Nyhet

Lover bedre lyd med Michi-treatment

Får bedre komponenter og ny DAC.
forfatter

Forforsterkerne Rotel RC-1572MKII og RC-1590MKII, har gjennomgått en tilsvarende oppgradering, som de integrerte A14, RA-1592 og RA-1572 nylig gjorde.

Her har Rotel benyttet seg av kunnskapen de fikk under utviklingen av high-end-forsterkerne i Michi-serien, og oppgradert forforsterkerne med nye komponenter, og ny digitalomvandler  – DAC.

I følge Rotel har de klart å senke støyen og dempe forvrengning, og den nye 32-bits/384 kHz DAC-en fra Texas Instruments, støtter MQA og MQA Studio-filer, via USB-inngangen.

Rotel er en av få som i likhet med McIntosh, lager sine egne transformatorer, og de er brukt her. Nye kondensatorer,  nye motstander, bedre filtrering i strømforsyningen, og separat strøm for DAC og analoge kretser – skal gi forforsterkerne bedre ytelse og lyd.De to forforsterkerne har også platespillerinngang for MM-pickuper, og støtter trådløs strømming over Bluetooth, med AAC og aptX.

RC-1590MKII bak

Den større RC-1590MKII har flere innganger og en litt større strømforsyning, med flere innganger, men er ellers lik den nye RC-1572MKII. I likhet med de integrerte utgavene, og effektforstererne i 1500-serien, kan de leveres i sort eller sølvgrått, og de nye MKII-utgavene blir tilgjengelig rett over sommeren.

 

 

Kanskje det beste high-end kuppet du kan gjøre For de som virkelig trenger mer kraft og ønsker seg enda bedre lyd, er kanskje Rotels nye Michi-serie det beste kjøpet i high-end klassen.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.