Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Jadis JP7 og PA70: Gull og glass i skjønn forening

Franske Jadis satser på nostalgi og luksus med sitt nye rørforsterkersett; forforsterkeren JP7 og kraftforsterkeren PA70.

Skrevet av / 01.02.24 - 12:09
Jadis JP7 og PA70: Gull og glass i skjønn forening

Det er ikke lett å gjøre det lekrere enn den nye dynamiske forsterkerduoen fra franske high-end-produsent Jadis. Forforsterkeren JP7 og effektforsterkeren PA70 bruker kjent og kjær teknologi, nemlig vakuumrør. Som det meste annet fra den kanten.

jadis-pa70-and-jp7-
Foto: Jadis

Den kompakte forforsterkeren Jadis JP7 måler bare 30 cm i bredden, men er i solid rustfritt stål og prydet med en speilblank frontplate, belagt med 24 karat gull. Gullbelagt er også skruknottene, som ser ut som de er dreid i himmelen. Chassiset er laget for å best mulig dempe uønskede vibrasjoner både utenfra og innvendig.

JP7 bruker tre ECC82 vakuumrør i signalveien, og er utstyrt med fem RCA-innganger. Den opererer i ren Klasse A, og bruker dermed en del strøm i forhold til andre forforsterkere, nærmere bestemt 25 watt.

jadis_jp7 det
Foto: Jadis

Stor transformator

Så har vi effektforsterkeren PA70. Som er oppgitt til å levere 2 x 50 watt. Det er ekstremt for en single-ended rørforsterker, hvor hvert rør gjengir hele bølgelengden i et sinussignal. Normalt får man maksimalt 10 watt pr. kanal på den måten, da det krever en push-pull-konfigurasjon av rørene for å hente ut mer. Det vil si at det ene røret forsterker en halv bølgelengde, hvorpå det andre overtar. Fordelen med single-ended er vesentlig lavere forvrengning, på bekostning av rå kraft. Men de kraftige KT170-rørene er altså i stand til å levere mye mer kraft.

Les også McIntosh MC3500 Mk II i Woodstock-design Originalen har spilt på Woodstock.

Kombinert med en helt ny og gampesvær blir resultatet en «fantastisk dynamikk- og transientkraft». Det er forøvrig separat strømforsyning til driver- og krafttrinnet, for lavest mulig forvrengning og optimal dynamikk.

Igjen ser vi det ikoniske stål- og gullchassiset, men her med rørene stikkende prydefullt opp av topplaten.

jadis_pa70 top
Foto: Jadis

Jadis JP7 og PA70: Priser og tilgjengelighet

Forsterkerne er tilgjengelige nå, og prisene er satt til henholdsvis 4800 euro for forforsterkeren JP7, mens effektforsterkeren PA70 lopper deg for 11 000 euro. En rask valutaomregning tilsier rundt 180 000 norske kroner for settet. Jommen!

Mer info: jadis-electronics.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top