Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

Nyhet

Referanse-platespiller fra MoFi

Den nye platespillerreferansen MoFi MasterDeck sammen med RIAA-trinnet MasterPhono kunne vi godt tenke oss på stereobenken.

Skrevet av / 21.05.22 - 08:00
Referanse-platespiller fra MoFi

Hvis du spør MoFi hva deres mål i livet er, så vil de svare: «Å bringe lyden fra studiobåndene inn i lytternes hjem.» Med de to nye produktene, MasterDeck platespiller og MasterPhono platespillerforsterker, mener de å være nærmere drømmen enn noensinne. Med innovativ ingeniørskap og intuitiv funksjonalitet, blandet med «vakker arkitektur» og – ikke minst – produsert i The U-S-of-A!

Hvis du ikke har hørt om MoFi før, så vit at de har mer enn førti år med studioopptak i bagasjen. De er nemlig først og fremst kjent for å produsere remastrede vinylalbum med hi-fi-lyd. Før de begynte å lage sine egne platespillere for noen år siden. Vårt første møte var med UltraDeck, som vi belønnet med intet færre enn seks stjerner i førjulstiden 2019. Full pott, der, altså.

MoFi MasterDeck Walnut
MoFi MasterDeck i valnøtt. Foto: MoFi

Platespiller: MoFi MasterDeck

Nå har altså tiden kommet for en ny modell på toppen. MoFi ønsker med MasterDeck å grave frem alt av informasjon i rillene på LP-platene. Og gjengi musikken nøyaktig etter hensikten til artistene og produsentene.

Sjefsingeniøren på platespillersiden heter Allen Perkins, og har over 30 års fartstid innen platespillerproduksjon. Til MasterDeck har han utviklet en unik 25 centimeters tonearm med innebygd stabilisator (gimbal), for ekstra presisjon, kontroll og sporeegenskaper. Stangen er i karbonfiber, mens en patentert Spiral Groove motvekt og avtakbart pickupfeste (headshell) gir god brukervennlighet. Man kan stille horisontalvinkel (azimuth), vertikalvinkel (VTA) og overheng, for best mulig tilpasning mellom pickupen og resten av konstruksjonen.

Les også Analog brakdebut Her er den beste platespilleren du aldri har hørt om. Før nå.

Motoren sitter på et isolert feste for at støy ikke skal forplante seg via tallerkenen, og vi loves en «ekstrem nøyaktighet» på 33,3333 o/min. Du kan finstille hastigheten for 33, 45 og 78 o/min, via et firesifret display.

Tallerkenen er over 4 cm tykk, og antivibrasjonsføtter fra HRS skal undertrykke vibrasjoner fra underlaget. Rammen er i ekte tre, og den totale vekten er på nesten 20 kilo. Ledningsnettet er produsert av Cardas, for å være sikker på at også det elektriske signalet ivaretas etter beste evne.

MoFi MasterPhono
MoFi MasterPhono i valnøtt. Foto: MoFi

Platespillerforsterker: MoFi MasterPhono

For å ivareta den gode lyden fra platespilleren har MoFi utviklet sin egen phonoforsterker. Eller RIAA-trinn, eller platespillerforsterker, om du vil. MasterPhono er navnet på forsterkeren konstruert av Peter Madnick, som blant annet har laget tilsvarende produkter for Audio Alchemy og andre.

MasterPhono er laget for å få det beste ut av enhver pickup. Uoverstriden fleksibilitet blir vi lovet, samt at den er «dødsens stillegående». Og noe som er ganske spesielt for denne produktgruppen, er at MasterPhono kommer med fjernkontroll!

Platespillerforsterkeren er diskret oppbygd og dessuten fullbalansert, med høy båndbredde og FET-transistorer til både inn- og utgangstrinnet. Den interne strømforsyningen er fullt regulert og skjermet, med dedikert forsyning til venstre og høyre kanal. Elektrisk motstand og signalforsterkning (gain) er programmerbart gjennom releer  og på den tykke frontplaten i aluminium synes et par VU-metere i tillegg til kalibreringspunkter for pickupinnstillinger.

– Vi ville gjøre en tilgjengelig høykvalitets phonoforsterker som kan optimaliseres til hvilken som helst pickup og spille med kompromissløst potensial, sier Madnick.

Målet med MasterPhono som med MasterDeck er at den ikke skal legge noen kunstig farging til den originale lyden. Men bidra til at det låter som en ekte mastertape.

Les også Fender-platespiller til rock-platene dine MoFi og Fender har sammen laget en eksklusiv platespiller i rockdesign. Men hvis du vil ha den må du være rask

Pris og tilgjengelighet

MoFi MasterDeck og MasterPhono er prissatt til henholdsvis 6000 og 5000 dollar, vi regner med du kan gange tallet med rundt 10 for å få norske priser. Produktene ankommer HiFi Klubben i tredje kvartal.

mofielectronics.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Koster mer enn en Mercedes

En helt vill forsterker

Musical Fidelity utvider Nu-Vista-serien

Roon får ny eier

Nå med forsterker innebygget

Kia EV9: Premium lydanlegg fra Meridian

En forforsterker for de få

JBLs trådløse platespiller er i salg

Lysende lyd

Kraftfull integrert med nettverk

Den kraftigste bærbare i verden?

Lager en siste spesialutgave

0
Scroll to Top