BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

High-end lyd til folket

Ken Ishiwata har jobbet med Boston Acoustics, som lanserer en høyttalerserie for folk flest, med oppsiktsvekkende god lyd for pengene.

Boston Acoustics har ikke holdt på like lenge som Ken Ishiwata, en levende bransjelegende, men de har en lang merittliste bak seg.

Gode høyttalere til en hyggelig pris, har vært deres varemerke. Noe vi også erfarte, da vi nylig testet to av modellene i A-serien til Boston Acoustics.

M-serien er utviklet for segmentet over A-serien, det vil si at de starter på 800 euro for paret, eller 7000 kroner. Målet med høyttalerne i følge Ishiwata, som har bidratt med utviklingen av M-serien, har vært å skape så balansert og engasjerende lyd som mulig, i et slankt og møbleringsvennlig kabinett.

Resultatet er at selv den største – M360 – ikke er mye bredere enn et CD-cover. Kunstskinn er trukket over front, topp og bakside, mens sidene er laminerte trefinerplater.

Tre av dem er gulvstående, mens den rimeligste – M25 – er en liten bokhyllehøyttaler.

Toppmodellen M360 til 2600 Euro, drøyt 20.000 kroner paret, spilte som en vaskeekte high-end høyttaler. Koblet til Marantz elektronikk, og stilt opp slik at de pekte skrått innover, skapte de et enormt stort og friskt lydbilde. Salige Oscar Peterson lød sprell levende på en innspilling fra tidlig 70-tall, og vokaler, strykere, ja hva det skulle være, satt som ei kule i det presise lydbildet.

Hvor utøverne var tydelig plassert, og man fikk en god følelse av dybde og hredde med oppstillingen til Ishiwata. De gulvstående modellene i hvert fall, er relativt lette å drivee for forsterkeren, og det var lite å utsette på prisen, når man fikk lyttet til høyttalernes balanserte kvaliteter.

En demo som ga mersmak altså, og som fortsetter den fine trenden Boston har vært inne i med de nevnte A-modellene i budsjettklassen.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!