Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

GO Bar Kensei: iFi trekker sverdet med bærbar DAC

Den bærbare iFi GO Bar Kensei er døpt etter japanske samuraier.

Skrevet av / 19.03.24 - 12:00
GO Bar Kensei: iFi trekker sverdet med bærbar DAC

Nå gjenstår det å se om den lille DAC-en iFi GO Bar Kensei kan leve opp til sitt navn og hugge seg gjennom konkurransen med overlegen lydkvalitet. iFi selv er i hvert fall ikke beskjedne i sine lovnader. Kensei skal være verdens første ultraportable DAC med såkalt K2HD-teknologi.

iFi GO Bar Kensei
Foto: iFi Audio

Hva i alle dager er K2HD?

K2HD er utviklet av JVCKENWOOD, og skal visstnok gjenopprette musikken til samme kvalitet som originalmastringen. Tanken er å gjenopplive de rike, naturlige overtonestrukturene som går tapt i digitaliseringsprosessen.

K2-teknologien er i utgangspunktet en masteringteknologi, som ved hjelp av avanserte utregninger tar overtonene som ligger i et høyoppløst opptak, og speiler dem ned til under 20 kHz, for å «bevare det musikalske uttrykket som ligger i originalkilden«, når musikken skal mastres til CD-formatet, som ikke rommer frekvenser over 20 kHz. Dette blir gjort på en måte som ikke skal skape dissonante alias-frekvenser, men i stedet låte harmonisk for øret.

Les også Musikkstrømming blir ikke mye bedre enn dette NEO Stream fra iFi Audio er ikke større enn en kioskroman. Men lyden er nesten av bibelske proporsjoner.

Som avspillingsteknologi kan K2HD-teknologien dekode disse innspillingene, slik at frekvensene forvandles tilbake til sin høyoppløste opprinnelse. Men siden det er veldig begrenset med musikk som er spilt inn i dette formatet (litt over 1000 innspillinger gjennom Victor Studios), er det fint at teknologien også skal kunne gjøre noe tilsvarende ut av andre musikkutgivelser også.

Les også Den kraftigste bærbare i verden? iFi flørter med det diabolske, med en bærbar kraftpakke på over 5 watt. iDSD Diablo 2 støtter superoppløste lydfiler, og har dessuten tapsfri Bluetooth-lyd.

Her har JVCs ingeniører brukt ørene for å sammenligne masterversjonen med CD-utgaven av mange album, og deretter utviklet en algoritme for å på best mulig vis gjenskape det som mangler. K2HD-teknologien tar en hvilken som helst utgivelse og tryller med lyden, for å komme nærmere masteropptaket.

Nå skal det sies at opptak uten K2-metadata aldri kan bli ekte høyoppløst, på samme måte som et stereospor ikke kan kalles «Dolby Atmos», selv om det skaleres opp til mange kanaler av en surroundprosessor. Men resultatet kan likevel bli meget bra. iFi selv virker uansett å være i ekstase over dette samarbeidet:

«Vi er i fyr og flamme over å lansere vårt partnerskap med JVCKENWOOD og den utrolige K2HD-teknologien. Dette er en milepæl på vår reise mot å levere uovertruffen lydkvalitet», sier Colin Farch, iFis sjef for forskning og utvikling. 

iFi GO Bar Kensei Box
GO Bar Kensei kommer i en spesiell treeske. Foto: iFi Audio

En DAC med samurai-ånd?

Kensei skal ikke bare være en vandrende teknologidemonstrasjon. Konstruksjonsmessig har man også latt seg inspirere av japansk sverdmakerkunst. Huset er nemlig gjort i japansk rustfritt stål, kjent for sin høye renhet og kvalitet.

Og akkurat som en dyktig kriger kan tilpasse seg enhver motstander, lar Kensei deg justere lyden i detalj. Fire digitale filterinnstillinger og iFis XBass+ og XSpace-funksjoner lar deg skreddersy bassgjengivelsen og romfølelsen etter smak. 

iFi GO Bar Kensei contents
Av utstyr følger det med både Lightning- og USB-C-kabel, og til og med en trådløs USB-dongle til PC og Mac. Foto: iFi Audio

Funksjoner

Foruten den nevnte K2HD-teknologien og japansk stål skiller Kensei seg fra den vanlige GO Bar-utgaven i aluminium, ved å ha mye lavere jitter.

Av tilkoblinger finner vi en 4,4 mm balansert utgang med doble monokretser, oppgitt til å levere maksimalt 477 mW i 32 ohm. En spesiell iEMatch-teknologi skal optimalisere utgangsnivået for følsomme in-ear-hodetelefoner. Turbo Mode gir dessuten 6 dB ekstra lydtrykk til mer tungdrevne hodetelefoner.

Kensei støtter høyoppløste filer helt opp til 384 kHz og DSD256, og dessuten MQA-filer. Alt dette pakket inn i et chassis som får enkelt plass i lomma. 

iFi GO Bar Kensei black background
Foto: iFi Audio

iFi GO Bar Kensei: Pris og tilgjengelighet

Skal du slå kloa i en lomme-DAC av typen iFi GO Bar Kensei, må du ut med 5995 kroner. Produktet er tilgengelig fra nå

Mer info: ifi-audio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top