Digitalkonverter fra Bryston

Bryston feirer sin 50-årsdag med den nye digitalkonverteren BDA-2.
Annonse
Annonse
forfatter

Billige produkter får du ikke fra Bryston, og digitalkonverteren BDA-2 er intet unntak. Skjønt, drøyt 20.000 kroner er faktisk i den lavere enden av hva den kanadiske high-end-produsenten har i sitt produktsortiment.

Konverteren bygger på sin forgjenger BDA-1, men nå skjer konverteringen med to 32-bit DAC-brikker fra AKM, hvor forgjengeren brukte to 24-bit brikker av typen Cirrus Logic CS4398.

Videre benytter Bryston BDA-2 diskrete Klasse A kretser, samt separate strømforsyninger til de analoge og digitale kretsene for å unngå forstyrrelser mellom disse. Alt for å ta best mulig hånd om det digitale signalet, på sin vei mot å bli analogt.

Høyoppløst
USB-konvertering skjer nå asynkront med 24-bit / 192 kHz, hvor forgjengeren var begrenset til 96 kHz. Fordelen med høyere samplingfrekvens er først og fremst å få skjøvet digitalstøy så langt opp i frekvens at man kan bruke et slakere digitalfilter. Det digitale filteret, som skal bevare de musikalske frekvensene mens det filtrerer bort alt over disse, fremkaller faseforskyvninger også nedover i det hørbare området (under 20 kHz), dersom dette er for steilt. Derfor er det et poeng å lage filteret slakest mulig. Om man derimot hører forskjell på 96 kHz og 192 kHz, er vi ikke like overbevist om, som at man klart hører forskjell på 44,1 kHz (CD-kvalitet) og 96 kHz. Men har man først betalt for 192 kHz lydfiler fra for eksempel HDtracks.com, så er det fint å vite at man får dekodet dem uten forringelser.

Digitalkonverteren BDA-2 har både USB, koaksiale og optiske innganger, i tillegg til balansert AES/EBU (XLR). Analoge lydutganger består i både balansert XLR så vel som ubalansert RCA. Programvaren kan oppgraderes via gammeldags men funksjonell RS-232. Det vi savner er volumkontroll. Det betyr at BDA-2 ikke kan kobles direkte til et par aktive høyttalere eller en effektforsterker, men du trenger en forforsterker i tillegg.

Annonse

taaimport.no
bryston.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!