Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Hegel H300 mottatt

Hegels nye stereoforsterker står endelig klar på testbenken!

Skrevet av / 19.06.12 - 13:54
Hegel H300 mottatt

Det knyttes store forventninger til norske Hegels nye stereoforsterker. H300 tar over stafettpinnen etter den aldrende H200, som har vært en av våre favorittforsterkere i prisklassen rundt 20.000 kroner.

Den nye Hegel H300 vil koste 30.000 kroner – et aldri så lite hopp i pris altså, men så er det også – i følge Hegels konstruktør Bent Holter –  snakk om en vesentlig forbedret forsterker som også har fått innebygd digital til analog konverter.

Den viktigste forbedringen har i følge Bent Holter skjedd i forforsterkertrinnet. Her har de lært av teknologien de utviklet til forforsterkeren P30 (40.000 kr), og brukt mye av teknikken i H300. Resultatet er enda bedre oppløsning og lavere støygulv.

Effektforsterkertrinnet er også heftigere: Mens H200 gir 200 watt pr. kanal, skyver H300 på med 250 watt pr. kanal med 8 ohms belastning, takket være en en større strømforsyning med en kraftig ringkjernetransformator. Ingen switchmode/klasse D her i gården!

Innebygd D/A konverter
I vår digitale tidsalder er det også viktig med en god digitalkonverter. Det har Hegel skjønt og utstyrt H300 med en rekke digitalinnganger på baksiden. Både USB, koaksial og optisk inngang har den fått, og kvaliteten på denne skal være omtrent på nivå Hegels separate HD11 DAC.

I tillegg har H300 fått en digital koaksialutgang som kan kobles i «loop» med en annen D/A konverter. Resultatet skal være enda bedre lyd, enn om du kobler kilden rett i din eksisterende DAC, fordi den får et renere utgangspunkt å jobbe med. Da kan du også velge mellom de tre digitalinngangene med Hegel-fjernkontrollen, noe som gjør det enklere med flere kilder.


Fjernkontrollen er også forbedret fra tidligere. Tidligere har man måttet peke direkte mot produktet, men nå kan du sitte med fjernkontrollen rettet mot taket og fremdeles operere H300.

Test kommer

Hegel H300 sparker for tiden liv i flere høyttalere på testrommet. Testen kommer ikke før på sensommeren, men vi kan allerede nå røpe at vi snakker om en klar oppgradering fra forgjengeren!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top