Bransjenytt

Tysklands største hi-fi-profil, er død etter kort tids sykdom. Dieter Burmester var musiker, ingeniør, og en glødende entusiast.
forfatter

Alle som møtte Dieter Burmester ble slått av hans magnetiske karisma og utrettelige entusiasme. Han ble født i Østerrike og flyttet senere til Tyskland hvor han startet Burmester i 1978, i Berlin-Schöneberg.

Burmesters første produkt var forforsterkeren 777, som han laget selv året for selskapet ble grunnlagt.  Senere skulle det komme en lang rekke legendariske forsterkere som alle bar hans navn.

Han ble for alvor kjent utenfor landets grenser, da Burmester innledet et samarbeide med Bugatti om lydsystemet på Veyron. Superbilen med 1001 hestekrefter.

Burmester har også levert lyden i Porsche Panamera, flere Mercedes-Benz-modeller, i store yachter og naturligvis i tusenvis av musikkelskende hjem.

Dieter Burmester var også musiker, og spilte bass og sang i The Echos i 1964. Fra 1999 til 2007 var han fast bandmedlem i rockebandet Past Perfect, som spilte rockklassikere.

Dieter døde 15. august etter kort tids sykeleie.

Selskapet føres videre av hans kone Marianne Burmester, og Burmesters kompetente team.

 

Annonse

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også