Pro-Jects Connect it E kabler. Den har innebygget phono-trinn, som man kan koble fra med en bryter på baksiden, hvis man allerede har en phonoinngang på forsterkeren.

A1 ProJect Automat 6
A1 ProJect Automat

Pro-Ject Automat A1 er priset til budsjettvennlige 400 Euro, rundt 4000 kr, og er allerede på vei ut i butikkene.

A1 ProJect Automat Cartridge
A1 ProJect Automat Cartridge

 

Les også Platespilleren du må høre Pro-Ject lykkes fullstendig med platespilleren som for alvor tar opp kampen med referansespilleren i klassen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde