Digitalkonverter fra Bryston

Bryston feirer sin 50-årsdag med den nye digitalkonverteren BDA-2.

Billige produkter får du ikke fra Bryston, og digitalkonverteren BDA-2 er intet unntak. Skjønt, drøyt 20.000 kroner er faktisk i den lavere enden av hva den kanadiske high-end-produsenten har i sitt produktsortiment.

Konverteren bygger på sin forgjenger BDA-1, men nå skjer konverteringen med to 32-bit DAC-brikker fra AKM, hvor forgjengeren brukte to 24-bit brikker av typen Cirrus Logic CS4398.

Videre benytter Bryston BDA-2 diskrete Klasse A kretser, samt separate strømforsyninger til de analoge og digitale kretsene for å unngå forstyrrelser mellom disse. Alt for å ta best mulig hånd om det digitale signalet, på sin vei mot å bli analogt.

Høyoppløst
USB-konvertering skjer nå asynkront med 24-bit / 192 kHz, hvor forgjengeren var begrenset til 96 kHz. Fordelen med høyere samplingfrekvens er først og fremst å få skjøvet digitalstøy så langt opp i frekvens at man kan bruke et slakere digitalfilter. Det digitale filteret, som skal bevare de musikalske frekvensene mens det filtrerer bort alt over disse, fremkaller faseforskyvninger også nedover i det hørbare området (under 20 kHz), dersom dette er for steilt. Derfor er det et poeng å lage filteret slakest mulig. Om man derimot hører forskjell på 96 kHz og 192 kHz, er vi ikke like overbevist om, som at man klart hører forskjell på 44,1 kHz (CD-kvalitet) og 96 kHz. Men har man først betalt for 192 kHz lydfiler fra for eksempel HDtracks.com, så er det fint å vite at man får dekodet dem uten forringelser.

Digitalkonverteren BDA-2 har både USB, koaksiale og optiske innganger, i tillegg til balansert AES/EBU (XLR). Analoge lydutganger består i både balansert XLR så vel som ubalansert RCA. Programvaren kan oppgraderes via gammeldags men funksjonell RS-232. Det vi savner er volumkontroll. Det betyr at BDA-2 ikke kan kobles direkte til et par aktive høyttalere eller en effektforsterker, men du trenger en forforsterker i tillegg.

taaimport.no
bryston.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.