TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Nydelig høyttaler

Franco Serblin er best kjent som mannen bak Sonus faber. Nå er han ute av Sonus faber, men lager fremdeles høyttalere. Og for noen høyttalere!

Send meg lommetørkelet. Disse høyttalerne er ikke lett å ta øynene fra. Hvis de spiller i nærheten av hvordan de ser ut, skal jeg ha et par selv. Accordo er Franco Serblins – tidligere konstruktør hos Sonus faber – nyeste høyttalermodell.

Tidligere har vi omtalt lyttingen til den større gulvstående Ktema, en høyttaler som ruver på alle måter. Den langt mer kompakte og kanskje anvendelige Accordo er en ren toveishøyttaler, beregnet for stativ, og garantert mye enklere å ha med å gjøre.

Accordo er ikke høyere enn 36 cm, og trekabinettet – for det er ekte valnøtt, ikke finer – er buet på begge sider og den buede frontplaten er i tillegg vinklet slik at fronten peker innover mot lytteren.

Kabinettet er forsterket med aluminium og magnesium, blant annet for å kontrollere resonanser, og det 74 cm høye gulvstativet er en integrert del av konstruksjonen, og huser også delefilteret.

Kabelterminalene kan så vidt ses nederst på baksiden av stativet. Basselementet bruker en 150 mm slisset papirmembran, som skal være behandlet for å unngå oppbrytninger, og diskantelementet er en Ragnar Lian konstruksjon fra Seas. Med en 29 mm vevet silkemembran.

Høyttalerens følsomhet er oppgitt til 87 dB, impedansen til  4 ohm, og konstruksjonen skal rekke fra 40 til 33.000 hz, i et vanlig boligrom, og ikke i et anekoisk kammer. Som ofte er brukt for å oppgi data på andre høyttalere.

Prisen er ikke oppgitt, men det antydes 6.000 Euro for Accordo.

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.