Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

Hegel får AirPlay 2

Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.

Skrevet av / 26.01.23 - 14:56
Hegel får AirPlay 2

Hegel har lenge hatt AirPlay-støtte i sine forsterkere. Helt siden den integrerte H160 kom i 2014 har man kunnet strømme musikk trådløst fra sin iPhone til Hegel.

Men selv om AirPlay var veldig kjekt da det kom, er det ikke uten utfordringer. Du kan få tidvise dropouts i lyden, og siden musikken strømmer fra mobilen, gjennom nettverket og deretter til forsterkeren, så avbrytes musikken når telefonen ringer. Har du fest med mobilen som musikkilde, og du skal ta en mobilsamtale, så må gjestene vente i stillhet til du er ferdig med å prate, til musikken kan strømme igjen.

Nå har man riktignok siden 2018 kunnet bruke Spotify Connect, og dermed komme utenom problematikken. Men hva hvis du ønsker musikken i «tapsfri» CD-kvalitet? Da trenger du noe annet.

Hegel fikk relativt nylig Roon Ready-funksjon til H120, H190, H390 og H590. Og det er en ettertraktet funksjon blant mange audiofile. Men det innebærer da også at du trenger et Roon-abonnement for å spille musikken fra Mac eller PC, og det er ikke gratis.

Endelig får Hegel AirPlay 2

Derfor er det meget kjærkomment at Hegel nå har oppdatert sine forsterkere med AirPlay 2. Musikkstrømmingen skjer som med AirPlay, bortsett fra en viktig detalj. Strømmingen skjer nemlig ikke lenger fra telefonen, men direkte fra forsterkerens innebygde strømmeenhet. Telefonen er heretter bare en fjernkontroll. Som med Spotify Connect. Det betyr mer stabil strømming, og at telefonen kan kobles fra midt i en låt, uten at musikken stanser. Du kan altså stå i telefonsamtaler og lignende, uten å ødelegge musikkopplevelsen til gjestene.

Multirom og smartfunksjon

En annen fordel med AirPlay 2 er mye bedre multiromsstøtte. Andre AirPlay 2-produkter på samme nettverk kan opereres fra samme iPhone eller iPad, og de kan også kobles sammen til å spille samme innhold samtidig. Du kan med andre ord få samme musikk i alle rom, på tvers av produsenter og merker. Så lenge de alle støtter AirPlay 2.

Du vil også få bedre støtte for å inkludere stereoanlegget i smarthjemmet. Som å programmere inn vekking osv.

Disse produktene støttes

Følgende Hegel-produkter støtter AirPlay 2, fra og med 19. januar 2023: H95, H120, H190, H390 og H590. Alt du trenger å gjøre, er å oppdatere produktet til nyeste programvare. Dette gjøres direkte i oppsettmenyen på forsterkeren.

Mer info: hegel.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

3 hendelser på “Hegel får AirPlay 2”

  1. Hei. Jeg har en Hegel H95. Hvordan får jeg oppdatert til AirPlay 2? Jeg har ikke dedikert fjernkontroll, bare Hegel appen og kan ikke se at jeg kan gjøre det der..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Spesialmodell i Lamborghini-farger

NAD-integrert lover kvalitetslyd til budsjettpris

FiiO slipper flere produkter

Scroll to Top