Search
Generic filters

Integrert kraftkar fra Parasound

Den nye toppklasseforsterkeren HINT fra amerikanske Parasound er endelig tilgjengelig i Norge.

Halo Integrated Amplifier, eller HINT, er Parasounds første integrerte forsterker på 20 år. Det skulle da bare mangle at den er av det seriøse slaget!

Kretsene er utviklet av ringreven John Curl, som har stått bak en rekke legendariske hi-fi-produkter (for eksempel Mark Levinsons JC-2, og han lagde også lydsystemer for The Greateful Dead i gode, gamle dager).

HINT har både balanserte og ubalanserte innganger, men også digital tilkobling av både koaksial og optisk lydkilde, samt en USB-DAC-inngang som støtter høyoppløste lydfiler helt opp til 32-bit / 384 kHz, og dessuten DSD i aller høyeste oppløsning. Platespillerentusiaster kan også glede seg, for her sitter en inngang til både MM- og MC-pickuper.

Parasound_HINT_back
Tilkoblingsmulighetene er mange. Ikke bare sitter både balanserte og ubalanserte inn- og utganger, men også digitale innganger, subwooferutgang og platespillerinngang.

Subwoofer
Som en liten genistrek har forsterkeren en dedikert subwooferutgang (både XLR og RCA), med lydnivåjustering direkte på frontpanelet. Og det finnes dessuten innebygd analog ”bass management”, med variabelt høy- og lavpass-delefilter fra 20 til 140 Hz. Det betyr at du kan sette delefrekvens til både høyttalere og subwoofer, slik at disse ikke overlapper hverandre i frekvensnivå. Noe som igjen gjør det enklere å få dem til å låte bra sammen, samtidig som du kan spille høyere, fordi høyttalere og subwoofer får et mindre frekvensområde å jobbe i.

Hjemmekino
Hjemmekinoentusiaster kan benytte seg av Home Theater Bypass-inngangen, som forvandler HINT til en ren effektforsterker, slik at den kan tilkobles en surroundreceivers forforsterkerutgang til frontkanalene.

Forsterkeren har ekte dobbel mono oppbygning.
Forsterkeren har ekte dobbel mono oppbygning.

Dobbel mono
Forsterkeren er en dobbel mono konstruksjon, for å hindre elektrisk smitting mellom kanalene. Effekten er på 2 x 160 watt i 8 ohm, som økes til 240 watt i 4 ohm. Ved lave lydnivået opererer den i ren Klasse A-drift, for lavest mulig forvrengning.

Pris og tilgjengelighet
Parasound Halo Integrated Amplifier er tilgjengelig nå. Veiledende pris er 29.990 kroner, men den vil selges for 24.990 kroner frem til 31. august.

Parasound_HINT_front_black

Vi vil snart få forsterkeren til test!

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.