Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nydelig høyttaler

Franco Serblin er best kjent som mannen bak Sonus faber. Nå er han ute av Sonus faber, men lager fremdeles høyttalere. Og for noen høyttalere!

Send meg lommetørkelet. Disse høyttalerne er ikke lett å ta øynene fra. Hvis de spiller i nærheten av hvordan de ser ut, skal jeg ha et par selv. Accordo er Franco Serblins – tidligere konstruktør hos Sonus faber – nyeste høyttalermodell.

Tidligere har vi omtalt lyttingen til den større gulvstående Ktema, en høyttaler som ruver på alle måter. Den langt mer kompakte og kanskje anvendelige Accordo er en ren toveishøyttaler, beregnet for stativ, og garantert mye enklere å ha med å gjøre.

Accordo er ikke høyere enn 36 cm, og trekabinettet – for det er ekte valnøtt, ikke finer – er buet på begge sider og den buede frontplaten er i tillegg vinklet slik at fronten peker innover mot lytteren.

Annonse

Kabinettet er forsterket med aluminium og magnesium, blant annet for å kontrollere resonanser, og det 74 cm høye gulvstativet er en integrert del av konstruksjonen, og huser også delefilteret.

Kabelterminalene kan så vidt ses nederst på baksiden av stativet. Basselementet bruker en 150 mm slisset papirmembran, som skal være behandlet for å unngå oppbrytninger, og diskantelementet er en Ragnar Lian konstruksjon fra Seas. Med en 29 mm vevet silkemembran.

Annonse

Høyttalerens følsomhet er oppgitt til 87 dB, impedansen til  4 ohm, og konstruksjonen skal rekke fra 40 til 33.000 hz, i et vanlig boligrom, og ikke i et anekoisk kammer. Som ofte er brukt for å oppgi data på andre høyttalere.

Prisen er ikke oppgitt, men det antydes 6.000 Euro for Accordo.

 

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.