Nyhet

Frir til begge leire

Strømmeforsterkeren får platespillerinngang.
forfatter

Auralic Altair G2.1 er egentlig en strømmeforsterker i high-end-klassen, men en oppdatering har gitt den et par ekstra innganger som ikke var der tidligere. I 2.1-versjonen kan man koble til to analoge lydkilder, den ene av dem kan være en platespiller med MM-inngang.

Dermed er den straks mer interessant for de som ønsker seg musikkstrømming uten å måtte gi avkall på platesamlingen.

De øvrige inngangene er som man kan se, nettverkstrømming via ethernet, USB, og to digtale innganger – i tillegg til platespiller og en annen analog lydkilde. Feks. en CD-spiller.

Altair G2.1 er altså en forforsterker som kan innlemmes i et analogt anlegg, og erstatte en eldre forforsterker.

Den kan fungere som en musikksentral for alle lydkilder, og kan leveres med harddisk hvis man vil lagre musikk på disk, som på en server, og den er selvsagt Roon ready, for de som vil strømme fra Tidal eller Qobuz via Roon-spillerens grensesnitt.

Innvendig har den også Auralics implementering av to Femto-klokker som timer datastrømmen for å redusere jitter-styøy, og har Auralics Orfeo utgangstrinn som kjører i klasse A på utgangene.

Altair G2.1 er i salg fra juni 2021, til 54990 kr.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.