TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Martin Logan Summit X kommer

De spesielle høyttalerne som kalles elektrostater, formidler musikk på en helt særegen måte. Luft, rom, gjennomsiktighet og superb detajlgjengivelse er blant kjennetegnene. Nå kommer en av de beste i ny versjon.

forfatter
Publisert 06.02.09 - 11:58

Fire år har gått siden vi testet Summit fra Martin Logan (testen finner du her). Nå er arvtageren på vei, men det er ikke lett å se hva som er nytt på Summit X.
En elektrostatmembran er spent opp på en aluramme, og i kassen sitter to 10-tommers basser drevet av en 200 w forsterker til hvar av dem. Akkurat som på originalen. Men Summit X skal være merkbart forbedret fordi alt dette er nytt på X-modellen.
Høyttalerne måler 155 cm i høyden, og har i ikhet med den mindre Spire-modellen som vi testet i 2008, fått samme membranteknologi som den massive CLX-modellen. Som ble presentert på High-End 2008 i Munchen.

Bassresponsen kan tilpasses rommet med regulering av nivået i±10dB trinn ved 25 og 50 Hz.
I følge Martin Logan er Summit X deres første høyttaler med kontrollert spredning ved alle frekvenser, også dype frekvenser. Et nytt delefilter og oppgraderte elementer er deler av oppskriften, og teknologien som kalles Controlled Dispersion PoweredForce, skal også sørge for enda mer sømløs overgang mellom elektrostatmembranet og de to bassene.

Foruten belyste justeringsratt på baksiden, kan man også slå på belysning under høyttaleren.
Riktig satt opp i rommet, skal de to 10-tommers aluminiumsbassene  – en foran og en under kabinettet – rekke til 24 hz, mens elektrostaten som deler til basselementene ved 270 hz, strekker seg til 23 kHz i diskanten.
Følsomheten er oppgitt til 91 dB, men mens den nominelle motstanden er behagelige 4 ohm, er laveste impedanse på 0,8 ohm, en utfordring for mange forsterkere.
Summit X er å finne i kun de beste hifi-butikkene etter påske, pris er ikke kjent, men et par er allerede bestilt inn til test.
Audiocompaniet

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde