TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Musical Fidelity NU-VISTA

Musical Fidelity skrur opp varmen med nye NU-VISTA-forsterkere.

forfatter
Publisert 18.01.23 - 11:20

Musical Fidelity ble i sin tid grunnlagt av Antony Michaelson, som også er profesjonell musiker. Grunnleggeren hadde en affeksjon for klasse A-forsterkere, som kjennetegnes for sin silkemyke musikalitet, men også for varmen de avgir. Den litt for kompakte integrerte Musical Fidelity A1, kunne bli så varm at den slukket som et stearinlys.

Moderne forsterkere fra Musical Fidelity er derimot kjent for sin pålitelighet og kombinasjonen av rå styrke og finesse, og det er lite som antyder at den nye NU-VISTA-serien er noen annerledes.

Nu Vista PRE. Foto Musical Fidelity

I følge Heinz Lichtenegger har den nye serien kostet selskapet hans – Audio Tuning – 1 million Euro å utvikle. For den summen har de klart å utvikle en forforsterker, en stereo effektforsterker, og en mono effektforsterker. Alle med forsterkertrinn i klasse A, og med separat strømforsyning.

Alle tre er bygget opp som med adskilte mono-kretser, balansert og med diskrete komponenter, Nuvistor-rør, og enormt med krefter for effektforsterkerne.

NU-Vista-PRE-silver-front+displayjpg MF-NU-VISTA-PRE-PSU-silver-inside MF-NU-VISTA-PRE-inside MF-remote Nu-Vista-PRE-back-2
<
>

Nuvistor?

Forsterkerne bruker ikke konvensjonelle utgangstransistorer, eller vakuumrør, men Nuvistor-rør. Det er en konstruksjon som strekker seg tilbake til 50-tallet, hvor Nuvistor-rørene ble laget som et mer pålitelig alternativ til vanlige rør, med mindre støy, lavere mikrofoni, ogi en størrelse som ikke tok mye plass.

Musical Fidelity har brukt Nuvistor-rør i Nu-Vista-serien før, og her brukes de til full effekt.

MF-NU-VISTA-PAS-silver-inside MF-PAM-inside MF-NU_VISTA-PAS-PSU.silver-inside NU-Vista-Plug-1 Nu-Vista-PAS-back-2 Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final
<
>

6S51N Nuvistor-rør

Forforsterkeren Nu-Vista PRE bruker åtte 6S51N Nuvistor-rør i et fullbalansert kretsløp med et klasse A-trinn for hver kanal, som kan levere så mye som 50 w effekt. På baksiden har den 12 innganger, seks av dem er balanserte XLR-innganger.

I likhet med effektforsterkerne, har også Nu-Vista PRE en separat – Nu-Vista PRE PSU strømforsyning, laget spesifikt for forforsterkeren.

Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final NU-VISTA-PAM-NEW
<
>

Stereo effektforsterkeren Nu-Vista PAS har også et fullbalansert kretsløp med et klasse A-trinn for hver kanal. Her er det åtte 6S51N Nuvistor-rør per kanal, som leverer 300 Watt per kanal i 8 ohm, eller 500 W i 4 ohm.

Mono effektforsterkeren Nu-Vista PAM, er en PAS i brokoblet monoutgave, med opptil 150 Ampere utgangstrøm og hele 600 Watt per kanal i 8 ohm, eller 1 kW i 4 ohm. Den er også i stand til å levere 1,5 kW – 1500 Watt – i 2 ohm.

Priser

  • Nu-Vista PRE med PSU: 22,000 €
  • Nu-Vista PAS med PSU: 24.000 €
  • Nu-Vista PAM med PSU: 22.000 €
Nu-Vista PAM

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Musical Fidelity M8xi

Bjørnesterk og temperamentsfull

Britisk finesse møter østerriksk effektivitet i en kraftfull og dynamisk forsterker som kan sette høyttalerne dine på plass.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
Følg Lyd & Bilde