Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sonus faber lanserer Olympica Nova

Hvis de spiller som de ser ut, har vi noe å glede oss til.

Skrevet av / 05.09.19 - 14:38
Sonus faber lanserer Olympica Nova

Man kan være ganske sikker på at det ser pent ut, som regel spiller det pent også, for Sonus faber lykkes ofte med å kombinere forseggjort design med tiltalende lyd.

Det håper vi de har gjort nå også, for den nye høyttalerserien ser virkelig bra ut.

Olympica Nova er bygget i Vicenza, Italia, og erstatter den utgående Olympica-serien, men utvider med et nytt flaggskip.

Høyttalerne er en evolusjon av Olympica, men Olympica Nova har fått nye høyttalerelementer, nye delefiltre, kabinetter og er tunet annerledes. Flaggskipet Nova V på bildet over (og Nova Center I), er en helt ny versjon som ikke erstatter noen eldre modell.

Olympica Nova V er sammen med Nova III, en treveis gulvstående høyttaler, men med tre 18 cm basselementer, der Nova III har to stykker. Nova III er den direkte erstatteren til en av våre gamle favoritter og referansehøyttalere, Olympica III. Som fremdeles er i stand til å fremkalle gåsehud.

Sju modeller

Bildet over viser fra venstre mot høyre, de to nye senterhøyttalerne Nova Center I og Center II, den minste gulvstående Nova II, den eneste kompakthøyttaleren Nova I, nevnte Nova III og Nova V. Men også en ny modell, vegghøyttaleren Nova Wall. Som i likhet med senterhøyttalerne, selges i stykk.

Les testen av Sonus faber Olympica I

Høyttalerne leveres i valnøtt eller wenge-finer, og de buede kabinettene har åtte lag med trelaminat, limt på kabinettene under høyt trykk.

Innvendig er avstivninger og topp og bunnplater  i aluminium koblet sammen med langsgående avstivning utvendig, med på å dempe resonanser. Den vertikale aluminiumsprofilen på baksiden, har Sonus fabers Stealth Ultraflex bassreflekssystem ikke ulikt hva vi har sett på Homage Tradition. Denne bassventilen skal være bedre enn en tradisjonell bassrefleks, med bedre kontroll på luftstrømmen, og gir lavere forvrengning.

Ny høyttalerelementer

Høyttalerne bruker Sonus Fabers «Arrow Point» DAD (Dempet Apex Dome) med en domeformet mebran til diskanten, og en ringradiator over, som skal gi mer optimal og fasekorrekt spredning av lydbølgene over et større frekvensområde.

Diskanten er montert på en felles, skinntrukket baffel, men en ny mellomtone som har fått et spesialutviklet og lufttørket membranmateriale av cellulose, silkebomull, bastfiber og andre naturlige fibre, som det står i pressemeldingen.

De gulvstående i serien har fått en faseplugg i aluminium og kobber, som skal redusere forvrenging, og gi bedre mikrodynamikk, som de sier. Basselementene har fått en ekstremt lett membran, med et syntaktisk skum mellom to lag av lufttørket cellulose.

Priser

  • Olympica Nova I: 60.000 kr pr par (stativ kr 10.000 pr par)
  • Olympica Nova II: 90.000 pr par
  • Olympica Nova III: 120.000 pr par
  • Olympica Nova V: 150.000 pr par
  • Olympica Nova Center I: 45.000
  • Olympica Nova Center II: 65.000
  • Olympica Nova Wall (inkl. veggfeste): 35.000 pr stk
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top