TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Integrert kraftkar fra Parasound

Den nye toppklasseforsterkeren HINT fra amerikanske Parasound er endelig tilgjengelig i Norge.

forfatter
Publisert 06.06.15 - 08:00

Halo Integrated Amplifier, eller HINT, er Parasounds første integrerte forsterker på 20 år. Det skulle da bare mangle at den er av det seriøse slaget!

Kretsene er utviklet av ringreven John Curl, som har stått bak en rekke legendariske hi-fi-produkter (for eksempel Mark Levinsons JC-2, og han lagde også lydsystemer for The Greateful Dead i gode, gamle dager).

HINT har både balanserte og ubalanserte innganger, men også digital tilkobling av både koaksial og optisk lydkilde, samt en USB-DAC-inngang som støtter høyoppløste lydfiler helt opp til 32-bit / 384 kHz, og dessuten DSD i aller høyeste oppløsning. Platespillerentusiaster kan også glede seg, for her sitter en inngang til både MM- og MC-pickuper.

Parasound_HINT_back
Tilkoblingsmulighetene er mange. Ikke bare sitter både balanserte og ubalanserte inn- og utganger, men også digitale innganger, subwooferutgang og platespillerinngang.

Subwoofer
Som en liten genistrek har forsterkeren en dedikert subwooferutgang (både XLR og RCA), med lydnivåjustering direkte på frontpanelet. Og det finnes dessuten innebygd analog ”bass management”, med variabelt høy- og lavpass-delefilter fra 20 til 140 Hz. Det betyr at du kan sette delefrekvens til både høyttalere og subwoofer, slik at disse ikke overlapper hverandre i frekvensnivå. Noe som igjen gjør det enklere å få dem til å låte bra sammen, samtidig som du kan spille høyere, fordi høyttalere og subwoofer får et mindre frekvensområde å jobbe i.

Hjemmekino
Hjemmekinoentusiaster kan benytte seg av Home Theater Bypass-inngangen, som forvandler HINT til en ren effektforsterker, slik at den kan tilkobles en surroundreceivers forforsterkerutgang til frontkanalene.

Forsterkeren har ekte dobbel mono oppbygning.
Forsterkeren har ekte dobbel mono oppbygning.

Dobbel mono
Forsterkeren er en dobbel mono konstruksjon, for å hindre elektrisk smitting mellom kanalene. Effekten er på 2 x 160 watt i 8 ohm, som økes til 240 watt i 4 ohm. Ved lave lydnivået opererer den i ren Klasse A-drift, for lavest mulig forvrengning.

Pris og tilgjengelighet
Parasound Halo Integrated Amplifier er tilgjengelig nå. Veiledende pris er 29.990 kroner, men den vil selges for 24.990 kroner frem til 31. august.

Parasound_HINT_front_black

Vi vil snart få forsterkeren til test!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Budsjettvennlige forsterkere med Bluetooth En enkel og en avansert integrert forsterker.
Følg Lyd & Bilde