TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Naim viser alle strømmeres mor

Denne råtassen er NAIM NDS. En nettverksstrømmer med alt man kan ønske seg, kanskje bortsett fra en hyggelig pris.

Nettverkstrømmere er de nye CD-spillerne. Med stadig mer av musikkavspillingen flyttet fra fysiske medier som CD, til lydfiler på datamaskinen, kreves det mye av kvaliteten på nettverksspillere som Naim NDS. Hvert fall så lenge vi snakker high-end klassen, hvor kravene er høye.

Selv om man skulle komme til å strømme MP3-filer (gud forby), eller lossless lydfiler, må nettverksspillerens kvaliteter minst være på nivå med en high-end CD-spiller.

NDS spiller ikke CD-ene dine, men den spiller gjerne dine rippede CD-er fra harddisken på datamaskinen din, og den gjør det med 24 Bit/192 kHz digitalkonverter, med støtte for lydfiler som  WAV, FLAC, AIFF, Apple Lossless, AAC, WMA, Ogg Vorbis og selvsagt MP3.

Den har nettverkstilkobling via ethernett eller wi-fi, og bruker Naims n-Stream app for enkel kontroll over musikken, fra en iPhone eller iPad.

NDS kan brukes med Naims mange ulike strømforsyninger, XP5 XS, XPS eller 555PS, og da koster det hele litt mer. NDS alene starter på 8.200 Euro.

Hovedkortet er opphengt i gummi og fjærer, for å holde vibrasjoner unna. Alt for bedre lydkvalitet selvsagt.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.