Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

DS Audio Master3 fotoelektrisk pickup

DS Audio lager pickuper i særklasse. Og nå kommer det en ny toppmodell, med en helt vanvittig prislapp.

Skrevet av / 15.11.23 - 16:27
DS Audio Master3 fotoelektrisk pickup

De aller fleste pickuper er enten moving magnet (MM) eller moving coil (MC). Og begge er basert på elektromotorisk induksjon. Men så har vi japanske DS Audio, som gjør ting på sin helt egen måte.

Deres pickuper er optiske og fungerer ved hjelp av fotoceller som leser av vibrasjonene i nålearmen. Vi har tidligere testet DS Audio DS-002, og vår platespillerekspert Lasse Svendsen var begeistret og beskrev lyden fra den svært kostbare pickupen som oppsiktsvekkende, og lysende god.

(Foto: DS Audio)

Nå har DS Audio oppgradert teknologien og lansert en ny modellgenerasjon. Den nye modellen, som har fått navnet DS Audio Master3, kan blant annet skryte av separate lysdioder og fotoceller for hver kanal. Nålarmen som den micro ridge-slipte diamanten er montert på, er også laget av diamant.

Les også DS Audio DS-002 Teknikken er kanskje eldgammel, men lyden fra den optiske pickupen er revolusjonerende frisk.

Man trenger ikke en RIAA-inngang på forsterkeren for å koble til den optiske pickupen. Signalforsterkning og utjevning av frekvensresponsen håndteres av den medfølgende DS Master3-equalizeren, som er minst like ekstrem som selve pickupen. Equalizeren er i en dual mono-konstruksjon og inneholder intet mindre enn seks solide transformatorer. Det gir en totalvekt på 23 kg!

Du trenger naturligvis en skikkelig equalizer til pickupen (Foto: DS Audio).

DS Master3 koster 9500 USD (rundt 110 000 kroner). Og da er ikke DS Master3- equalizeren medregnet. Den koster 17 500 USD (i underkant av 240 000 kroner). Vi er altså i samme prisklasse som for en rimelig elbil. Og så må du fremdeles legge til prisen for en platespiller. Men så er det jo tross alt snakk om håndbygd japansk kvalitet.

Selv om DS Master3 er en vesentlig oppgradering i forhold til de to tidligere generasjonene, er det ikke helt korrekt at den er toppmodellen. DS Audio har nemlig en annen modell, Grand Master Extreme, som er enda råere. Her er nålen og nålearmen laget av ett helt stykke diamant! Prisen for pickupen alene er 22 500 USD!

Mer info: DS Audio

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Grenseløs forforsterker fra TAD

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Lyd & Bilde
Scroll to Top