Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Seriøs stereo fra Onkyo

Onkys har skalert teknologien fra sine dyreste stereoprodukter ned til en rimeligere CD-spiller og forsterker.

Skrevet av / 20.01.12 - 15:11
Seriøs stereo fra Onkyo

CD-spilleren C-7070 og forsterkeren A-9070 er ikke spesielt dyre, men det betyr ikke at de ikke har påkostete komponenter på innsiden.

Forsterkerteknologi
Forsterkeren oppgis til å levere 2 x 140 watt, noe som bør bety at den kan kontrollere selv vriene høyttalere dersom du ikke planlegger å konkurrere i lydnivå med det lokale diskoteket. Onkyo har sin egen teknologi kalt WRAT (Wide Range Amplifier Technology), som forsøker å holde støynivået lavt i forhold til musikksignalet, uansett lydnivå og over hele frekvensområdet. Forsterkeren A-9070 har fått en mer avansert versjon av denne, følgelig kalt AWRAT.

Forsterkerteknologien er av typen Darlington, som bruker to bipolare transistorer koblet slik at strømmen forsterket av den første transistoren blir videre forsterket av den andre. Dette gir en større strømforsterkning enn om hver transistor sitter separat.

Tilkoblinger
Forsterkeren har tre linjeinnganger i tillegg til en platespillerinngang for både MM- og MC-pickuper. I tillegg har den diverse digitalinnganger, deriblant to koaksiale, en optisk og en USB-inngang. Alle dekoder de digitalsignalet med 24-bit/192kHz oppløsning.

Forsterkeren har både analoge og digitale innganger, i tillegg til USB.

Digitalkonvertering
Både forsterkeren A-9070 og CD-spilleren C-7070 har doble stereo-DAC-er til hver kanal og en ny teknologi fra Onkyo som reduserer jitter.

Stødig drivverk
Drivverket på CD-spilleren er gjort med stor vekt på å eliminere mekanisk støy, og skuffen er støpt i aluminium for bedre stabilitet. En iPhone/iPod-sertifisert USB-inngang sitter dessuten i front, slik at du kan musikken fra din håndholdte også kan benytte seg av Onkyos påkostete DAC.

Priser:
A-9070 9.995 kr
C-7070 4.995 kr

mono.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top