Nyhet

Britiske PMC feirer 20 år med en helt ny høyttalerserie. Hvor de fire modellen er designet for å passe vanlige mennesker i vanlige boligrom, men med PMCs lydkarakter intakt.
Annonse
Annonse
forfatter

På High-End messen i Munchen i mai, lanserte PMC 20 års garanti på alle høyttalere, kjøpt fra 1. januar i år. Da hintet de om at året ennå ikke var omme, og at nye modeller kunne komme. Nå er Twenty-serien her, for å feire 20 år i bransjen, og samtidig introduserer de modeller i et segment de ikke har hatt høyttalere i.

Høyttalerserien består av fire modeller, to kompakte og to gulvstående høyttalere. Alle med PMCs egen transmisjonslinje som forlenger rekkevidden i bassen – på en ganske overbevisende måte, etter vår erfaring. Vi testet nylig PMC PB1i Signature, og ble mektig overbevist:

«Det er ikke bare den fantastiske dypbassen disse høyttalerne kan gjengi, som er enestående. De lyder også krystallklart gjennom hele frekvensområdet fra bass til diskant. Uansett hva man spiller, har de total kontroll og de spiller høyere enn de fleste føler seg komfortable med – uten at det finnes spor av nevneverdig forvrengning.»

Minst i den nye serien er Twenty.21 på 32,5 cm, med en 14 cm bass og PMCs meget gode 27mm  Sonolex diskantelement. Den har som de andre et fem grader bakoverlent design, med port for transmisjonslinje i stedet for bassrefleksport. Det skal øke rekkevidden i bassfrekvens sammenlignet med bassrefleks, og gi dypere bass.

Annonse

Bass ned til 50 hz fra en stativhøyttaler er ikke å kimse av.

Nestemann i serien er Twenty.22, som er litt større på 41 cm og rekker til 40 hz, mens de to gulvstående – Twenty.23 på 94 cm og Twenty.24 på 105 cm –  har et 17 cm basselement, i et slankt kabinett med bassporten til transmisjonslinjen nederst på fronten.

Annonse

23-modellen rekker til 29 hz, mens 24 skal rekke til 28 hz. Ganske uvanlig for såpass slanke høyttalere med bare ett basselement.

 

Høyttalerne leveres i eikefiner, valnøtt eller en mørk finer kalt Amarone, med magnetiske fester for stoffgrillene. Delefilterne er satt sammen og trimmet for hånd, på glassfiberkretskort, og stativene til de kompakte modellene har metall mot gummidemping på oversiden, og hule søyler som kan fylles med dempemateriale.

Annonse

goldenagemusic.se

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!