Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Gnistrende god radio til iPhone

Selv om iPhone i seg selv ikke har radio, kryr det av radioapplikasjoner. NRK har nå lansert noen av de beste.

 

NRK har lansert to separate applikasjoner i sin radiosatsing på iPhone. Den ene er en generell radioapplikasjon som inneholder stort sett hele NRKs radiotilbud inkludert alle distriktssendingene. Dette betyr at du i en og samme applikasjon får inn NRK P1, P2, P3, Super, Gull, Klassisk, Jazz, Folkemusikk, Sami Radio og ikke mint MP3 og Alltid Nyheter.
NRK benytter seg av noe som likner Apples egen teknologi, Cover Flow, for å presentere kanalene sine og dette fungerer svært elegant og ikke minst effektivt. I tillegg til kanalene har applikasjonen også en del tilleggsfunksjonalitet. Her har NRK lagt en linje nederst i applikasjonen som gi direkte tilgang til Twitter, Facebook i tillegg til nrk.no og yr.no. Du kan også åpne podkaster dirkete i iTunes. Det er også en kobling til trafikkmeldinger.
Egen P3
NRK har også laget en separat P3 applikasjon. Her kan Du få med deg P3 selvfølgelig og også NRK MP3. Du år også en dirkete kobling til de mest kjente programmene som Pyro og Radioresepsjonen i tillegg til flere andre. P3 applikasjonene inneholder også en linje nederst på samme måte som den generelle NRK applikasjonene. Her finner du mye av det samme, men i tillegg har du fått dirkete tilgang til P3s spillelister.
Kan bli dyrt
Dette er streaming av programinnhold så det er ikke noe problem så lenge du holder deg innenfor dekning av WLAN. Når dette ikke er tilgjengelig vil du streame over det vanlige mobilnettet og det er viktig å huske på at dette fort kan bli dyrt.
Lyden kommer i en kvalitet på 64 kbps. Her kunne man vel med fordel satset på noe som er av litt høyere kvalitet. Dette har man tenkt å gjøre noe senere og bedre kvalitet kan ventes rundt sommeren engang.
Applikasjonene er gratis og lastes ned via Appstore for iPhone men er dem som ikke har denne telefonen finne det også varianter som er tilpasset Android og Nokia. Prøv denne linken hvis du vil ha disse.

En liten kommentar til slutt. Husk at dette bruker mye batteri.

forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.