High-End 2013

Man skal holde kjeft og følge med når T+A demonstrerer noe. Ellers kan man gå glipp av noe stort, som dette.
Annonse
Annonse
forfatter

De klarer å få mye dynamikk ut av selv de minste forsterkere og høyttalere. Da er det ikke så rart at det blør fra ørene når man lytter til T+As dyreste system. Eller et av dem. For med den nye integrerte PA 3000 HV, som på genialt vis klarer å levere ± 160 Volt spenning,  med en rekke høykapasitets MOS-FET-transistor som kjører i klasse A modus, mangler det ikke på muskler.

T+A PA3000VForsterkeren er integrert. Og skuffer ut 300 w kontinuerlig, men har strømkapasitet til å levere 700 w (peak) i 4 ohm, og er utstyrt med en ringkjernetrafo så stor, at den truer med å bryte ut av det forseggjorte aluminiumskabinettet.

T+A 3000 amp

I samme serie finnes også MP 3000 HV, som er en multisspiller med SACD-avspilling, trådløs strømming, FM-radio, integrert DAC som kan brukes med tilsluttede digtale lydkiler, og til sammen sju digitale innganger inkludert en USB-inngang.

Som man kan se av bildet under, er det ikke mye stasj på innsiden, foruten DAC, strømforsyning og en unik avspillemekanisme.

Annonse

T+A 3000 CD

Sammen med høyttalerne Solitaire CWT 1000, på bildet øverst, spilte HV-serien aldeles fantastisk. Lynhurtig dynamikk som traff meg midt i magen, og en uvanlig åpenhet, ga meg en av messens større opplevelser. Tross at første spor var en Kari Bremnes-låt.

Hvor bra HV-serien egentlig er, kan man bare anta, for uten å kjenne en eneste komponent i anlegget, er det vanskelig å si hvor gullet er nedgravd.

Høyttalerne hørte jeg litt på under messen i fjor. Da på T+As rørforsterkere – M10, men dette var jaggu bedre. En test på et utvalg høyttalere, kanskje allerede i høst, bør være innen rekkevidde. Da kan vi komme under huden på HV-serien, og finne ut hvor bra dette kan bli.

 

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.