High-End 2012

Ken Ishiwata har jobbet med Boston Acoustics, som lanserer en høyttalerserie for folk flest, med oppsiktsvekkende god lyd for pengene.
forfatter

Boston Acoustics har ikke holdt på like lenge som Ken Ishiwata, en levende bransjelegende, men de har en lang merittliste bak seg.

Gode høyttalere til en hyggelig pris, har vært deres varemerke. Noe vi også erfarte, da vi nylig testet to av modellene i A-serien til Boston Acoustics.

M-serien er utviklet for segmentet over A-serien, det vil si at de starter på 800 euro for paret, eller 7000 kroner. Målet med høyttalerne i følge Ishiwata, som har bidratt med utviklingen av M-serien, har vært å skape så balansert og engasjerende lyd som mulig, i et slankt og møbleringsvennlig kabinett.

Resultatet er at selv den største – M360 – ikke er mye bredere enn et CD-cover. Kunstskinn er trukket over front, topp og bakside, mens sidene er laminerte trefinerplater.

Tre av dem er gulvstående, mens den rimeligste – M25 – er en liten bokhyllehøyttaler.

Toppmodellen M360 til 2600 Euro, drøyt 20.000 kroner paret, spilte som en vaskeekte high-end høyttaler. Koblet til Marantz elektronikk, og stilt opp slik at de pekte skrått innover, skapte de et enormt stort og friskt lydbilde. Salige Oscar Peterson lød sprell levende på en innspilling fra tidlig 70-tall, og vokaler, strykere, ja hva det skulle være, satt som ei kule i det presise lydbildet.

Hvor utøverne var tydelig plassert, og man fikk en god følelse av dybde og hredde med oppstillingen til Ishiwata. De gulvstående modellene i hvert fall, er relativt lette å drivee for forsterkeren, og det var lite å utsette på prisen, når man fikk lyttet til høyttalernes balanserte kvaliteter.

En demo som ga mersmak altså, og som fortsetter den fine trenden Boston har vært inne i med de nevnte A-modellene i budsjettklassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.