Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

FiiO K7: Ny balansert hodetelefonsterker med DAC

Ny forsterker for deg med kresne hodetelefoner

Skrevet av / 05.02.23 - 09:00
FiiO K7: Ny balansert hodetelefonsterker med DAC

Trådløse hodetelefoner blir stadig bedre, men high-end passive hodetelefoner med ledning låter fortsatt best – det er noe alle «hodefile» vet. De krever bare en ordentlig forsterker for å komme til sin rett!

Kinesiske FiiO har hatt stor suksess med sine hodetelefonforsterkere, og lanserte nylig en prisgunstig variant med interessante spesifikasjoner.

Nykommeren Fiio K7 er en lillebror til K9 Pro ESS, som vi har testet med svært godt resultat tidligere, men får en betydelig hyggeligere pris.

Les også Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!
FiiO K7 med SIVGA SV023 hodetelefoner. (Foto: FiiO)

Fiio K7

K7 bruker en ekte balansert seks-trinns lydkrets bestående av: DAC, lavpassfilter, volumkontroll, bufferforsterker, forforsterkning og hodetelefonutgang. Lydsignalet for venstre og høyre stereokanal holdes separat gjennom hele signalveien, for å redusere crosstalk og sikre best mulig lydkvalitet.

FiiO K7 har to AKM AK4493SEQ DAC-er – en for hver stereokanal – og støtter digitale lydfiler med opptil 32Bit 384kHz / DSD256 oppløsning. I tillegg til USB-inngang har FiiO K7 også to digitale innganger (optisk og koaksial) og en RCA-inngang.

De doble forsterkerne er basert på THX AAA 788+ teknikk, og skal være i stand til å drive både lav- og høyimpedans hodetelefoner uten problemer. K7 kommer med både 6,3 mm og 4,4 mm balanserte hodetelefonutganger.

FiiO K7 – pris og tilgjengelighet

FiiO K7 er tilgjengelig nå (forhandles av bl.a Soundgarden her i Norge) og koster 3490 kr. Norsk importør er Njål Hansson AS.

FiiO K7 – Spesifikasjoner:

DAC: AK4493SEQ x 2
Dekoder: XMOS XUF 208
Forsterker: THX AAA 788+ x 2
Innganger: USB/Optisk/COAX/RCA
Hodetelefonutganger: 1 x 6,35 mm (single ended) / 1 x 4,4 mm (balansert)
Utgang: RCA (LO/PRE)
SNR: >128,1dB
Vekt: 610g
Dimensjoner: 120mm x 160mm x 55mm

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 hendelser på “FiiO K7: Ny balansert hodetelefonsterker med DAC”

  1. Det står hodetelefonsterker, men er det mulig å kunne koble til PC høytalere også? Antar denne er langt bedre enn det integrert lydkortet på hovedkortet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Din egen personlige hjemmekinoopplevelse

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Scroll to Top