SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Integrert kraftkar fra Parasound

Den nye toppklasseforsterkeren HINT fra amerikanske Parasound er endelig tilgjengelig i Norge.

Halo Integrated Amplifier, eller HINT, er Parasounds første integrerte forsterker på 20 år. Det skulle da bare mangle at den er av det seriøse slaget!

Kretsene er utviklet av ringreven John Curl, som har stått bak en rekke legendariske hi-fi-produkter (for eksempel Mark Levinsons JC-2, og han lagde også lydsystemer for The Greateful Dead i gode, gamle dager).

HINT har både balanserte og ubalanserte innganger, men også digital tilkobling av både koaksial og optisk lydkilde, samt en USB-DAC-inngang som støtter høyoppløste lydfiler helt opp til 32-bit / 384 kHz, og dessuten DSD i aller høyeste oppløsning. Platespillerentusiaster kan også glede seg, for her sitter en inngang til både MM- og MC-pickuper.

Parasound_HINT_back
Tilkoblingsmulighetene er mange. Ikke bare sitter både balanserte og ubalanserte inn- og utganger, men også digitale innganger, subwooferutgang og platespillerinngang.

Subwoofer
Som en liten genistrek har forsterkeren en dedikert subwooferutgang (både XLR og RCA), med lydnivåjustering direkte på frontpanelet. Og det finnes dessuten innebygd analog ”bass management”, med variabelt høy- og lavpass-delefilter fra 20 til 140 Hz. Det betyr at du kan sette delefrekvens til både høyttalere og subwoofer, slik at disse ikke overlapper hverandre i frekvensnivå. Noe som igjen gjør det enklere å få dem til å låte bra sammen, samtidig som du kan spille høyere, fordi høyttalere og subwoofer får et mindre frekvensområde å jobbe i.

Hjemmekino
Hjemmekinoentusiaster kan benytte seg av Home Theater Bypass-inngangen, som forvandler HINT til en ren effektforsterker, slik at den kan tilkobles en surroundreceivers forforsterkerutgang til frontkanalene.

Forsterkeren har ekte dobbel mono oppbygning.
Forsterkeren har ekte dobbel mono oppbygning.

Dobbel mono
Forsterkeren er en dobbel mono konstruksjon, for å hindre elektrisk smitting mellom kanalene. Effekten er på 2 x 160 watt i 8 ohm, som økes til 240 watt i 4 ohm. Ved lave lydnivået opererer den i ren Klasse A-drift, for lavest mulig forvrengning.

Pris og tilgjengelighet
Parasound Halo Integrated Amplifier er tilgjengelig nå. Veiledende pris er 29.990 kroner, men den vil selges for 24.990 kroner frem til 31. august.

Parasound_HINT_front_black

Vi vil snart få forsterkeren til test!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.
Kraftig telezoom for naturfotografer og sport
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 prosessor.
Er 5G allerede fortid? I hvert fall har utviklingen av 6G allerede begynt. Huawei er ute i kulden.