TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Dieter Burmester 1946 -2015

Tysklands største hi-fi-profil, er død etter kort tids sykdom. Dieter Burmester var musiker, ingeniør, og en glødende entusiast.

forfatter
Publisert 19.08.15 - 07:54

Alle som møtte Dieter Burmester ble slått av hans magnetiske karisma og utrettelige entusiasme. Han ble født i Østerrike og flyttet senere til Tyskland hvor han startet Burmester i 1978, i Berlin-Schöneberg.

Burmesters første produkt var forforsterkeren 777, som han laget selv året for selskapet ble grunnlagt.  Senere skulle det komme en lang rekke legendariske forsterkere som alle bar hans navn.

Han ble for alvor kjent utenfor landets grenser, da Burmester innledet et samarbeide med Bugatti om lydsystemet på Veyron. Superbilen med 1001 hestekrefter.

Burmester har også levert lyden i Porsche Panamera, flere Mercedes-Benz-modeller, i store yachter og naturligvis i tusenvis av musikkelskende hjem.

Dieter Burmester var også musiker, og spilte bass og sang i The Echos i 1964. Fra 1999 til 2007 var han fast bandmedlem i rockebandet Past Perfect, som spilte rockklassikere.

Dieter døde 15. august etter kort tids sykeleie.

Selskapet føres videre av hans kone Marianne Burmester, og Burmesters kompetente team.

 

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye og bedre musikkstrømmere fra Auralic Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 får oppdatert estetikk, bedre isolasjon og vibrasjonsdemping, og støtter endelig AirPlay 2.
Nå kan du designe din egen Burmester-stereo Det er lov å drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv sette sammen et anlegg og teste plasseringen i eget hjem.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Det beste kjøpet i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskapets 30-årsjubileum med stil og finesse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend