Italiensk håndtverk

Franco Serblin er best kjent som mannen bak Sonus faber. Nå er han ute av Sonus faber, men lager fremdeles høyttalere. Og for noen høyttalere!
Annonse
Annonse
forfatter

Send meg lommetørkelet. Disse høyttalerne er ikke lett å ta øynene fra. Hvis de spiller i nærheten av hvordan de ser ut, skal jeg ha et par selv. Accordo er Franco Serblins – tidligere konstruktør hos Sonus faber – nyeste høyttalermodell.

Tidligere har vi omtalt lyttingen til den større gulvstående Ktema, en høyttaler som ruver på alle måter. Den langt mer kompakte og kanskje anvendelige Accordo er en ren toveishøyttaler, beregnet for stativ, og garantert mye enklere å ha med å gjøre.

Accordo er ikke høyere enn 36 cm, og trekabinettet – for det er ekte valnøtt, ikke finer – er buet på begge sider og den buede frontplaten er i tillegg vinklet slik at fronten peker innover mot lytteren.

Kabinettet er forsterket med aluminium og magnesium, blant annet for å kontrollere resonanser, og det 74 cm høye gulvstativet er en integrert del av konstruksjonen, og huser også delefilteret.

Kabelterminalene kan så vidt ses nederst på baksiden av stativet. Basselementet bruker en 150 mm slisset papirmembran, som skal være behandlet for å unngå oppbrytninger, og diskantelementet er en Ragnar Lian konstruksjon fra Seas. Med en 29 mm vevet silkemembran.

Høyttalerens følsomhet er oppgitt til 87 dB, impedansen til  4 ohm, og konstruksjonen skal rekke fra 40 til 33.000 hz, i et vanlig boligrom, og ikke i et anekoisk kammer. Som ofte er brukt for å oppgi data på andre høyttalere.

Prisen er ikke oppgitt, men det antydes 6.000 Euro for Accordo.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!
Nå finnes det endelig en Hegel-forsterker for vinylentusiaster

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.