nyhet

Focal Grande Utopia EM Evo

De massive Utopia Evo koster halvannen million, og bruker elektromagnetisme for å booste bassen.

Skrevet av / 12.05.18 - 13:02
Focal Grande Utopia EM Evo

10 år etter at de ble lansert, er det på tide med en kraftig oppgradering av Focals Utopia-serie med high-end høyttalere.

Den enorme Grande Utopia EM Evo og den litt mindre Stella Utopia EM Evo, kommer ikke bare i nye farger, de har også gjennomgått store tekniske forandringer.

Foto Lasse Svendsen

De oppgraderte elementene har fått forbedret oppheng som skal gi lavere forvrengning, og basselementene har fått kraftige aluminiumsringer som skal gi bedre mekanisk stabilitet, og elektronikken er oppgradert.

Kabinettet er oppstivet, bedre dempet og en kraftig magnet driver den 16-tommer store bassen i Grande Utopia EM Evo, med en justerbart elektromagnetisk felt som forsterker effektiviteten.

Justeringen gjøres med en skrue på baksiden av høyttalersokkelen.

Foto Lasse Svendsen

De andre modellene i Utopia-serien, som Multiroms Isak Strand viser her, er også oppgradert til EM Evo-nivå. Med unntakt for den kompakte Diablo, som bare har fått kosmetiske oppgraderinger.

Prisene  er 1,5 m kroner for Grande Utopia EM Evo, 800.000 kr for Stella Utopia EM Evo (til høyre på bildet over), 440.000 kr for Maestro Utopia EM Evo (de grønne i midten), og 280.000 kr paret for Scala Utopia EM Evo. Til venstre på bildet.

Foto Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Scroll to Top