Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Musical Fidelity NU-VISTA

Musical Fidelity skrur opp varmen med nye NU-VISTA-forsterkere.

Skrevet av / 18.01.23 - 11:20
Musical Fidelity NU-VISTA

Musical Fidelity ble i sin tid grunnlagt av Antony Michaelson, som også er profesjonell musiker. Grunnleggeren hadde en affeksjon for klasse A-forsterkere, som kjennetegnes for sin silkemyke musikalitet, men også for varmen de avgir. Den litt for kompakte integrerte Musical Fidelity A1, kunne bli så varm at den slukket som et stearinlys.

Moderne forsterkere fra Musical Fidelity er derimot kjent for sin pålitelighet og kombinasjonen av rå styrke og finesse, og det er lite som antyder at den nye NU-VISTA-serien er noen annerledes.

Nu Vista PRE. Foto Musical Fidelity

I følge Heinz Lichtenegger har den nye serien kostet selskapet hans – Audio Tuning – 1 million Euro å utvikle. For den summen har de klart å utvikle en forforsterker, en stereo effektforsterker, og en mono effektforsterker. Alle med forsterkertrinn i klasse A, og med separat strømforsyning.

Alle tre er bygget opp som med adskilte mono-kretser, balansert og med diskrete komponenter, Nuvistor-rør, og enormt med krefter for effektforsterkerne.

NU-Vista-PRE-silver-front+displayjpg MF-NU-VISTA-PRE-PSU-silver-inside MF-NU-VISTA-PRE-inside MF-remote Nu-Vista-PRE-back-2
<
>

Nuvistor?

Forsterkerne bruker ikke konvensjonelle utgangstransistorer, eller vakuumrør, men Nuvistor-rør. Det er en konstruksjon som strekker seg tilbake til 50-tallet, hvor Nuvistor-rørene ble laget som et mer pålitelig alternativ til vanlige rør, med mindre støy, lavere mikrofoni, ogi en størrelse som ikke tok mye plass.

Musical Fidelity har brukt Nuvistor-rør i Nu-Vista-serien før, og her brukes de til full effekt.

MF-NU-VISTA-PAS-silver-inside MF-PAM-inside MF-NU_VISTA-PAS-PSU.silver-inside NU-Vista-Plug-1 Nu-Vista-PAS-back-2 Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final
<
>

6S51N Nuvistor-rør

Forforsterkeren Nu-Vista PRE bruker åtte 6S51N Nuvistor-rør i et fullbalansert kretsløp med et klasse A-trinn for hver kanal, som kan levere så mye som 50 w effekt. På baksiden har den 12 innganger, seks av dem er balanserte XLR-innganger.

I likhet med effektforsterkerne, har også Nu-Vista PRE en separat – Nu-Vista PRE PSU strømforsyning, laget spesifikt for forforsterkeren.

Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final NU-VISTA-PAM-NEW
<
>

Stereo effektforsterkeren Nu-Vista PAS har også et fullbalansert kretsløp med et klasse A-trinn for hver kanal. Her er det åtte 6S51N Nuvistor-rør per kanal, som leverer 300 Watt per kanal i 8 ohm, eller 500 W i 4 ohm.

Mono effektforsterkeren Nu-Vista PAM, er en PAS i brokoblet monoutgave, med opptil 150 Ampere utgangstrøm og hele 600 Watt per kanal i 8 ohm, eller 1 kW i 4 ohm. Den er også i stand til å levere 1,5 kW – 1500 Watt – i 2 ohm.

Priser

  • Nu-Vista PRE med PSU: 22,000 €
  • Nu-Vista PAS med PSU: 24.000 €
  • Nu-Vista PAM med PSU: 22.000 €
Nu-Vista PAM

Musical Fidelity M8xi

Kjærlig juling til høyttalerne dine

Britisk finesse møter østerriksk effektivitet i en kraftfull og dynamisk forsterker som kan sette høyttalerne dine på plass.

Les hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Forbedrer flaggskipet

Ny streamer fra McIntosh

Billig og bra musikkstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Harman åpner lydforskningssenter i Danmark

Cambridge-streamer får oppdatering

Rega lover en ny pickup-era

Kompakt strømmeforsterker

Liten detalj eliminerer støy

Bambusspiller fra Lenco

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Scroll to Top