Nyhet

Musical Fidelitys hybridforsterker er helt spesiell

Den integrerte Musical Fidelity Nu-Vista 800.2 har rør i forforsterkerdelen. Og ikke hvilke som helst rør.

Skrevet av / 30.07.23 - 08:00
Musical Fidelitys hybridforsterker er helt spesiell

Musical Fidelitys nye Nu-Vista-serie har fått et nytt medlem, nemlig en heftig integrert forsterker ved navn Nu-Vistas 800.2.

Nuvistor-rør

Fire såkalte Nuvistor-rør i forforsterkertrinnet av typen 6S51N, skal bidra til forsterkerens «fantastisk dype lydbilde». Prinsippet kommer fra 1950-årene, hvor Nuvistor-rørene ble laget som et mer pålitelig alternativ til vanlige rør, med mindre støy, lavere mikrofoni, og i en størrelse som ikke tok mye plass.

Nu-Vista800.2
Foto: Musical Fidelity

Forforsterkertrinnet er videre koblet  til to separate effektforsterkertrinn. For ekte stereoseparasjon, med null overhøring mellom kanalene.

Les også Denne kostet 1 million Euro å utvikle Musical Fidelity skrur opp varmen med nye NU-VISTA-forsterkere.

330 watt

Effekten er på heftige 330 watt i 8 ohm, som overgår viktige konkurrenter som McIntosh MA9500, Hegel H590 og Rotel Michi X5 S2, og langt på vei tangerer Gryphon Diablo 333 (men må se seg slått av Bladelius Oden). Uansett er effekten mer enn nok til å drive hva som helst av høyttalere du slenger i dens retning.

Nu-Vista 800.2-13-enhanced
Foto: Musical Fidelity

På baksiden sitter fire ubalanserte RCA-innganger og én balansert XLR-inngang. Vi skulle gjerne sett to balanserte innganger, for entusiaster som både har CD-spiller og musikkstreamer med balanserte utganger. Heldigvis har forsterkeren en home theater bypass-funksjon, som forvandler forsterkeren til en effektforsterker, for bruk i et hjemmekinooppsett.

Forsterkeren har også forforsterkerutgang, om du enten skulle ønske enda mer kraft fra en effektforsterker, eller bruke aktiv subwoofer. I tillegg sitter en utgang med fast maksimalt utgangsnivå, som er kjekt om du har en hodetelefonforsterker.

I front sitter et nytt og større digitalt display, som blant annet kan forvandle seg til klassisk VU-meter. Et blått lys på undersiden er heldigvis valgfritt å ha på eller ikke …

Nu-Vista 800.2
Foto: Musical Fidelity

Motstår magnetisme og vibrasjoner

Strømforsyningen i 800.2 er oppgradert fra forgjengeren, med nye transformatorer hvor kobbertråden er viklet for å skape et lavere magnetfelt (fluks) rundt seg. Musical Fidelity lover et markant senket støygulv og lavere forvrengning.

Musical Fidelity lover at Nu-Vista 800.2 er av kompromissløs byggekvalitet, og understellet har nok masse til å motstå mekaniske vibrasjoner, mens front- og sidepanelene skal fungere som et Faraday-bur, som blokkerer ut elektromagnetiske påvirkninger.

Nu-Vista800.2-1-enhanced
Foto: Musical Fidelity

Musical Fidelity Nu-Vista 800.2: Pris og tilgjengelighet

Den heftige, integrerte forsterkeren koster ca 160.000 kroner, og er tilgjengelig nå i sort og sølv.

Mer info: musicalfidelity.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

Scroll to Top