Search
Generic filters
 itemprop

Bransjenytt

Tysklands største hi-fi-profil, er død etter kort tids sykdom. Dieter Burmester var musiker, ingeniør, og en glødende entusiast.

Alle som møtte Dieter Burmester ble slått av hans magnetiske karisma og utrettelige entusiasme. Han ble født i Østerrike og flyttet senere til Tyskland hvor han startet Burmester i 1978, i Berlin-Schöneberg.

Burmesters første produkt var forforsterkeren 777, som han laget selv året for selskapet ble grunnlagt.  Senere skulle det komme en lang rekke legendariske forsterkere som alle bar hans navn.

Han ble for alvor kjent utenfor landets grenser, da Burmester innledet et samarbeide med Bugatti om lydsystemet på Veyron. Superbilen med 1001 hestekrefter.

Burmester har også levert lyden i Porsche Panamera, flere Mercedes-Benz-modeller, i store yachter og naturligvis i tusenvis av musikkelskende hjem.

Dieter Burmester var også musiker, og spilte bass og sang i The Echos i 1964. Fra 1999 til 2007 var han fast bandmedlem i rockebandet Past Perfect, som spilte rockklassikere.

Dieter døde 15. august etter kort tids sykeleie.

Selskapet føres videre av hans kone Marianne Burmester, og Burmesters kompetente team.

annonse

 

annonse

 

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Les også

🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
Prøv i 3 uker
close-image