Integrert kraftkar fra Parasound

Den nye toppklasseforsterkeren HINT fra amerikanske Parasound er endelig tilgjengelig i Norge.

Skrevet av / 06.06.15 - 08:00
Integrert kraftkar fra Parasound

Halo Integrated Amplifier, eller HINT, er Parasounds første integrerte forsterker på 20 år. Det skulle da bare mangle at den er av det seriøse slaget!

Kretsene er utviklet av ringreven John Curl, som har stått bak en rekke legendariske hi-fi-produkter (for eksempel Mark Levinsons JC-2, og han lagde også lydsystemer for The Greateful Dead i gode, gamle dager).

HINT har både balanserte og ubalanserte innganger, men også digital tilkobling av både koaksial og optisk lydkilde, samt en USB-DAC-inngang som støtter høyoppløste lydfiler helt opp til 32-bit / 384 kHz, og dessuten DSD i aller høyeste oppløsning. Platespillerentusiaster kan også glede seg, for her sitter en inngang til både MM- og MC-pickuper.

Parasound_HINT_back
Tilkoblingsmulighetene er mange. Ikke bare sitter både balanserte og ubalanserte inn- og utganger, men også digitale innganger, subwooferutgang og platespillerinngang.

Subwoofer
Som en liten genistrek har forsterkeren en dedikert subwooferutgang (både XLR og RCA), med lydnivåjustering direkte på frontpanelet. Og det finnes dessuten innebygd analog ”bass management”, med variabelt høy- og lavpass-delefilter fra 20 til 140 Hz. Det betyr at du kan sette delefrekvens til både høyttalere og subwoofer, slik at disse ikke overlapper hverandre i frekvensnivå. Noe som igjen gjør det enklere å få dem til å låte bra sammen, samtidig som du kan spille høyere, fordi høyttalere og subwoofer får et mindre frekvensområde å jobbe i.

Hjemmekino
Hjemmekinoentusiaster kan benytte seg av Home Theater Bypass-inngangen, som forvandler HINT til en ren effektforsterker, slik at den kan tilkobles en surroundreceivers forforsterkerutgang til frontkanalene.

Forsterkeren har ekte dobbel mono oppbygning.
Forsterkeren har ekte dobbel mono oppbygning.

Dobbel mono
Forsterkeren er en dobbel mono konstruksjon, for å hindre elektrisk smitting mellom kanalene. Effekten er på 2 x 160 watt i 8 ohm, som økes til 240 watt i 4 ohm. Ved lave lydnivået opererer den i ren Klasse A-drift, for lavest mulig forvrengning.

Pris og tilgjengelighet
Parasound Halo Integrated Amplifier er tilgjengelig nå. Veiledende pris er 29.990 kroner, men den vil selges for 24.990 kroner frem til 31. august.

Parasound_HINT_front_black

Vi vil snart få forsterkeren til test!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top