TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

Onkyo er døde – lenge leve Onkyo!

Da japanske Onkyo erklærte seg død, var ikke det hele historien. For Onkyo-merket lever nå videre i amerikanske hender.

forfatter
Publisert 18.05.22 - 16:12

Ryktene om Onkyos død var sterkt overdrevet. Og det til tross for at det var Onkyo selv som sto for dem!

Da det 76 år gamle japanske hifi-merket Onkyo på fredag begjærte seg konkurs ved tingretten i Osaka, utløste det en storm av historier om merkets bortgang.

Fra mainstream til nisje

Historien som ble publisert av nyhetsmediet Nikkei, ble sitert i lydpressen over hele verden. Også hos oss i Lyd & Bilde, hvor vi skrev en kommentar om Onkyos storhet og forfall – som på mange måter også reflekterer historien om hvordan stereolytting i dag har blitt til en nisjeinteresse, mens det på 70-tallet var hobbyen til enhver tenåring. Og at selskapene som ikke klarer å tilpasse seg den teknologiske utviklingen vil dø ut.

Les også Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
onkyo logo2 2

Dagens gode nyhet er at merket Onkyo lever videre!

For mens japanske Onkyo stenger og legges ned, så lever Onkyo Home Entertainment AV Solutions videre i nye hender. Avdelingen med det lange navnet har siden september 2021 vært eid av amerikanske Premium Audio Company (PAC) sammen med japanske Sharp.

Har overtatt alle eiendeler

I en pressemelding fra Premium Audio Company understreker selskapet at avdelingene til Onkyo som PAC og Sharp kjøpte i 2021 ikke er omfattet av fredagens konkurs. Og det gjelder omtrent alle deler av Onkyo. Selskapet står bak produksjonen av «et utvalg av A/V- og stereoreceivere, forsterkere og hi-fi-komponenter under merkene Onkyo og Integra.» PAC og Sharp har også tatt over alle immaterielle rettigheter og retten til produktutvikling, salg, markedsføring og distribusjon av Onkyo og Integra.

Dermed er det ikke så rart at japanske Onkyo gikk konkurs. For med hovedvirksomheten solgt og OEM-produksjonen nedlagt, var det egentlig ikke noe igjen i moderselskapet.

Bli kjøpt opp – eller dø

I vår kommentar kritiserte vi Onkyo for å ikke følge med tiden. Det ble forhastet. For som det viser seg, har Onkyo gjort akkurat det samme som flere andre gamle hi-fi-merker har gjort før dem: å bli oppkjøpt av et stort selskap. Med oppkjøpet i 2021 ble Onkyo og Integra en del av samme familie som Klipsch, Jamo, Mirage, Teac og Pioneer. For å nevne noen. Og man finner ikke mange hi-fi-merker i dag som har klart å beholde sin uavhengighet gjennom årene. Blant de få som fortsatt eies av av sine opprinnelige morselskaper er Sony, Technics og Bang & Olufsen

Men den gode nyheten er at vi også kommer til å teste produkter med navnet Onkyo i fremtiden. Noe vi gleder oss til. Selv om det kan bli vanskelig å se forskjellen på dem og for eksempel Teac og Pioneer.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Bang & Olufsen Car Audio, som kanskje tross alt er de flestes bekjentskap med merket, ble overtatt av Harman i 2015 – tror jeg det var. Dermed er de i familie med JBL, Harman Kardon og Mark Levinson, for å nevne noen. Harman er igjen eid av Samsung, så selv om Hi-Fi og TV fra B&O er børsnotert så er en viktig og stor del av det i helt andre hender.

Last edited 1 måned siden by Jesper Elimar Krumm
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vokser med oppgavene Elipsons effektforsterker virker forrederisk klein. Men den er i virkeligheten en tungvekter, som får det beste ut av dine beste opptak.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend