TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Nå er Tidal i Norge

Musikktjenesten tilgjengelig nå.

forfatter
Publisert 03.03.15 - 10:42

Vi kjenner alle strømmetjenesten Wimp. Vel, i USA og Storbritannia ble denne i fjor lansert som Tidal. Og i dag ble Tidal lansert i Norge, til 199 kroner pr. mnd. for et abonnement i tapsfri kvalitet.

Tjenesten skal i løpet av første kvartal gjøres tilgjengelig i 30 land, og ønsker med sin redaksjonelle profil å gi norske artister en unik mulighet til å nå ut til et internasjonalt publikum.

Oppsettet på Tidal og Wimp er identisk. Her er innstillingsmenyen på iPhone-appen.
Oppsettet på Tidal og Wimp er identisk. Her er innstillingsmenyen på iPhone-appene.

Likt Wimp
Akkurat som Wimp så tilbyr Tidal tapsfri strømming i ekte CD-kvalitet. Strømmetjenesten i seg selv har nøyaktig samme grensesnitt som Wimp. De henter begge musikk fra de samme serverne, dermed er musikkutvalget helt identisk.

Forskjeller
Det som skiller dem, foruten temafargen som er lilla hos Wimp og svart hos Tidal, er det redaksjonelle. Selv om man ønsker å gi norske artister en internasjonal plattform, må man nødvendigvis skjerpe inn den norske profilen. Tidal har derfor en mer internasjonal profil enn Wimp. På forsiden til Spillelister, finner du Nye og Anbefalte, hvor Wimp i tillegg har en som heter Norsk.

Selv om layout er likt, er anbefalte spillelister på Wimp og Tidal noe forskjellige.
Selv om layout er likt, er anbefalte spillelister på Wimp og Tidal noe forskjellige. Her ser vi iPad-appene.

Nordisk satsning
Men går du lenger inn i spillelisteverdenen, så finner du i Tidal-tjenesten en ved navn Nordics. Her løftes frem nye utgivelser fra blant andre Susanne Sundfør, The White Birch og The Megaphonic Thrift, som alle har et internasjonalt uttrykk.

Nordisk musikk finnes blant spillelistene i Tidal-tjenetsen.
Nordisk musikk finnes blant spillelistene i Tidal-tjenesten. Her ser vi desktop-versjonen.

– I tillegg har vi en flott spilleliste med tittelen Norwegian Jazz Progression, som løfter fram en rekke sterke jazzartister som har markert seg de siste månedene, blant annet Marius Neset, Møster! og Ellen Andrea Wang, sier Sveinung Rindal, redaksjonssjef i Wimp og Tidal.

Tidal fronter denne uka også en egen spilleliste og featureartikkel i anledning by:Larm, hvor lytterne kan bli kjent med artister som Jonas Alaska, AURORA og Nordic Music Prize-nominerte Todd Terje.

– Vi ser allerede at artister som Röyksopp, Susanne Sundfør og Todd Terje streames mye i både USA og Storbritannia, så dette blir veldig spennende å følge videre, sier Rindal.

Listen over de 20 mest spilte albumene varierer nødvendigvis mellom Tidal og Wimp.
Listen over de 20 mest spilte albumene varierer nødvendigvis mellom Tidal og Wimp. iPad-appene vist her.

Internasjonal utgave
Foreløpig er det den internasjonale utgaven av Tidal som åpnes for nordmenn. En norsk utgave av Tidal vil lanseres senere i år, men på grunn av høy interesse åpnes tjenesten for norske brukere allerede nå, i følge pressemeldingen.

Side om side med Wimp
Selv om Tidal etter hvert altså vil lanseres i norsk utgave med en norskere profil, så vil Wimp fortsette å gå side om side med Tidal. Wimp påvirkes altså ikke av Tidal-lanseringen i Norge. Tidal er et helt separat varemerke, og også et separat abonnement fra Wimp. Dette skal være på ubestemt tid, uten planer om å forene de to tjenestene til én.

På lista over nye spillelister finner vi hyggelig nok Bylarm-lista også på den internasjonale Tidal-tjenesten.
På lista over nye spillelister finner vi hyggelig nok Bylarm-lista også på den internasjonale Tidal-tjenesten. iPhone-appene vist her.

Tredjeparter
Tidal har tilgang til flere tredjeparts lydsystemer enn Wimp. Kjøper du et hi-fi-anlegg i dag med nettverkstilkobling, så er det gode muligheter for at dette har direkte innebygd støtte for strømming via Tidal, mens Wimp er utelatt. Dette er nok grunnen til at mange norske kunder har ønsket å kunne abonnere på Tidal.

Blant hi-fi-produsenter som støtter Tidal finner vi blant andre Astell & Kern, Audiovector, Bluesound, Sonos, NAD, Denon, Electrocompaniet, Linn, McIntosh, Meridian, Pro-ject, Steinway Lyngdorf og Wadia, for å nevne noen.

Flere systemer kommer.

I Norge er Tidal kun tilgjengelig som HiFi-abonnement i tapsfri lydkvalitet, og koster 199 kroner pr. måned.

Les mer på tidalhifi.com/download.

Følg Tidal på facebook.com/tidalhifi og twitter.com/tidalhifi

Tidals desktop-forside
Tidals desktop-forside
Wimps desktop-forside
Wimps desktop-forside
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Men high-end hi-fi var slett ikke dødt. Alt tyder på at High-End 2022 i München var en dundrende suksess.
Endelig fyller Burmester hullet med 218 og 216 Det tok sin tid, men nå er to nye forsterkere klare.
Arne er integrert og leverer 30 w effekt Svenske Engstrøm lager sin første integrerte forsterker.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fram full vintagestil på high end-messen i München.
Dynaudio gjør det enkelt med trådløse Focus Du trenger bare to Focus-høyttalere for å strømme musikk.
High End 2022: Ny jernhøyttaler med spennende elementer Endelig kommer det en større utgave av den utmerkede Jern. Og med helt ville høyttalerelementer.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend