TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

Referanse-platespiller fra MoFi

Den nye platespillerreferansen MoFi MasterDeck sammen med RIAA-trinnet MasterPhono kunne vi godt tenke oss på stereobenken.

forfatter
Publisert 21.05.22 - 08:00

Hvis du spør MoFi hva deres mål i livet er, så vil de svare: «Å bringe lyden fra studiobåndene inn i lytternes hjem.» Med de to nye produktene, MasterDeck platespiller og MasterPhono platespillerforsterker, mener de å være nærmere drømmen enn noensinne. Med innovativ ingeniørskap og intuitiv funksjonalitet, blandet med «vakker arkitektur» og – ikke minst – produsert i The U-S-of-A!

Hvis du ikke har hørt om MoFi før, så vit at de har mer enn førti år med studioopptak i bagasjen. De er nemlig først og fremst kjent for å produsere remastrede vinylalbum med hi-fi-lyd. Før de begynte å lage sine egne platespillere for noen år siden. Vårt første møte var med UltraDeck, som vi belønnet med intet færre enn seks stjerner i førjulstiden 2019. Full pott, der, altså.

MoFi MasterDeck Walnut
MoFi MasterDeck i valnøtt. Foto: MoFi

Platespiller: MoFi MasterDeck

Nå har altså tiden kommet for en ny modell på toppen. MoFi ønsker med MasterDeck å grave frem alt av informasjon i rillene på LP-platene. Og gjengi musikken nøyaktig etter hensikten til artistene og produsentene.

Sjefsingeniøren på platespillersiden heter Allen Perkins, og har over 30 års fartstid innen platespillerproduksjon. Til MasterDeck har han utviklet en unik 25 centimeters tonearm med innebygd stabilisator (gimbal), for ekstra presisjon, kontroll og sporeegenskaper. Stangen er i karbonfiber, mens en patentert Spiral Groove motvekt og avtakbart pickupfeste (headshell) gir god brukervennlighet. Man kan stille horisontalvinkel (azimuth), vertikalvinkel (VTA) og overheng, for best mulig tilpasning mellom pickupen og resten av konstruksjonen.

Les også Analog brakdebut Her er den beste platespilleren du aldri har hørt om. Før nå.

Motoren sitter på et isolert feste for at støy ikke skal forplante seg via tallerkenen, og vi loves en «ekstrem nøyaktighet» på 33,3333 o/min. Du kan finstille hastigheten for 33, 45 og 78 o/min, via et firesifret display.

Tallerkenen er over 4 cm tykk, og antivibrasjonsføtter fra HRS skal undertrykke vibrasjoner fra underlaget. Rammen er i ekte tre, og den totale vekten er på nesten 20 kilo. Ledningsnettet er produsert av Cardas, for å være sikker på at også det elektriske signalet ivaretas etter beste evne.

MoFi MasterPhono
MoFi MasterPhono i valnøtt. Foto: MoFi

Platespillerforsterker: MoFi MasterPhono

For å ivareta den gode lyden fra platespilleren har MoFi utviklet sin egen phonoforsterker. Eller RIAA-trinn, eller platespillerforsterker, om du vil. MasterPhono er navnet på forsterkeren konstruert av Peter Madnick, som blant annet har laget tilsvarende produkter for Audio Alchemy og andre.

MasterPhono er laget for å få det beste ut av enhver pickup. Uoverstriden fleksibilitet blir vi lovet, samt at den er «dødsens stillegående». Og noe som er ganske spesielt for denne produktgruppen, er at MasterPhono kommer med fjernkontroll!

Platespillerforsterkeren er diskret oppbygd og dessuten fullbalansert, med høy båndbredde og FET-transistorer til både inn- og utgangstrinnet. Den interne strømforsyningen er fullt regulert og skjermet, med dedikert forsyning til venstre og høyre kanal. Elektrisk motstand og signalforsterkning (gain) er programmerbart gjennom releer  og på den tykke frontplaten i aluminium synes et par VU-metere i tillegg til kalibreringspunkter for pickupinnstillinger.

– Vi ville gjøre en tilgjengelig høykvalitets phonoforsterker som kan optimaliseres til hvilken som helst pickup og spille med kompromissløst potensial, sier Madnick.

Målet med MasterPhono som med MasterDeck er at den ikke skal legge noen kunstig farging til den originale lyden. Men bidra til at det låter som en ekte mastertape.

Les også Fender-platespiller til rock-platene dine MoFi og Fender har sammen laget en eksklusiv platespiller i rockdesign. Men hvis du vil ha den må du være rask

Pris og tilgjengelighet

MoFi MasterDeck og MasterPhono er prissatt til henholdsvis 6000 og 5000 dollar, vi regner med du kan gange tallet med rundt 10 for å få norske priser. Produktene ankommer HiFi Klubben i tredje kvartal.

mofielectronics.com

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audio-Technica feirer 60 med AT-ART20 Helt spesiell Moving Coil pickup
Vokser med oppgavene Elipsons effektforsterker virker forrederisk klein. Men den er i virkeligheten en tungvekter, som får det beste ut av dine beste opptak.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend