Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Prisgunstig platespiller for audiofile

Pro-Ject feirer 30 med jubileumsmodell.

Skrevet av / 16.07.21 - 09:31
Prisgunstig platespiller for audiofile

Ikke visste vi at Pro-Ject har holdt på i 30 år, men når de nevner det, så er det noen av oss som husker deres første platespiller fra 1991.

Siden den gang har Heinz Lichtenegger og hans team laget et vanvittig antall platespillere, og senere elektronikk, men det er grammofoner de er mest kjent for.

Her kommer en til. Pro-Ject Debut PRO, som er en jubileumsutgave i Debut-serien, men noen ikke ubetydelige oppgraderinger.

Forresten, så betyr ikke pro at den er en DJ-maskin, snarere at Pro-Ject har kostet på noen oppgraderinger som gjør dette til den hittil råeste Debut-utgaven.

Spilleren er bygget med en Debut Carbon EVO som utgangspunkt, men alt som er viktig på en platespiller, er oppgradert for enda bedre lyd.

Sammen med Ortofon har de laget en Pro-utgave av Pick it som vi kjenner fra andre spillere i serien, men det fortelles ingen ting om hva oppgraderingene er her. Den nye 8,5-tommers armen derimot, er en hybrid med aluminium og karbonfiber, det skal bevare stivheten og gi bedre demping.

Metalldeler, som armvekten blant annet, er formet i CNC-maskiner og nikkelbelagt for finere toleranser og bedre finisj, som man kan se også på den medfølgende platestrammeren.

Debut-PRO-VTA-Setting Debut-PRO-TonearmBlock Debut-PRO-tonearmblock-closeup
<
>

Armen har høydejustering, og det skal være enkelt å justere både sporingsvinkel – VTA – og azimuth. Tallerkenen er dempet med termoplast, og aluminiumen er dreid med større presisjon enn tidligere, og platen hviler på en større innertallerken som drives av en elektronisk styrt motor, opptil 78 o/m og med en avrundet rem.

Den matte MDF-plinten er lakkert med åtte lag for en mer robust overflate, og er høydejusterbar. Spilleren leveres med avtakbar signalkabel og støvlokk. Prisen er oppgitt til 750 Euro, som høres ut som 7990 kr for oss.

 

Les også Platespilleren du må høre Pro-Ject lykkes fullstendig med platespilleren som for alvor tar opp kampen med referansespilleren i klassen.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ny streamer fra McIntosh

Billig og bra musikkstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Harman åpner lydforskningssenter i Danmark

Cambridge-streamer får oppdatering

Rega lover en ny pickup-era

Kompakt strømmeforsterker

Liten detalj eliminerer støy

Bambusspiller fra Lenco

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Scroll to Top