nyhet

Ny Confidence-serie fra Dynaudio

Den gamle høyttalerserien er historie, en ny generasjon er på vei med radikale løsninger.

Skrevet av / 10.05.18 - 20:11
Ny Confidence-serie fra Dynaudio

Dynaudio er blant de mest anerkjente av de danske høyttalerprodusentene. Deres Contour, Confidence og Evidence-høyttalere, er blant de aller beste vi har testet.

Contour 20 er vår referanse toveis-høyttaler, og vi har ofte sammenlignet andre høyttalere med den aldrende Confidence-serien, som vi lenge har lurt på når ble fornyet.

Nå er tiden kommet, det vil si, den nye generasjonen Confidence kommer ikke før i høst, men vi vet allerede mye om dem.

(Foto: Produsenten)

De er først og fremst helt nye. Fra innerst til ytterst. Nye elementer, ny kabinettkonstruksjon og ikke minst et helt nytt design, hvor spesielt den hengende frontbaffelen er verdt å merke seg.

Foto Lasse Svendsen

Den er laget i et skulpturert komposittmateriale kalt Compex hvor alle elementene er montert. De er som nevnt nye, med en ny generasjon Esotar3 diskant, nyutviklede mellomtone- og basselementer med helstøpte MSP-membraner (Magnesium Silicate Polymer), og  selvsagt et nytt delefilter.

Foto Lasse Svendsen

Dynaudio Directivity Control

En av nøklende til høyttalernes ytelse, er Dynaudios DDC-baffel på Esotar3-diskantene – på de gulvstående modellene –  (Dynaudio Directivity Control). Som er en formstøpt aluramme rundt diskanten, formet for å gi bedre kontroll over den vertikale og horisontale spredningen av høye frekvenser.

Den nye Confidence-serien består av fire modeller. Den minste er selvsagt en kompakt utgave kalt Confidence 20, litt større enn Contour 20, med Esotar3 diskant og den nye generasjonen bass/mellomtone montert på en Compex frontbaffel.

Foto Lasse Svendsen

Den neste er en slank gulvstående utgave kalt Confidence 30 med to 18 cm basser, en 15 cm mellomtone og den samme Esotar3 diskanten.

Nest størst er Confidence 50 med en ekstra 15 cm mellomtone, i et høyere kabinett, mens flaggskipet Confidence 60 er en enda større utgave med to 24 cm basselementer.

Priser:

Confidence 20: 120.000 Kr

Confidence 30: 190.000 kr

Confidence 50: 260.000 kr

Confidence 60: 400.000 kr

Foto Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top