Nyhet

Lover bedre lyd med Michi-treatment

Får bedre komponenter og ny DAC.

Skrevet av / 01.06.21 - 14:21
Lover bedre lyd med Michi-treatment

Forforsterkerne Rotel RC-1572MKII og RC-1590MKII, har gjennomgått en tilsvarende oppgradering, som de integrerte A14, RA-1592 og RA-1572 nylig gjorde.

Her har Rotel benyttet seg av kunnskapen de fikk under utviklingen av high-end-forsterkerne i Michi-serien, og oppgradert forforsterkerne med nye komponenter, og ny digitalomvandler  – DAC.

I følge Rotel har de klart å senke støyen og dempe forvrengning, og den nye 32-bits/384 kHz DAC-en fra Texas Instruments, støtter MQA og MQA Studio-filer, via USB-inngangen.

Rotel er en av få som i likhet med McIntosh, lager sine egne transformatorer, og de er brukt her. Nye kondensatorer,  nye motstander, bedre filtrering i strømforsyningen, og separat strøm for DAC og analoge kretser – skal gi forforsterkerne bedre ytelse og lyd.De to forforsterkerne har også platespillerinngang for MM-pickuper, og støtter trådløs strømming over Bluetooth, med AAC og aptX.

RC-1590MKII bak

Den større RC-1590MKII har flere innganger og en litt større strømforsyning, med flere innganger, men er ellers lik den nye RC-1572MKII. I likhet med de integrerte utgavene, og effektforstererne i 1500-serien, kan de leveres i sort eller sølvgrått, og de nye MKII-utgavene blir tilgjengelig rett over sommeren.

 

 

Les også Kanskje det beste high-end kuppet du kan gjøre For de som virkelig trenger mer kraft og ønsker seg enda bedre lyd, er kanskje Rotels nye Michi-serie det beste kjøpet i high-end klassen.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top