Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Jubileumserie fra PMC

Britiske PMC feirer 20 år med en helt ny høyttalerserie. Hvor de fire modellen er designet for å passe vanlige mennesker i vanlige boligrom, men med PMCs lydkarakter intakt.

På High-End messen i Munchen i mai, lanserte PMC 20 års garanti på alle høyttalere, kjøpt fra 1. januar i år. Da hintet de om at året ennå ikke var omme, og at nye modeller kunne komme. Nå er Twenty-serien her, for å feire 20 år i bransjen, og samtidig introduserer de modeller i et segment de ikke har hatt høyttalere i.

Høyttalerserien består av fire modeller, to kompakte og to gulvstående høyttalere. Alle med PMCs egen transmisjonslinje som forlenger rekkevidden i bassen – på en ganske overbevisende måte, etter vår erfaring. Vi testet nylig PMC PB1i Signature, og ble mektig overbevist:

“Det er ikke bare den fantastiske dypbassen disse høyttalerne kan gjengi, som er enestående. De lyder også krystallklart gjennom hele frekvensområdet fra bass til diskant. Uansett hva man spiller, har de total kontroll og de spiller høyere enn de fleste føler seg komfortable med – uten at det finnes spor av nevneverdig forvrengning.”

Minst i den nye serien er Twenty.21 på 32,5 cm, med en 14 cm bass og PMCs meget gode 27mm  Sonolex diskantelement. Den har som de andre et fem grader bakoverlent design, med port for transmisjonslinje i stedet for bassrefleksport. Det skal øke rekkevidden i bassfrekvens sammenlignet med bassrefleks, og gi dypere bass.

Annonse

Bass ned til 50 hz fra en stativhøyttaler er ikke å kimse av.

Annonse

Nestemann i serien er Twenty.22, som er litt større på 41 cm og rekker til 40 hz, mens de to gulvstående – Twenty.23 på 94 cm og Twenty.24 på 105 cm –  har et 17 cm basselement, i et slankt kabinett med bassporten til transmisjonslinjen nederst på fronten.

23-modellen rekker til 29 hz, mens 24 skal rekke til 28 hz. Ganske uvanlig for såpass slanke høyttalere med bare ett basselement.

 

Høyttalerne leveres i eikefiner, valnøtt eller en mørk finer kalt Amarone, med magnetiske fester for stoffgrillene. Delefilterne er satt sammen og trimmet for hånd, på glassfiberkretskort, og stativene til de kompakte modellene har metall mot gummidemping på oversiden, og hule søyler som kan fylles med dempemateriale.

Annonse

goldenagemusic.se

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.