Digitalkonverter fra Bryston

Bryston feirer sin 50-årsdag med den nye digitalkonverteren BDA-2.
Annonse
Annonse
forfatter

Billige produkter får du ikke fra Bryston, og digitalkonverteren BDA-2 er intet unntak. Skjønt, drøyt 20.000 kroner er faktisk i den lavere enden av hva den kanadiske high-end-produsenten har i sitt produktsortiment.

Konverteren bygger på sin forgjenger BDA-1, men nå skjer konverteringen med to 32-bit DAC-brikker fra AKM, hvor forgjengeren brukte to 24-bit brikker av typen Cirrus Logic CS4398.

Videre benytter Bryston BDA-2 diskrete Klasse A kretser, samt separate strømforsyninger til de analoge og digitale kretsene for å unngå forstyrrelser mellom disse. Alt for å ta best mulig hånd om det digitale signalet, på sin vei mot å bli analogt.

Høyoppløst
USB-konvertering skjer nå asynkront med 24-bit / 192 kHz, hvor forgjengeren var begrenset til 96 kHz. Fordelen med høyere samplingfrekvens er først og fremst å få skjøvet digitalstøy så langt opp i frekvens at man kan bruke et slakere digitalfilter. Det digitale filteret, som skal bevare de musikalske frekvensene mens det filtrerer bort alt over disse, fremkaller faseforskyvninger også nedover i det hørbare området (under 20 kHz), dersom dette er for steilt. Derfor er det et poeng å lage filteret slakest mulig. Om man derimot hører forskjell på 96 kHz og 192 kHz, er vi ikke like overbevist om, som at man klart hører forskjell på 44,1 kHz (CD-kvalitet) og 96 kHz. Men har man først betalt for 192 kHz lydfiler fra for eksempel HDtracks.com, så er det fint å vite at man får dekodet dem uten forringelser.

Digitalkonverteren BDA-2 har både USB, koaksiale og optiske innganger, i tillegg til balansert AES/EBU (XLR). Analoge lydutganger består i både balansert XLR så vel som ubalansert RCA. Programvaren kan oppgraderes via gammeldags men funksjonell RS-232. Det vi savner er volumkontroll. Det betyr at BDA-2 ikke kan kobles direkte til et par aktive høyttalere eller en effektforsterker, men du trenger en forforsterker i tillegg.

taaimport.no
bryston.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.