TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

FiiO K7: Ny balansert hodetelefonsterker med DAC

Ny forsterker for deg med kresne hodetelefoner

forfatter
Publisert 05.02.23 - 09:00

Trådløse hodetelefoner blir stadig bedre, men high-end passive hodetelefoner med ledning låter fortsatt best – det er noe alle “hodefile” vet. De krever bare en ordentlig forsterker for å komme til sin rett!

Kinesiske FiiO har hatt stor suksess med sine hodetelefonforsterkere, og lanserte nylig en prisgunstig variant med interessante spesifikasjoner.

Nykommeren Fiio K7 er en lillebror til K9 Pro ESS, som vi har testet med svært godt resultat tidligere, men får en betydelig hyggeligere pris.

Les også Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!
FiiO K9 Pro ESS SPREAD
FiiO K7 med SIVGA SV023 hodetelefoner. (Foto: FiiO)

Fiio K7

K7 bruker en ekte balansert seks-trinns lydkrets bestående av: DAC, lavpassfilter, volumkontroll, bufferforsterker, forforsterkning og hodetelefonutgang. Lydsignalet for venstre og høyre stereokanal holdes separat gjennom hele signalveien, for å redusere crosstalk og sikre best mulig lydkvalitet.

FiiO K7 har to AKM AK4493SEQ DAC-er – en for hver stereokanal – og støtter digitale lydfiler med opptil 32Bit 384kHz / DSD256 oppløsning. I tillegg til USB-inngang har FiiO K7 også to digitale innganger (optisk og koaksial) og en RCA-inngang.

De doble forsterkerne er basert på THX AAA 788+ teknikk, og skal være i stand til å drive både lav- og høyimpedans hodetelefoner uten problemer. K7 kommer med både 6,3 mm og 4,4 mm balanserte hodetelefonutganger.

FiiO K7 – pris og tilgjengelighet

FiiO K7 er tilgjengelig nå (forhandles av bl.a Soundgarden her i Norge) og koster 3490 kr. Norsk importør er Njål Hansson AS.

FiiO K7 – Spesifikasjoner:

DAC: AK4493SEQ x 2
Dekoder: XMOS XUF 208
Forsterker: THX AAA 788+ x 2
Innganger: USB/Optisk/COAX/RCA
Hodetelefonutganger: 1 x 6,35 mm (single ended) / 1 x 4,4 mm (balansert)
Utgang: RCA (LO/PRE)
SNR: >128,1dB
Vekt: 610g
Dimensjoner: 120mm x 160mm x 55mm

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Storm i et vannglass Argon Audio Quiet Storm ligner et par dyrere hodetelefoner. Lyden er imidlertid ikke i takt med designen.
lbpluss
Proffer trenger ikke betale mer Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, er lette å drive med billig utstyr, og de låter mye dyrere enn prislappen.
Hodetelefoner for musikkelskere De ser ut som før, men lyden er bedre enn noensinne i Sennheisers nyeste hodetelefoner.
Disse hodetelefonene er ikke som andre HiFiMAN Audivina er noe så sjeldent som et par lukkede hodetelefoner med planmagneter som drivere.
Eleganse fra Huawei Nå kommer etterfølgeren til FreeBuds 4i
Følg Lyd & Bilde