Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Hegel H600: Etterlengtet kraftverk

Vi loves at den nye Hegel H600 knuser forgjengeren på lydkvalitet. Og endelig kommer Tidal Connect.

Skrevet av / 01.08.23 - 11:41
Hegel H600: Etterlengtet kraftverk

Endelig kommer den integrerte Hegel H600!

Hegel sier selv de var litt engstelige da de lanserte H590. Ville markedet godta en så kostbar Hegel-forsterker? Vi snakker tross alt om en produsent som tidligere har drevet med high-end-valuta i premiumklassen. Så skulle de plutselig inn i et marked med konkurrenter som Gryphon, McIntosh og andre sværinger. Men den kraftige H590 ble en suksess, og vi i redaksjonen elsket den.

Et problem var støtte for Roon, som Hegel hadde lovet, men som lot vente på seg flere måneder. Prosessoren var ikke kraftig nok, så man måtte bli meget kreativ med kodingen for å få det til. Omsider kom også Roon, og alt var velstand. Man kunne alltids savne Tidal Connect, men nå var det ikke plass til mer funksjonalitet. Glem det.

Hegel_H600 front
Foto: Hegel

Det er ingenting å si på lyden fra H590. I hvert fall var det ikke det, da den kom. Men i ettertid har Hegel erstattet sitt trofaste forsterkersett P30 og H30 med de enda bedre P30A og H30A. Med enda bedre lyd! Og det er nettopp lyden som skal være stikkordet i den nye integrerte Hegel H600.

– Nøkkelordet er lydkvalitet. Personlig synes jeg H600 er en massiv forbedring over H590. Til den grad at jeg nå synes H590 ikke lenger er veldig behagelig å høre på, sier markedssjef Anders Ertzeid selvsikkert i en epost.

I følge hegel er det mye DNA fra P30A / H30A i H600, som skal sørge for en “nesten skremmende kombinasjon av oppløsning, lydbilde og detaljer”.

Les også Så mye mer enn rå muskelkraft Hegel P30A og H30A er svære greier, og veldig få mennesker har råd. Men det bare øker lysten på dette forsterkersettet. Som ikke har konto i nådebanken.

Kraftverk

H590 skiltet med 301 watt pr kanal i 8 ohm. Litt småfrekt har Hegel økt effekten til 303 watt i H600. Dempefaktoren er som hos forgjengeren 4000 i 8 ohm, for å gi stålkontroll i bassen uansett høyttalerimpedans. Dobbel mono-design skal gi nært ytelsen til to monoforsterkere i én boks.

En toppmoderne forforsterker sitter innebygd, og volumkontrollen er hentet direkte fra referanseforforsterkeren P30A. All elektronisk kretsdesign er laget internt, med komponenter “av beste kvalitet”.

Kombinert med SoundEngine2 støykorreksjon skal gi et lydsignal som er så nært originalinnspillingen som mulig.

Hegel_H600 front angle 2
Foto: Hegel

Bit-perfect DAC

DAC-en i Hegel H600 har en bit-perfekt-design, helt uten resampling eller oppsampling. Dette deler DAC-en med den som sitter i den nye flaggskip-CD-spilleren Viking. En stor, dedikert strømforsyning til DAC-en skal sikre den mest stabile ytelsen, og denne er skjermet av en tykk stålplate for å unngå interferens fra andre elektroniske komponenter inni forsterkeren. Selv mener Hegel at DAC-en er “banebrytende” med tanke på oppløsning og timing.

Funksjoner

Fordi fantastisk lyd ikke skal gå utover brukervennlighet og funksjoner, er Hegel H600 utstyrt med AirPlay 2, UPnP-strømmong og Spotify Connect. Og – endelig – Tidal Connect. Dermed kan man få audiofil strømming direkte fra Tidal-appen på telefonen, rett igjennom luften til forsterkeren. Roon Ready vil også komme, men der ventes det fortsatt på godkjenning. Denne gangen har ikke Hegel gitt oss noe tidsestimat for Roon, og det er nok lurt. Det ble mye bråk sist, da det kom omtrent et år på overtid …

Hegel lover oss at dette bare er begynnelsen. H600 har nemlig fått en svært avansert strømmemotor, som skal sikre at forsterkeren alltid er oppdatert med de nyeste alternativene for å strømme musikken din. Om det betyr fremtidig støtte for Qobuz, Apple Music m.m. får vi vente å se.

Forsterkeren ligner til forveksling sin forgjenger, men de store kontrollknappene i fronten av H600 er nå taktile, med berøringskontroll, som skal gjøre forsterkeren mer intuitiv i bruk.

Hegel_H600 rear
Foto: Hegel

Ikke HDMI

Det er helt sikkert en grunn til det, men Hegel har valgt å ikke utstyre H600 med en HDMI-inngang. Vi skulle veldig gjerne sett en slik, som kan kobles til TV-en med via ARC/eARC. Da kunne man også styrt lyd direkte fra TV-fjernkontrollen.

Heldigvis kan forsterkeren programmeres til å reagere på vanlige TV-fjernkontroller. Dette gjelder derimot bare hvis TV-en din har IR-fjernkontroll og ikke Bluetooth. Bluetooth-kontroll blir stadig mer utbredt for dyrere TV-er, så det kan hende at din ikke vil fungere.

Les også Denne skal få CD-er til å låte bedre enn noe annet Hegel Viking spiller kun CD-er, men skal til gjengjeld gjøre det bedre enn noen andre.

HT gjennomstrømming

De fleste inngangene kan settes som en fast høynivå hjemmekinoinngang, som gjør det enkelt å kombinere H600 med surroundforsterkere og -prosessorer. Flere funsjoner vil komme i fremtiden, gjennom oppdateringer av fastvaren. Disse vil installeres automatisk når de lanseres, bare pass på at din H600 er tilkoblet nettverket.

Innganger

Forsterkeren har to par ekte balanserte XLR-innganger, og to par ubalanserte RCA-innganger. På den digitale fronten har den en LAN-nettverksport, en USB 32/384-inngang (som også støtter DSD256/DoP), tre optiske innganger, en koaksialinngang og en ekte BNC 75-ohm inngang. For analoge utganger tilbyr den et par faste RCA-utganger, hvor du for eksempel kan koble til en hodetelefonforsterker. Og dessuten et par justerbare RCA-utganger, for tilkobling av en effektforsterker eller subwoofer. I tillegg har den en BNC fast 75-ohm digital utgang.

Hegel_H600_AI generated background
Foto Hegel (KI-generert bakgrunn)

Hegel H600: Pris og tilgjengelighet

Forsterkeren sendes ut til butikkene i slutten av september. Prisen er 134.998 kroner.

Mer info: hegel.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Gjennomsiktig kassettspiller vekker begeistring

Kompakt strømmeforsterker

Forsterkeren "ingen" har råd til

AirPlay: Lossless, så lossy, så lossless igjen

Du trenger kanskje en sånn

Får etterlengtede funksjoner

Ny rekord i antall høyttalere

Ny pickup-generasjon fra Rega

Forbedrer flaggskipet

Ny streamer fra McIntosh

Billig og bra musikkstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Scroll to Top