Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Naim viser alle strømmeres mor

Denne råtassen er NAIM NDS. En nettverksstrømmer med alt man kan ønske seg, kanskje bortsett fra en hyggelig pris.

Nettverkstrømmere er de nye CD-spillerne. Med stadig mer av musikkavspillingen flyttet fra fysiske medier som CD, til lydfiler på datamaskinen, kreves det mye av kvaliteten på nettverksspillere som Naim NDS. Hvert fall så lenge vi snakker high-end klassen, hvor kravene er høye.

Selv om man skulle komme til å strømme MP3-filer (gud forby), eller lossless lydfiler, må nettverksspillerens kvaliteter minst være på nivå med en high-end CD-spiller.

NDS spiller ikke CD-ene dine, men den spiller gjerne dine rippede CD-er fra harddisken på datamaskinen din, og den gjør det med 24 Bit/192 kHz digitalkonverter, med støtte for lydfiler som  WAV, FLAC, AIFF, Apple Lossless, AAC, WMA, Ogg Vorbis og selvsagt MP3.

Den har nettverkstilkobling via ethernett eller wi-fi, og bruker Naims n-Stream app for enkel kontroll over musikken, fra en iPhone eller iPad.

Annonse

NDS kan brukes med Naims mange ulike strømforsyninger, XP5 XS, XPS eller 555PS, og da koster det hele litt mer. NDS alene starter på 8.200 Euro.

Annonse

Hovedkortet er opphengt i gummi og fjærer, for å holde vibrasjoner unna. Alt for bedre lydkvalitet selvsagt.

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.