TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

PMC slipper ny toppmodell

Fact12 kaller engelske PMC høyttaleren, som spilte tøffere enn man skulle tro, når man ser det smale kabinettet.

forfatter
Publisert 12.05.13 - 21:43

Dessverre er det ikke mange steder i landet man får hørt på høyttalere fra PMC. De som får sjansen, blir smittet og har man først fått et par PMC-høyttalere i hus, er det ikke mye annet som duger.

Hos oss har vi hatt nærkontakt med PMC-høyttalere relativt ofte, blant annet med Fact8,  og de fantastiske PB1i Signature, som du kan lese om her.

Fact12 er den største modellen i Fact-serien, som er tatt frem for å tilby de som ønsker seg high-end lyd fra slanke høyttalere.

Den nye Fact12 blir ikke akkurat billig, med en estimert pris på 12.000 pund for paret (100.000 kr), men så har PMC tatt den helt ut denne gangen. En helt ny 5 cm mellomtone, laget i samarbeide med SEAS i Norge og utviklet ved hjelp av laserteknologi, gjør dette til et treveis høyttalersystem.

To 14 cm basselementer med membraner i en aluminiumssandwich, og en tilpasset 19 mm Sonomex diskant fra SEAS, diskant flankerer mellomtonedomen.

FACT12 bak

PMC har utstyrt høyttaleren med to brytere på baksiden, som man kan bruke for å tilpasse frekvenresponsen i de laveste og høyste oktavene, til romakustikken. Ideen er å gi eieren muligheten til å trimme lyden fra høyttaleren, slik at man kan kompromisse mer med plasseringen av høyttalerne.

Som vanlig for PMC, har Fact12 et transmisjonslinjekabinett. Hvor bassen ledes gjennom en lang, sikksakk-kanal inni kabinettet, og ut gjennom en åpning på den 3,5 cm tykke frontplaten. Metoden gir høyttaleren bedre rekkvidde i bassen, og her snakker vi bassfrekvenser ned til 26 Hz, som er betydelig lavere enn de 35-40 Hz vi er vant til fra så slanke høyttalere.

Hvordan de låter er ikke godt å si. De 10 minuttene jeg fikk med høyttalerne, ga meg et lovende førstenntrykk: Dynamisk, balansert, fyldig bass, åpen mellomtone og knallbra stereoperspektiv.

Resten må vi finne ut i en kommende test, men dette kan kanskje bli en interessant high-end høyttaler for de mange som ikke har plass til svære høyttalere.

Fact-12-PAIR-360_rf

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For øye og øret Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Følg Lyd & Bilde