Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Naim New Classic serie

50 år etter debuten lanserer Naim en helt ny serie.

Skrevet av / 05.01.23 - 10:38
Naim New Classic serie

Naim New Classic er en helt ny serie som lanseres 50 år etter at Julian Vereker etablerte Naim Audio i Salisbury, som sakte men sikkert ble kjent som en kompromissløs produsent av high-end forsterkere.

Den nye serien er på mange måter den moderne tolkningen av Verekers opprinnelige designfilosofi, med et minimalistisk design, skarpe linjer, og egenartede løsninger på innsiden.

New Classic består foreløpig av tre komponenter. En forforsterker med strømming integrert, som kalles NCS 222. Den kan kompletteres med den nye NAP 250, som er en effektforsterker med 100 watt effekt, og så er det strømforsyningen NPX 222, som kan løfte lydkvaliteten fra en NCS 222 ytterligere.

New Classic NCS 222 og NAP 250. Foto Naim
Strømme-preampen New Classic NCS 222, har fått den kraftige 1,5 Watt Klasse A hodetelefonforsterkerdelen fra Atom HE, og lyden prosesseres av en Burr Brown DAC som har et eget apodiserende filtersystem, med polystyrene absorbering på filterkomponenter for lavere forvregning og best mulig impulsrespons, alt i følge Naim.
NCS 222  har også innebygget platespillerinngang for MM-pickup, og den kan levere strøm via 8 pins DIN til kommende Naim-komponenter.
NCS 222. Foto Naim
Effektforsterkeren New Classic NAP 250 leverer 100 watt effekt i hver kanal i 8 ohm, og kan levere opp til 300 w, eller 780w i én kanal. Den er fullbalansert med XLR inn og har like kraftig trafo som den større NAP 300, og den samme stillegående viftekjølingen.
Den nye strømforsyningen, New Classic NPX 300, kan drive en NCS 222 og da kobles dennes interne strømforsyning ut. NPX 300 har Naims egen multipin Burndy-kontakt til både digital og analogdel.
Naim New Classic. Foto Naim
New Classic-serien kobles sammen med en optisk styringskabel og styres med Naim-appen , og Naim har jobbet for at klimavtrykket skal være så lavt som mulig, med et forbruk på lave 0,5 w i stand by.
Prisene på New Classic ser slik ut:
NPX 300 ekstern Naim DR PSU – veil. 74.995,-
NCS 222 streaming pre-amp – veil. 74.995,-
NAP 250 power-amp . veil. 74.995,-
NSC-222_Display_Fable NSC-222_Back-Macro Heatsink
<
>

Naim Uniti Star

Himmelsk lyd i stjerneklassen

For de mange som samler på CD-er, og liker å strømme musikk, finnes det ikke noe bedre enn Naim Uniti Star.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

High-end du neppe har sett før

Gjett hva dette er

Oppgraderer retrohøyttalerne

Kraftfull strømmeforsterker

Hyllest til legendarisk album

Gammel klassiker gjenoppstår

Scroll to Top