Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Prisgunstig platespiller for audiofile

Pro-Ject feirer 30 med jubileumsmodell.

Ikke visste vi at Pro-Ject har holdt på i 30 år, men når de nevner det, så er det noen av oss som husker deres første platespiller fra 1991.

Siden den gang har Heinz Lichtenegger og hans team laget et vanvittig antall platespillere, og senere elektronikk, men det er grammofoner de er mest kjent for.

Her kommer en til. Pro-Ject Debut PRO, som er en jubileumsutgave i Debut-serien, men noen ikke ubetydelige oppgraderinger.

Forresten, så betyr ikke pro at den er en DJ-maskin, snarere at Pro-Ject har kostet på noen oppgraderinger som gjør dette til den hittil råeste Debut-utgaven.

Spilleren er bygget med en Debut Carbon EVO som utgangspunkt, men alt som er viktig på en platespiller, er oppgradert for enda bedre lyd.

Sammen med Ortofon har de laget en Pro-utgave av Pick it som vi kjenner fra andre spillere i serien, men det fortelles ingen ting om hva oppgraderingene er her. Den nye 8,5-tommers armen derimot, er en hybrid med aluminium og karbonfiber, det skal bevare stivheten og gi bedre demping.

Annonse

Metalldeler, som armvekten blant annet, er formet i CNC-maskiner og nikkelbelagt for finere toleranser og bedre finisj, som man kan se også på den medfølgende platestrammeren.

Debut-PRO-VTA-Setting Debut-PRO-TonearmBlock Debut-PRO-tonearmblock-closeup
<
>

Armen har høydejustering, og det skal være enkelt å justere både sporingsvinkel – VTA – og azimuth. Tallerkenen er dempet med termoplast, og aluminiumen er dreid med større presisjon enn tidligere, og platen hviler på en større innertallerken som drives av en elektronisk styrt motor, opptil 78 o/m og med en avrundet rem.

Den matte MDF-plinten er lakkert med åtte lag for en mer robust overflate, og er høydejusterbar. Spilleren leveres med avtakbar signalkabel og støvlokk. Prisen er oppgitt til 750 Euro, som høres ut som 7990 kr for oss.

 

Les også
Platespilleren du må høre Pro-Ject lykkes fullstendig med platespilleren som for alvor tar opp kampen med referansespilleren i klassen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Pro-Ject feirer 30 med jubileumsmodell.

Pro-Ject feirer 30 med jubileumsmodell.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Pro-Ject feirer 30 med jubileumsmodell.

Pro-Ject feirer 30 med jubileumsmodell.

Pro-Ject feirer 30 med jubileumsmodell.

Pro-Ject feirer 30 med jubileumsmodell.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.