Nyhet

Hi-fi-eskapader i hovedstaden

Til helgen ringes høsten inn med hi-fi-messer i hovedstaden. Med flaggskipet Oslo Hi-Fi Centers HøstPULS som det store trekkplasteret.

Skrevet av / 08.10.19 - 14:39
Hi-fi-eskapader i hovedstaden

Høsttid er messetid, er det noe som heter. Og er det ikke noe som heter det, så burde det være det. For det er sant!

Helgen 11.-13. oktober braker det løs, mange av Oslos hi-fi-butikker stiller opp med demoer av sine råeste anlegg, og dessuten gode tilbud på nye og utgående produkter.

Audiovector R3 Arrete
Audiovector R3 Arrete. Foto: Audiovector

 

HøstPULS hos Oslo Hi-Fi Center

Det er Oslo Hi-Fi Center i Dronning Mauds gate som er det store flaggskipet, som startet med tradisjonen å lage egen messe hver vår og høst. Her er det nå messe fra fredag til søndag.

Blant årets store nyheter er Audiovectors nye R-serie, som erstatter den populære SR-serien. Eier og daglig leder Mads Klifoth kommer og demonstrerer, og R3 Arreté vil nok få en stor rolle i demonstrasjonen.

Det blir ingen hi-fi- uten strøm, og IsoTek har tatt oppgaven å rense strømmen for bedre lyd! Vi trodde heller ikke det var mulig, men har måttet innse at det betyr noe for totalresultatet. Om du lurer, ta turen innom hvor Keith Martins demonstrasjon.

Det blir norgespremiere på Gryphons nye Essence-forsterkere, demonstrert av konstruktør Mads Skov. Norgespremiere blir det også på massive subwoofer-rigger av REL, vi får europapremiere på Moon by SIM AUDIO, og Johan Coorg fra KEF kommer for å demonstrere sine høyttalere med stor innlevelse.

Det loves også gode messetilbud, så den som er i Oslo til helgen bør definitivt ta turen til Dronning Mauds gate 1.

Electrocompaniet ECI-80D
Den helt nye integrerte forsterkeren Electrocompaniet ECI-80D kan du oppleve hos Soundgarden i Hammersborggata. Foto: Electrocompaniet

 

Hi-Fi Klubben

Også Hi-Fi Klubben er med på moroa, i sin filial i Grensen 18. Åpent fra fredag til søndag.

Blant annet viser de high-end-systemer fra Steinway Lyngdorf og Bowers & Wilkins, og du vil få muligheten til å få høre verdens dyreste og formodentlig beste hodetelefoner fra Sennheiser, nemlig HE 1. Så spørs det om ikke prisen på 570.000 kroner vil avskrekke deg…

Steinway Lyngdorf Model O er et musikkanlegg til 255.000 kroner, og du kan høre det hos Hi-Fi Klubben i Grensen. Foto: Steinway Lyngdorf

 

Fra Sennheiser kommer også den gigantiske lydplanken Ambeo, som med 13 innebygde høyttalere skal gi inntrykk av surroundlyd fra alle kanter. Og dessuten en «dummy» prototype (ikke spillende) av den nye Lyngdorf-forsterkeren MXA-8400. Full in-wall hjemmekino med Dolby Atmos kan du også oppleve, og du får også testet ut det nye multiromssystemet Formation fra Bowers & Wilkins.

Sennheiser HE 1 er verdens dyreste hodetelefoner. Foto: Sennheiser

 

En masse tilbud har de og, blant annet 10% på alle høyttalere, alt fra NAD og alle TV-er fra Philips. 20% på alt fra Argon, Audioquest og dessuten møbler fra Clic og Unnu.

Hos SteReoFil får du høre BBC-høyttalerne LS5/8 fra Graham. Foto: Graham Audio

 

SteReoFil

Lenger ned i gaten, i Grensen 9 finner du butikken til SteReoFil. Her vil du blant annet europapremiere på BBC-monitorene LS5/5 fra Graham Audio. Legendariske radiomonitorer til 130.000 kroner pr. par! I den forbindelse er også konstruktørene Paul Graham og Derek Hughes på besøk for å forklare og demonstrere.

Den nye Olympica Nova-serien fra Sonus faber får orkesterplass hos SteReoFil i Grensen 9. Foto: Sonus faber

 

Norgespremiere på Rega Planar 10 får du også, og importøren av Sonus faber er på plass for å demonstrere den nye serien Olympica Nova. Du får også høre Audio Notes nyeste integrerte forsterker 300 SET, og liker du det smått og heftig, kan du dessuten oppleve de trådløse høyttalerne Devialet Phantom Reactor. Pluss en masse annet snacks!

Soundgarden

I Soundgardens filial i Hammersborggata kan du fredag og lørdag få høre den helt nye forsterkeren Electrocompaniet ECI 80. Electrocompaniet vil selv være til stede under seansen.

De første parene av den helt nye Olympica Nova-serien til Sonus faber har nå kommet til Norge, og du vil kunne få oppleve høyttalerne hos Soundgarden. Nytt i Oslo-butikken er også Klipsch Heritage-serien, hvor hjørnehøyttalernre Klipschorn blir midtpunktet. Tro oss, disse vil mørbanke deg!

Cayin er tilbake, og Norsk Audio Teknikk vil demonstrere 50-watteren CS-88 A. Foto: Cayin

Norsk Audio Teknikk

Norsk Audio Teknikk i Ullevålsveien 13 har også åpent fra fredag til søndag. Her får du blant annet comeback fra Cayin! Den kinesiske produsenten var i mange år blant våre favoritter innen mellomdyr hi-fi, et spesielt stor stjerne hadde den integrerte transistorforsterkeren 252B. Nå er det imidlertid kun rørforsterkere som gjelder fra Cayin, hvor det er den helt nye CS-serien som står i fokus.

Du vil blant annet kunne oppleve 50-watteren CS-88A, en 24.000 kroners rørforsterker, som får oppgaven å drive et par PMC fact.8 Signature. Vi testet standardutgaven i 2010 med godt resultat, og er spent på hvordan Signature-utgaven vil massere øregangene. Du vil også få forklart hvorfor transmisjonslinje-høyttalere er så bra for rommet ditt, og ikke minst hvorfor «det er PMCs transmisjonslinje som er den beste».

Hos Duet Audio får du blant annet høre HiFiMAN Shangri-La Jr. En hodetelefon og forsterker som tilsammen koster 105.000 kroner!

 

Duet Audio

Rett ned i gaten for Norsk Audio Teknikk, nærmere bestemt Akersgata 65, finner du Duet Audio. Også her er det åpent fredag til søndag.

Duet Audio er blant landets fremste på hodetelefoner i den heftige enden av skalaen. Duet har akkurat avduket sin helt nye head-fi-avdeling, og vil i den sammenheng presentere en større og mer elegant hodetelefonavdeling enn hva de noen gang har hatt.

Du kan blant annet oppleve tre elektrostatiske hodetelefonsystemer «som er helt uovertrufne i sine respektive prisklasser». Vi snakker HiFiMAN Jade II, til 34.000 kroner, Sonoma Model One til 50.000 kroner og HiFiMAN Shangri-La Jr. til intet mindre enn 105.000 kroner! Det er da inkludert forsterker…

Kii Audio Three BXT
Kii Audio Three BXT. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Du vil også kunne oppleve et 28-kanalers Dolby Atmos hjemmekinosystem, med Trinnov og Procella, og ønsker du det heftigste av hi-fi-opplevelser, så kan Duet friste med Piega Master Line Source 3 høyttalere, drevet av digital elektronikk fra Auralic og forsterkning fra Soulution. I tillegg får du høre Kii Three BXT, et par meget spesielle høyttalere laget for å fungere optimalt i nært sagt alle slags rom. Vi hørte dem tidligere i år, og ble nesten slått ut!

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Scroll to Top