Jubileumserie fra PMC

Britiske PMC feirer 20 år med en helt ny høyttalerserie. Hvor de fire modellen er designet for å passe vanlige mennesker i vanlige boligrom, men med PMCs lydkarakter intakt.

På High-End messen i Munchen i mai, lanserte PMC 20 års garanti på alle høyttalere, kjøpt fra 1. januar i år. Da hintet de om at året ennå ikke var omme, og at nye modeller kunne komme. Nå er Twenty-serien her, for å feire 20 år i bransjen, og samtidig introduserer de modeller i et segment de ikke har hatt høyttalere i.

Høyttalerserien består av fire modeller, to kompakte og to gulvstående høyttalere. Alle med PMCs egen transmisjonslinje som forlenger rekkevidden i bassen – på en ganske overbevisende måte, etter vår erfaring. Vi testet nylig PMC PB1i Signature, og ble mektig overbevist:

«Det er ikke bare den fantastiske dypbassen disse høyttalerne kan gjengi, som er enestående. De lyder også krystallklart gjennom hele frekvensområdet fra bass til diskant. Uansett hva man spiller, har de total kontroll og de spiller høyere enn de fleste føler seg komfortable med – uten at det finnes spor av nevneverdig forvrengning.»

Minst i den nye serien er Twenty.21 på 32,5 cm, med en 14 cm bass og PMCs meget gode 27mm  Sonolex diskantelement. Den har som de andre et fem grader bakoverlent design, med port for transmisjonslinje i stedet for bassrefleksport. Det skal øke rekkevidden i bassfrekvens sammenlignet med bassrefleks, og gi dypere bass.

Bass ned til 50 hz fra en stativhøyttaler er ikke å kimse av.

Nestemann i serien er Twenty.22, som er litt større på 41 cm og rekker til 40 hz, mens de to gulvstående – Twenty.23 på 94 cm og Twenty.24 på 105 cm –  har et 17 cm basselement, i et slankt kabinett med bassporten til transmisjonslinjen nederst på fronten.

23-modellen rekker til 29 hz, mens 24 skal rekke til 28 hz. Ganske uvanlig for såpass slanke høyttalere med bare ett basselement.

 

Høyttalerne leveres i eikefiner, valnøtt eller en mørk finer kalt Amarone, med magnetiske fester for stoffgrillene. Delefilterne er satt sammen og trimmet for hånd, på glassfiberkretskort, og stativene til de kompakte modellene har metall mot gummidemping på oversiden, og hule søyler som kan fylles med dempemateriale.

goldenagemusic.se

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.