Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Pro-Ject Automat A1 platespiller

Pro-Ject Automat A1 startes og stoppes med én bryter.

Skrevet av / 07.02.22 - 13:45
Pro-Ject Automat A1 platespiller

Den kommende Pro-Ject Automat A1, blir den første helautomatiske spilleren fra Pro-Ject, men fokuset er ikke bare på betjeningsvennlighet. Lyden er også viktig, i følge dem selv.

For det har vært sånn at helautomatiske platespillere har vært sett ned på av audiofile, som foretrekker å betjene alt selv. Tonearmer som løftes og flyttes av elektromotorer og stag, er nemlig en kilde til støy og spetakkel som man helst vil unngå.

Men automatikken på denne spilleren, er fullstendig ute av spill straks platespilleren er startet og armen senker nålen ned i rillen. Den kobles ut og trer ikke inn før armen passerer enden på platesiden, og sånn mener Pro-Ject at lyden ikke påvirkes.

A1 ProJect Automat StartStop A1 ProJect Automat Tonearm 1
<
>
A1 ProJect Automat StartStop

Automat A1 er faktisk Pro-Jects første helautomatiske spiller, og den har fått automatikken fra velrenommerte Dual i Tyskland, som har laget automatiske spillere i flere tiår.

Alt man behøver å gjøre, er å legge LP-en på, sjekke at hastighetsvelgeren er i riktig posisjon, og flytte bryteren til start. Da svinger armen til starten av platen og senker nålen ned i rillene.

A1 ProJect Automat Pulley A1 ProJect Automat Tonearm 2
<
>
A1 ProJect Automat Tonearm 2

Spilleren er remdrevet og leveres med en Ortofon MM-pickup, en aluminiumstallerken, og et sett med Pro-Jects Connect it E kabler. Den har innebygget phono-trinn, som man kan koble fra med en bryter på baksiden, hvis man allerede har en phonoinngang på forsterkeren.

A1 ProJect Automat 6
A1 ProJect Automat

Pro-Ject Automat A1 er priset til budsjettvennlige 400 Euro, rundt 4000 kr, og er allerede på vei ut i butikkene.

A1 ProJect Automat Cartridge
A1 ProJect Automat Cartridge

 

Les også Platespilleren du må høre Pro-Ject lykkes fullstendig med platespilleren som for alvor tar opp kampen med referansespilleren i klassen.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top