Martin Logan Summit X kommer

De spesielle høyttalerne som kalles elektrostater, formidler musikk på en helt særegen måte. Luft, rom, gjennomsiktighet og superb detajlgjengivelse er blant kjennetegnene. Nå kommer en av de beste i ny versjon.

Fire år har gått siden vi testet Summit fra Martin Logan (testen finner du her). Nå er arvtageren på vei, men det er ikke lett å se hva som er nytt på Summit X.
En elektrostatmembran er spent opp på en aluramme, og i kassen sitter to 10-tommers basser drevet av en 200 w forsterker til hvar av dem. Akkurat som på originalen. Men Summit X skal være merkbart forbedret fordi alt dette er nytt på X-modellen.
Høyttalerne måler 155 cm i høyden, og har i ikhet med den mindre Spire-modellen som vi testet i 2008, fått samme membranteknologi som den massive CLX-modellen. Som ble presentert på High-End 2008 i Munchen.

Bassresponsen kan tilpasses rommet med regulering av nivået i±10dB trinn ved 25 og 50 Hz.
I følge Martin Logan er Summit X deres første høyttaler med kontrollert spredning ved alle frekvenser, også dype frekvenser. Et nytt delefilter og oppgraderte elementer er deler av oppskriften, og teknologien som kalles Controlled Dispersion PoweredForce, skal også sørge for enda mer sømløs overgang mellom elektrostatmembranet og de to bassene.

Foruten belyste justeringsratt på baksiden, kan man også slå på belysning under høyttaleren.
Riktig satt opp i rommet, skal de to 10-tommers aluminiumsbassene  – en foran og en under kabinettet – rekke til 24 hz, mens elektrostaten som deler til basselementene ved 270 hz, strekker seg til 23 kHz i diskanten.
Følsomheten er oppgitt til 91 dB, men mens den nominelle motstanden er behagelige 4 ohm, er laveste impedanse på 0,8 ohm, en utfordring for mange forsterkere.
Summit X er å finne i kun de beste hifi-butikkene etter påske, pris er ikke kjent, men et par er allerede bestilt inn til test.
Audiocompaniet

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.