Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

FiiO R7: Musikkstreamer og hodetelefonforsterker i ett

FiiO R7 er en stasjonær musikkstreamer, som kan omtrent alt. Takket være Android operativsystem.

Skrevet av / 02.03.23 - 11:02
FiiO R7: Musikkstreamer og hodetelefonforsterker i ett

FiiO R7 kan spille musikk fra nesten alt du kan tenke deg: Det være seg Tidal, Spotify, Apple Music, eller hvilken som helst Android-app (den kjører Android 10), Bluetooth, Airplay eller DLNA.

Den kan spille musikk fra ekstern harddisk eller minnepinne via USB-C, og via den samme kontakten kan du også bruke den som USB-DAC til PC-en din. Den har til og med SD-kortleser! Optisk og koaksial digitalinngang finnes, og ditto utganger.

Av nettverkstilkobling nevnes både 2,4 og 5 GHz WiFi, i tillegg til kablet Ethernet.

FiiO R5 lifestyle 5
Foto: FiiO

Hva med video?

Selv om det ikke står noe om video i pressemeldingen, så vil vi tro at kombinasjonen skjerm og Android operativsystem også betyr at man kan laste inn strømmetjenester som for eksempel Netflix, YouTube og HBO Max, og se innholdet på den innebygde skjermen.

Les også Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!

Innebygd forforsterker

Streameren ser ut som et mikroanlegg, men den har ingen innebygd forsterker. Derimot kan den kobles til et par aktive høyttalere, for eksempel de tilpassede FiiO SP3, som kommer senere på året. Eller bruk den som forforsterker sammen med en effektforsterker i et hi-fi-anlegg.

FiiO SP3 front & rear
De aktive høyttalerne FiiO SP3 passer til R7, og kommer senere på året. Foto: FiiO

Digitalkonverteringen skjer med et par ESS Sabre ES9068AS DAC-er, som er koblet i dobbel mono for å redusere støygulvet. To forforsterkerbrikker av typen THX-788 sitter på innsiden, koblet balansert av samme grunn. Dette, i tillegg til støtte for digitale oppløsninger opptil 32-bit / 768 kHz PCM og DSD512 (høyeste DSD-oppløsning), så vel som full MQA-dekoding (Tidal bruker dette), bør gi nettverksspilleren et godt utgangspunkt for virkelig god lyd for pengene.

FiiO R7 headhpone out
Assorterte hodetelefonutganger: 6,3 mm, 4,4 mm og 4-pins XLR. Foto: FiiO

Hodetelefonforsterker

Nå holdt vi på å glemme et av de viktigste poengene med spilleren: nemlig at den også er en seriøs hodetelefonforsterker! Med både 6,3 mm ubalansert og 4,4 mm balansert utgang, og dessuten også en med 4-pins XLR, og med 3,6 watt ved 32 ohms last, bør den kunne drive omtrent hva det skulle være av hodetelefoner.

Les også Nytt liv til dine gamle hodetelefoner? Ny forsterker for deg med kresne hodetelefoner

Til sammenligning har den meget imponerende stasjonære hodetelefonforsterkeren FiiO K9 Pro «bare» 2,1 watt ved samme last. Og den overbeviste stort. Watt er riktignok ikke alt, og det er liten grunn til å tro at R7 vil låte kvalitativt like bra som K9 Pro med hodetelefoner. Men vi har forventninger til både god lyd og plenty med kraft.

FiiO R7 White Angle 2-scaled
Foto: FiiO

Du kan også bruke trådløse Bluetooth-hodetelefoner med FiiO R7, og da med gode kodeker som aptX HD, LDAC og LHDC, i tillegg til AAC og SBC. Om du ikke vet hva det betyr, så er alt du trenger å vite at det gir bedre lyd over Bluetooth, dersom hodetelefonene også støtter samme kodek.

FiiO R5 lifestyle 1-scaled
Foto: FiiO

FiiO R7: Pris og tilgjengelighet

Med tanke på alt spilleren kan, synes 699 dollar (tør vi gjette på ca 8000 kroner?) å være meget rimelig. R7 kan bestilles nå.

Mer info: fiio.com

Norsk distributør er njal.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top