Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

McIntosh MC2.1KW markerer 75-års jubileum

2000 W i tre kabinetter.

Skrevet av / 10.01.24 - 10:01
McIntosh MC2.1KW markerer 75-års jubileum

Ingen av oss er ukjente med McIntosh forsterkere. Vi har testet de fleste av dem, både med og uten rør, men denne vet vi ikke om vi får plass til å testrommet. For den kommende MC2.1KW er ikke én forsterker, men seks stykker.

Tre for hver kanal, med en effekt på 2000 W for hver kanal.

Det har McIntoh fått til ved å bruke massive strømforsyninger, som forsyner en mono effektforsterker med strøm nok til å holde et hus med både lys og varme.

Foto: McIntosh

Forsterkeren markerer McIntosh 75-års jubileum og den kraftigste noensinne fra Binghamton. Den blir laget i 75 par med en spesiell jubileumslogo, og vil få følge av jubileumsversjoner av forforsterkeren C12000 – kun 75 stykker –  den integrerte MA12000, og SACD/CD-spilleren MCD12000.

Les også Den eneste forsterkeren du trenger McIntosh MA12000 smeller ryggen og rensker lommeboken, men lyden gjør deg euforisk og lykkelig.

Tre kabinetter

Strømforsyning til MC2.1KW. Foto: McIntosh

– MC2.1KW er et resultat av McIntosh 75 år som leder av lydreproduksjon, og et testamente til selskapets ufravikelige forpliktelse til lydmessig perfeksjon, sier McIntosh president Charlie Randall.

Baksiden av en MC2.1KW med alt av tilkoblinger. Foto: McIntosh

De tre kabinettene per kanal, består av et modul med McIntosh’s velkjente bi-filar Autoformer transformatorer, og to utgangstrinn med 1,000 Watt effekt i hver av dem. Forsterkeren leverer totalt 2,000 Watt, uansett om belastningen er 2, 4 eller 8 Ohm.

Bedre lyd

Foto: McIntosh

McIntosh har gjort omfattende forbedringer siden MC2KW ble introdusert i 2005. Betydelig økt kondensatorkapasitet i MC2.1KW, gir merkbart bedre basskontroll og større dynamisk takhøyde. Det finnes egne terminaler for 2, 4 og 8 Ohms høyttalere, og kretsløpet har kortere signavei med bedre kabling og komponenter. De tre modulene er koblet sammen med IP68-merkede kabler, og MC2.1KW har McIntosh kjennemerker som Power Guard, Sentry Monitor, Quad Balanced kretser og Power Control mellom enhetene.

Foto: McIntosh

Pris

McIntosh MC2.1KW selges bare av autoriserte McIntosh forhandlere, fra februar 2024 og til 769.999 kr per kanal. Forsterkerne vil blant annet demonstreres i McIntosh House of Sound in New York City, eller på fabrikken i Binghamton, NY. 

Les også McIntosh MC1.25KW Med guddommelig makt og kontroll, styrer McIntosh-forsterkerne de fleste høyttalere.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top