High-end nettverksspiller fra Chord

Chord hevder at CodeX til 40.000 kroner er verdens mest avanserte nettverksspiller. Men den har en svakhet.
forfatter

Chord CodeX er blant få nettverksspillere som kan skilte med avspilling av musikkformatet DSD 128, som har dobbel så høy samplingfrekvens som SACD og 128 ganger vanlig CD (derav navnet DSD 128). I tillegg støtter den 384 kHz PCM-avspilling, begge via USB. Formatene er ikke veldig utbredt til nedlasting, men godt å ha muligheten, skulle man snuble over noen filer.

chord-pics-9

Ethernet
Fordi spilleren er laget for å spille av meget høyoppløste musikkformater, kan den kobles til nettverket utelukkende med Ethernet-kabel. Den kan selvsagt også spille av lavere oppløste DSD- og PCM-filer. Ellers tar den både AAC, ALAC, FLAC, MP3, WAV og WMA.

High-end
Chord er viderebygget på teknologi fra Chord QuteHD DAC, referanse-forforsterkeren CPA8000 og den heftige nettverksspilleren DSX1000. Sammen med DAC-en QBD76 troner den på toppen av Chords high-end-produkter.

ChordCodeXfront

Minimerer jitter
USB- og koaksialinngangen sender begge signalet til samme type DAC som sitter i QuteHD, som Chords kaller ”Pulse Array DAC”. Denne reklokker signalet for å minimere jitter. Chord lover oss en heftig strømforsyning og gjennomtenkt kretslayout.

Fjernkontroll-app
I disse app-dager kan man ikke lansere et nettverksprodukt uten å også ha en egen app. I Chords tilfelle er det hittil kun Apple som gjelder, men til gjengjeld er det egen app til både iPhone og iPad, slik at den er tilpasset oppløsning og bildeflate.

Skjermbilde 2013-07-03 kl. 12.14.47

Mangler abonnementtjenester?
Det står ingenting om spilleren støtter abonnentbaserte strømmetjenester som Spotify, Wimp, Napster, osv. Derfor går vi ut ifra at den ikke gjør dette. I så fall er dette et stort minus, da selv high-end-forbrukere gjerne abonnerer på en slik tjeneste. Det er slettes ikke alltid man velger bedre lyd til fordel for større tilgang, og nå som vi dessuten snart får Wimp i CD-kvalitet og ryktene går om at Spotify er hakk i hæl, bør man absolutt ha innebygd støtte for slike tjenester – uansett hvor dyr og fancy spilleren er. Siden Chord CodeX heller ikke har optisk digitalinngang – bare koaksial og USB, er det heller ikke noe alternativ for Apple-brukere å koble til en AirPort Xpress eller Apple TV digitalt, for så å strømme musikk direkte fra iPhone eller iPad. Løsningen er å koble datamaskinen til USB-inngangen, men da må også denne stå fremme, noe mange ikke ønsker. Uansett hvordan man vrir og vender på det, er det en svakhet å ikke ha støtte for abonnementtjenester – nok til ikke å kjøpe produktet.

ChordCodeX

Aluminium
I sann Chord-stil sitter nettverksspilleren i et chassis av aluminium av luftfartskvalitet. Den er håndbygd, og egne monteringsbraketter og stativer finnes i ulike størrelser, slik at de kan tilpasses brukerens behov.

Spilleren kommer i sølv og svart som standard, men andre utførelser kan gjøres på bestilling.

Chord CodeX blir tilgjengelig i august. Prisen i Storbritannia blir 4.495 pund, altså rundt 40.000 kroner. I Skandinavia distribueres Chord av Dynaudio.

chordelectronics.co.uk

dynaudio.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.