Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

High-end lyd til folket

Ken Ishiwata har jobbet med Boston Acoustics, som lanserer en høyttalerserie for folk flest, med oppsiktsvekkende god lyd for pengene.

Skrevet av / 04.05.12 - 11:11
High-end lyd til folket

Boston Acoustics har ikke holdt på like lenge som Ken Ishiwata, en levende bransjelegende, men de har en lang merittliste bak seg.

Gode høyttalere til en hyggelig pris, har vært deres varemerke. Noe vi også erfarte, da vi nylig testet to av modellene i A-serien til Boston Acoustics.

M-serien er utviklet for segmentet over A-serien, det vil si at de starter på 800 euro for paret, eller 7000 kroner. Målet med høyttalerne i følge Ishiwata, som har bidratt med utviklingen av M-serien, har vært å skape så balansert og engasjerende lyd som mulig, i et slankt og møbleringsvennlig kabinett.

Resultatet er at selv den største – M360 – ikke er mye bredere enn et CD-cover. Kunstskinn er trukket over front, topp og bakside, mens sidene er laminerte trefinerplater.

Tre av dem er gulvstående, mens den rimeligste – M25 – er en liten bokhyllehøyttaler.

Toppmodellen M360 til 2600 Euro, drøyt 20.000 kroner paret, spilte som en vaskeekte high-end høyttaler. Koblet til Marantz elektronikk, og stilt opp slik at de pekte skrått innover, skapte de et enormt stort og friskt lydbilde. Salige Oscar Peterson lød sprell levende på en innspilling fra tidlig 70-tall, og vokaler, strykere, ja hva det skulle være, satt som ei kule i det presise lydbildet.

Hvor utøverne var tydelig plassert, og man fikk en god følelse av dybde og hredde med oppstillingen til Ishiwata. De gulvstående modellene i hvert fall, er relativt lette å drivee for forsterkeren, og det var lite å utsette på prisen, når man fikk lyttet til høyttalernes balanserte kvaliteter.

En demo som ga mersmak altså, og som fortsetter den fine trenden Boston har vært inne i med de nevnte A-modellene i budsjettklassen.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top