TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

High-End 2022 Engstrøm Arne

Svenske Engstrøm lager sin første integrerte forsterker.

forfatter
Publisert 25.05.22 - 10:17
Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

For 10 år siden stiftet vi bekjentskap med The Lars. Som er en svenskbygget effektforsterker, med to 300B vakuumrør, som leverer moderate 36 w effekt. To stykker av The Lars, betyr at du må skille deg med 1,3 millioner kroner, og da trenger du selvsagt Monica i tillegg. Monica er forresten en todelt forforsterker, bare sånn at det ikke blir noe rom for misforståelser.

Navnegivningen gjelder alle forsterkerne fra Lars og Timo Engström. Derfor er det ikke det minste rart at den integrerte Engstrøm-forsterkeren kalles Arne. Hva skulle den ellers hete?

Engstrom Lars
Engstrom Lars

Den integrerte Arne bruker også 300B-rør, to stykker per kanal, og leverer 30 w per kanal. Designet som man kan se på bildet øverst, skiller seg fra hva man vanligvis ser på forsterkeren, men så er Engstrøm langt fra noe vanlig selskap.

Lars Engström er opptatt av at forsterkerne hans skal spille så åpent og fritt som mulig. Uten den ‘grå’ tåken mange forsterkere kan ha, og ingen av hans forsterkere bruker derfor negativ feedback. Ingen forvrengning skal sendes tilbake i det lineære kretsløpet.

Engstrom Eric
Engstrom Eric

Det gjelder også Eric. Engstrøms hittil kraftigste forsterker. En mono effektforsterker med 70 w effekt (1% THD+N, 1kHz), to 845-rør per kanal. Den har også to 6L6GC, to EC8010, fire 6CJ3. og ett GZ34-rør.

Sammen med Monica, forforsterkeren, skapte Engstrøm-forsterkeren et uvanlig åpent og lettflytende lydbilde. Selv i mono, med en jazzinnspilling fra 50-tallet, på vinyl.
Vakkert var det, men det koster litt også. En Arne ligger på drøyt 340.000 kr, og et sett Eric på 1,5-millioner.

Monica? En halv million.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For øye og øret Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Følg Lyd & Bilde