Search
Generic filters

High-end lyd til folket

Ken Ishiwata har jobbet med Boston Acoustics, som lanserer en høyttalerserie for folk flest, med oppsiktsvekkende god lyd for pengene.

Boston Acoustics har ikke holdt på like lenge som Ken Ishiwata, en levende bransjelegende, men de har en lang merittliste bak seg.

Gode høyttalere til en hyggelig pris, har vært deres varemerke. Noe vi også erfarte, da vi nylig testet to av modellene i A-serien til Boston Acoustics.

M-serien er utviklet for segmentet over A-serien, det vil si at de starter på 800 euro for paret, eller 7000 kroner. Målet med høyttalerne i følge Ishiwata, som har bidratt med utviklingen av M-serien, har vært å skape så balansert og engasjerende lyd som mulig, i et slankt og møbleringsvennlig kabinett.

Resultatet er at selv den største – M360 – ikke er mye bredere enn et CD-cover. Kunstskinn er trukket over front, topp og bakside, mens sidene er laminerte trefinerplater.

Tre av dem er gulvstående, mens den rimeligste – M25 – er en liten bokhyllehøyttaler.

Toppmodellen M360 til 2600 Euro, drøyt 20.000 kroner paret, spilte som en vaskeekte high-end høyttaler. Koblet til Marantz elektronikk, og stilt opp slik at de pekte skrått innover, skapte de et enormt stort og friskt lydbilde. Salige Oscar Peterson lød sprell levende på en innspilling fra tidlig 70-tall, og vokaler, strykere, ja hva det skulle være, satt som ei kule i det presise lydbildet.

Hvor utøverne var tydelig plassert, og man fikk en god følelse av dybde og hredde med oppstillingen til Ishiwata. De gulvstående modellene i hvert fall, er relativt lette å drivee for forsterkeren, og det var lite å utsette på prisen, når man fikk lyttet til høyttalernes balanserte kvaliteter.

En demo som ga mersmak altså, og som fortsetter den fine trenden Boston har vært inne i med de nevnte A-modellene i budsjettklassen.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.