Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ferrari Purosangue med Burmester 3D-lyd

Denne får du levert med anlegg fra Burmester.

Skrevet av / 05.02.24 - 14:36
Ferrari Purosangue med Burmester 3D-lyd

Lyden fra Burmester-anlegget drukner fullstendig når den selvpustende V12-eren starter opp. Brølet fra 12 sylindre runger i lokalene når luften presses ut av eksosrørene bak. Ferrari Purosangue er et litt av et syn. I Argento Nürburgring som fargen heter, og bilder yter ikke designet rettferdighet. Proporsjonene kommer først til sin rett når man ser den live.

Ferraris første fireseter med fem dører, leveres med et lydanlegg fra Burmester, og det har faktisk en egen innstilling for live. Det har andre innstillinger også, som en enkel trebånds eq.

Foto: Lasse Svendsen

Ferrarien har fått 21 høyttalere som drives av til sammen 1420 W effekt. De er plassert over alt, og man finner 3D-høyttalere i taket, og i dørene sitter det flere høyttalerelementer. Subwooferen er skjult, og både den og de andre høyttalerne, er utviklet av Burmester for Ferrari Purosangue.

Foto: Lasse Svendsen

Burmester har laget utgaver av sin egen bånddiskant for Ferrari, og i motsetning til hva som er vanlig i en bil, har Burmester valgt analoge forsterkerkretser til alle høyttalerne, unntatt basshøyttalerne, som drives av en digital forsterkerkrets.

Førsteinntrykket av anlegget, er en enorm kraft og klarhet, som kombineres med en massiv basskontroll og lyden fyller lett kupeen i Ferrarien.

Passasjeren kan styre musikken fra en egen skjerm i dashbordet. Der kan man velge lydkilde, og tilpasse lydbildet etter egen smak.

3D-høyttalere i taket. Foto: Lasse Svendsen

Det finnes ferdig programmerte lydmoduser, Pure, Live, Comfort, Surround, 3D Surround, Precise Bass og Stage Plus, som man velger med en berøring på skjermen. 3D Surround er kanskje ikke like egnet til triojazz som til stadionrock, og vil man ha den reneste lyden uten tuning, velger man Pure.

Les også 612 hestekrefter og 1550 watt! En vrælende V8-er, eller velklingende musikk? Med AMG-versjonen av Mercedes GLE kan du velge fritt mellom gasspedalen og volumkontrollen.

En VIP-innstilling flytter lydbildet til en valgt passasjer, eller føreren selv, og optimaliserer lydbildet for det valgte setet.

Les også Den beste lyden på fire hjul Hvis en Bentley står på shoppinglisten, sørg for å få med Naim-anlegget. Det vil du ikke angre på.

Burmester-anlegget i Purosangue, er åpenbart tunet annerledes enn Burmester i Mercedes, og Porsche. Her er jeg litt usikker på hvor Purosangue legger seg. I en Taycan er Burmester tunet for kraft, dynamikk, og sylskarp presisjon. Mens Burmester i Mercedes eller Maybach, har et varmere lydbilde med mer vekt på at det skal lyde behagelig, snarere enn overveldende, over tid.

Foto: Lasse Svendsen

For de fleste av oss er det kanskje av akademisk interesse hvor bra lyden er i en Ferrari Purosangue. Den er stort sett utsolgt, koster like mye som et lite hus, og ventelistene er lange.

Men når man befinner seg i de øvre sfærer, skulle det bare mangle at ikke lydanlegget er hentet fra øverste hylle.

Baksetepassasjerene får også Burmester-høyttalere, også i taket. Foto: Lasse Svendsen

Burmester er standard på bilene som leveres fremover, så muligheten for et dypdykk i Burmesters 3D-anlegg for Ferrari, er absolutt til stede.

Det spørs bare om lyden av Burmester klarer å overgå lyden fra V12-eren…

IMG_0323 IMG_0321 IMG_0347
<
>
Foto: Lasse Svendsen

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top