Nyhet

Prisgunstig platespiller for audiofile

Pro-Ject feirer 30 med jubileumsmodell.

Skrevet av / 16.07.21 - 09:31
Prisgunstig platespiller for audiofile

Ikke visste vi at Pro-Ject har holdt på i 30 år, men når de nevner det, så er det noen av oss som husker deres første platespiller fra 1991.

Siden den gang har Heinz Lichtenegger og hans team laget et vanvittig antall platespillere, og senere elektronikk, men det er grammofoner de er mest kjent for.

Her kommer en til. Pro-Ject Debut PRO, som er en jubileumsutgave i Debut-serien, men noen ikke ubetydelige oppgraderinger.

Forresten, så betyr ikke pro at den er en DJ-maskin, snarere at Pro-Ject har kostet på noen oppgraderinger som gjør dette til den hittil råeste Debut-utgaven.

Spilleren er bygget med en Debut Carbon EVO som utgangspunkt, men alt som er viktig på en platespiller, er oppgradert for enda bedre lyd.

Sammen med Ortofon har de laget en Pro-utgave av Pick it som vi kjenner fra andre spillere i serien, men det fortelles ingen ting om hva oppgraderingene er her. Den nye 8,5-tommers armen derimot, er en hybrid med aluminium og karbonfiber, det skal bevare stivheten og gi bedre demping.

Metalldeler, som armvekten blant annet, er formet i CNC-maskiner og nikkelbelagt for finere toleranser og bedre finisj, som man kan se også på den medfølgende platestrammeren.

Debut-PRO-VTA-Setting Debut-PRO-TonearmBlock Debut-PRO-tonearmblock-closeup
<
>

Armen har høydejustering, og det skal være enkelt å justere både sporingsvinkel – VTA – og azimuth. Tallerkenen er dempet med termoplast, og aluminiumen er dreid med større presisjon enn tidligere, og platen hviler på en større innertallerken som drives av en elektronisk styrt motor, opptil 78 o/m og med en avrundet rem.

Den matte MDF-plinten er lakkert med åtte lag for en mer robust overflate, og er høydejusterbar. Spilleren leveres med avtakbar signalkabel og støvlokk. Prisen er oppgitt til 750 Euro, som høres ut som 7990 kr for oss.

 

Les også Platespilleren du må høre Pro-Ject lykkes fullstendig med platespilleren som for alvor tar opp kampen med referansespilleren i klassen.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top