Search
Generic filters

Hegel H300 mottatt

Hegels nye stereoforsterker står endelig klar på testbenken!

Det knyttes store forventninger til norske Hegels nye stereoforsterker. H300 tar over stafettpinnen etter den aldrende H200, som har vært en av våre favorittforsterkere i prisklassen rundt 20.000 kroner.

Den nye Hegel H300 vil koste 30.000 kroner – et aldri så lite hopp i pris altså, men så er det også – i følge Hegels konstruktør Bent Holter –  snakk om en vesentlig forbedret forsterker som også har fått innebygd digital til analog konverter.

Den viktigste forbedringen har i følge Bent Holter skjedd i forforsterkertrinnet. Her har de lært av teknologien de utviklet til forforsterkeren P30 (40.000 kr), og brukt mye av teknikken i H300. Resultatet er enda bedre oppløsning og lavere støygulv.

Effektforsterkertrinnet er også heftigere: Mens H200 gir 200 watt pr. kanal, skyver H300 på med 250 watt pr. kanal med 8 ohms belastning, takket være en en større strømforsyning med en kraftig ringkjernetransformator. Ingen switchmode/klasse D her i gården!

Innebygd D/A konverter
I vår digitale tidsalder er det også viktig med en god digitalkonverter. Det har Hegel skjønt og utstyrt H300 med en rekke digitalinnganger på baksiden. Både USB, koaksial og optisk inngang har den fått, og kvaliteten på denne skal være omtrent på nivå Hegels separate HD11 DAC.

I tillegg har H300 fått en digital koaksialutgang som kan kobles i «loop» med en annen D/A konverter. Resultatet skal være enda bedre lyd, enn om du kobler kilden rett i din eksisterende DAC, fordi den får et renere utgangspunkt å jobbe med. Da kan du også velge mellom de tre digitalinngangene med Hegel-fjernkontrollen, noe som gjør det enklere med flere kilder.


Fjernkontrollen er også forbedret fra tidligere. Tidligere har man måttet peke direkte mot produktet, men nå kan du sitte med fjernkontrollen rettet mot taket og fremdeles operere H300.

Test kommer

Hegel H300 sparker for tiden liv i flere høyttalere på testrommet. Testen kommer ikke før på sensommeren, men vi kan allerede nå røpe at vi snakker om en klar oppgradering fra forgjengeren!

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
8 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.