Hi-Fi

Hegels nye stereoforsterker står endelig klar på testbenken!
Annonse
Annonse
forfatter

Det knyttes store forventninger til norske Hegels nye stereoforsterker. H300 tar over stafettpinnen etter den aldrende H200, som har vært en av våre favorittforsterkere i prisklassen rundt 20.000 kroner.

Den nye Hegel H300 vil koste 30.000 kroner – et aldri så lite hopp i pris altså, men så er det også – i følge Hegels konstruktør Bent Holter –  snakk om en vesentlig forbedret forsterker som også har fått innebygd digital til analog konverter.

Den viktigste forbedringen har i følge Bent Holter skjedd i forforsterkertrinnet. Her har de lært av teknologien de utviklet til forforsterkeren P30 (40.000 kr), og brukt mye av teknikken i H300. Resultatet er enda bedre oppløsning og lavere støygulv.

Effektforsterkertrinnet er også heftigere: Mens H200 gir 200 watt pr. kanal, skyver H300 på med 250 watt pr. kanal med 8 ohms belastning, takket være en en større strømforsyning med en kraftig ringkjernetransformator. Ingen switchmode/klasse D her i gården!

Innebygd D/A konverter
I vår digitale tidsalder er det også viktig med en god digitalkonverter. Det har Hegel skjønt og utstyrt H300 med en rekke digitalinnganger på baksiden. Både USB, koaksial og optisk inngang har den fått, og kvaliteten på denne skal være omtrent på nivå Hegels separate HD11 DAC.

I tillegg har H300 fått en digital koaksialutgang som kan kobles i «loop» med en annen D/A konverter. Resultatet skal være enda bedre lyd, enn om du kobler kilden rett i din eksisterende DAC, fordi den får et renere utgangspunkt å jobbe med. Da kan du også velge mellom de tre digitalinngangene med Hegel-fjernkontrollen, noe som gjør det enklere med flere kilder.


Fjernkontrollen er også forbedret fra tidligere. Tidligere har man måttet peke direkte mot produktet, men nå kan du sitte med fjernkontrollen rettet mot taket og fremdeles operere H300.

Test kommer

Hegel H300 sparker for tiden liv i flere høyttalere på testrommet. Testen kommer ikke før på sensommeren, men vi kan allerede nå røpe at vi snakker om en klar oppgradering fra forgjengeren!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.