Muskuløs presisjon

Man skal holde kjeft og følge med når T+A demonstrerer noe. Ellers kan man gå glipp av noe stort, som dette.

De klarer å få mye dynamikk ut av selv de minste forsterkere og høyttalere. Da er det ikke så rart at det blør fra ørene når man lytter til T+As dyreste system. Eller et av dem. For med den nye integrerte PA 3000 HV, som på genialt vis klarer å levere ± 160 Volt spenning,  med en rekke høykapasitets MOS-FET-transistor som kjører i klasse A modus, mangler det ikke på muskler.

T+A PA3000VForsterkeren er integrert. Og skuffer ut 300 w kontinuerlig, men har strømkapasitet til å levere 700 w (peak) i 4 ohm, og er utstyrt med en ringkjernetrafo så stor, at den truer med å bryte ut av det forseggjorte aluminiumskabinettet.

T+A 3000 amp

I samme serie finnes også MP 3000 HV, som er en multisspiller med SACD-avspilling, trådløs strømming, FM-radio, integrert DAC som kan brukes med tilsluttede digtale lydkiler, og til sammen sju digitale innganger inkludert en USB-inngang.

Som man kan se av bildet under, er det ikke mye stasj på innsiden, foruten DAC, strømforsyning og en unik avspillemekanisme.

T+A 3000 CD

Sammen med høyttalerne Solitaire CWT 1000, på bildet øverst, spilte HV-serien aldeles fantastisk. Lynhurtig dynamikk som traff meg midt i magen, og en uvanlig åpenhet, ga meg en av messens større opplevelser. Tross at første spor var en Kari Bremnes-låt.

Hvor bra HV-serien egentlig er, kan man bare anta, for uten å kjenne en eneste komponent i anlegget, er det vanskelig å si hvor gullet er nedgravd.

Høyttalerne hørte jeg litt på under messen i fjor. Da på T+As rørforsterkere – M10, men dette var jaggu bedre. En test på et utvalg høyttalere, kanskje allerede i høst, bør være innen rekkevidde. Da kan vi komme under huden på HV-serien, og finne ut hvor bra dette kan bli.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.