Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

iFi iDSD Diablo 2: Verdens beste bærbare DAC?

iFi flørter med det diabolske, med en bærbar kraftpakke på over 5 watt. iDSD Diablo 2 støtter superoppløste lydfiler, og har dessuten tapsfri Bluetooth-lyd.

Skrevet av / 14.11.23 - 13:18
iFi iDSD Diablo 2: Verdens beste bærbare DAC?

iFi Audio er kjent for sine små, snertne hi-fi-produkter – ofte svært hyggelig priset. Men de kan også slå på stortromma, og gi noen av de mest avanserte produktene i sin klasse. iDSD Diablo 2 faller innunder sistnevnte kategori, for her er det snakk om en bærbar DAC og hodetelefonforsterker til en god slant med penger. Til gjengjeld går produsenten langt i å hevde at dette er verdens beste produkt i sitt slag.

iDSD Diablo 2 kalles en bærbar DAC-forsterker, selv om den ikke akkurat passer fint i lommen. Men kompakt må den kunne kalles, og dessuten fullpakket med avanserte funksjoner som skal gi oss en eksepsjonell lydopplevelse, uansett hvor vi befinner oss.

iFi iDSD Diablo-2 cropped
Foto: iFi Audio

Diabolsk kraftpakke

Der hvor den originale iDSD Diablo allerede var noe av det kraftigste vi hadde hørt om, med 4980 mW i 32 ohm – og hele 611 mW i 600 ohm, så heves lista ytterligere med Diablo 2. Riktignok ikke med mye, men med 5180 mW krysses 5-wattsgrensen. Som er temmelig spinnvilt, og som skal være det kraftigste noen bærbar forsterker skal være i stand til å levere.

Heldigvis finnes ulike gain-innstillinger, slik at man ikke sprenger trommehinnene når mer vanlige hodetelefoner ­– og spesielt ørepropper – er tilkoblet.

xMEMS – at det var..?

iDSD Diablo 2 har en spesiell krets som er spesialtilpasset xMEMS-hodetelefoner. Slike bruker en lett membran av silisium, kombinert med et piezoelektrisk lag (som skaper elektrisitet av bevegelse), som til sammen lager et høyttalerelement som skal ha overlegen transient- og faserespons. Nærmere bestemt 150 ganger raskere enn tradisjonelle drivere. Slike høyttalerelementer er spenningsdrevet og ikke strømdrevet, som setter spesielle krav til forsterkeren.

iFi iDSD Diablo-2 front2 iFi iDSD Diablo-2 rear
<
>
Foto: iFi Audio

Overlegen støtte for lydformater

iFi iDSD Diablo 2 benytter nyeste Bluetooth 5.4-teknologi, men viktigere er at den støtter «alle» kodeker, inkludert LDAC og dessuten aptX Lossless – den eneste Bluetooth-kodeken som gir tapsfri CD-kvalitet over Bluetooth.

Ønsker du derimot den aller beste lyden, så skal du bruke USB-kabel. Da støttes både høyoppløst PCM opptil 768 kHz og DSD opptil 512 ganger CD-frekvens (22,5 MHz). Full MQA-støtte er også på plass.

iDSD Diablo 2 er utstyrt med en 6,3 mm ubalansert hodetelefonutgang og en 4,4 mm balansert. En overgang fra 6,3 til 3,5 mm medfølger, slik at du får koblet til alle dine hodetelefoner.

Den bærbare DAC-forsterkeren har fire avtagbare «vinger», som gir mulighet for både horisontal og vertikal plassering.

iFi iDSD Diablo-2 stand2 iFi iDSD Diablo-2 stand3 iFi iDSD Diablo-2 stand
<
>
Foto: iFi Audio

iFi iDSD Diablo 2: Pris og tilgjengelighet

Produktet er allerede tilgjengelig på det amerikanske markedet, vi regner med å se det her til lands om kort tid. Prisen er oppgitt til ca. 1300 dollar, som er 300 dollar mer enn forgjengeren. Som koster 12.000 kroner i Norge. Før vi får svar fra importør, vil vi derfor tro at norsk pris havner på rundt 15000-15500 kroner.

Mer info: ifi-audio.com

iFi iDSD Diablo-2 inputs & functions iFi iDSD Diablo-2 det iFi iDSD-Diablo-2-contents iFi iDSD diablo-2-pcb iFi iDSD Diablo-2 front
<
>
Foto: iFi Audio
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Grenseløs forforsterker fra TAD

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Lyd & Bilde
Scroll to Top