Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Digitalkonverter fra Bryston

Bryston feirer sin 50-årsdag med den nye digitalkonverteren BDA-2.

Skrevet av / 10.12.12 - 14:22
Digitalkonverter fra Bryston

Billige produkter får du ikke fra Bryston, og digitalkonverteren BDA-2 er intet unntak. Skjønt, drøyt 20.000 kroner er faktisk i den lavere enden av hva den kanadiske high-end-produsenten har i sitt produktsortiment.

Konverteren bygger på sin forgjenger BDA-1, men nå skjer konverteringen med to 32-bit DAC-brikker fra AKM, hvor forgjengeren brukte to 24-bit brikker av typen Cirrus Logic CS4398.

Videre benytter Bryston BDA-2 diskrete Klasse A kretser, samt separate strømforsyninger til de analoge og digitale kretsene for å unngå forstyrrelser mellom disse. Alt for å ta best mulig hånd om det digitale signalet, på sin vei mot å bli analogt.

Høyoppløst
USB-konvertering skjer nå asynkront med 24-bit / 192 kHz, hvor forgjengeren var begrenset til 96 kHz. Fordelen med høyere samplingfrekvens er først og fremst å få skjøvet digitalstøy så langt opp i frekvens at man kan bruke et slakere digitalfilter. Det digitale filteret, som skal bevare de musikalske frekvensene mens det filtrerer bort alt over disse, fremkaller faseforskyvninger også nedover i det hørbare området (under 20 kHz), dersom dette er for steilt. Derfor er det et poeng å lage filteret slakest mulig. Om man derimot hører forskjell på 96 kHz og 192 kHz, er vi ikke like overbevist om, som at man klart hører forskjell på 44,1 kHz (CD-kvalitet) og 96 kHz. Men har man først betalt for 192 kHz lydfiler fra for eksempel HDtracks.com, så er det fint å vite at man får dekodet dem uten forringelser.

Digitalkonverteren BDA-2 har både USB, koaksiale og optiske innganger, i tillegg til balansert AES/EBU (XLR). Analoge lydutganger består i både balansert XLR så vel som ubalansert RCA. Programvaren kan oppgraderes via gammeldags men funksjonell RS-232. Det vi savner er volumkontroll. Det betyr at BDA-2 ikke kan kobles direkte til et par aktive høyttalere eller en effektforsterker, men du trenger en forforsterker i tillegg.

taaimport.no
bryston.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top