Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Cyrus Classic Phono: Cyrus erstatter sin platespillerforsterker

Med RIAA-forsterkeren Classic Phono vil Cyrus gi vinylfansen det de vil ha – og litt til.

Skrevet av / 28.03.24 - 12:00
Cyrus Classic Phono: Cyrus erstatter sin platespillerforsterker

Den britiske hi-fi-produsenten Cyrus Audio pensjonerer platespillerforsterkeren Phono Signature, og erstatter den med den nye Classic Phono. Spekket med funksjoner og finesser som skal gjøre den til en av de mest avanserte phonotrinnene på markedet.

cyrus-classic-phono-side
Foto: Cyrus

Inntil fire platespillere

For det første kan du koble opptil fire platespillere til Classic Phono, og du kan veksle sømløst mellom forskjellige spillere, armer eller pickuper.

Hver av de fire inngangene kan justeres individuelt, for å matche akkurat din pickup. Moving coil-entusiaster kan leke seg med innstillinger for forsterkning, motstand og kapasitans, mens for moving magnet-pickuper finnes en standardinnstilling Cyrus mener passer godt til slike. Knappene for GAIN, RES (motstand), og CAP (kapasitans) er derfor deaktivert for MM-pickuper.

 

Les: Fortiden lever igjen – Engelske Cyrus lanserer nye utgaver av forsterkene fra ungdomstiden din.

 

Et eget warp-filter hindrer at skjeve plater gir støy i de aller laveste bassfrekvensene, som i verste fall kan overbelaste forsterkerinngangen, eller at basselementene vandrer for langt. Purister kan selvsagt deaktivere dette filteret.

Cyrus-classic-phono-rear
Vi undres hvorfor ikke flere har balanserte utganger, som Cyrus Classic Phono. Foto: Cyrus

Separat strømforsyning

Classic Phono er utstyrt med en egen utgang for Cyrus’ eksterne strømforsyning PSX-R2. Vi loves at dette vil mate phonotrinnet med krystallren strøm, vil betydelig løfte både dynamikk og oppløsning. Men selv uten ekstern strømforsyning skryter Cyrus av et imponerende lavt støygulv og høy dynamikk, takket være en gjennomtenkt kretskortdesign og komponenter av høy kvalitet.

Alle disse funksjonene er stappet inn i et minimalistisk aluminiumkabinett av halv bredde. Chassiset er det samme som i resten av Cyrus’ sortiment, og gjør det for ekesempel mulig å oppgradere eldre produkter med nyere innmat – bra for både lommeboka og miljøet.

Fjernkontroll

Classic Phono har fjernkontroll som kan brukes til alle funksjoner, og forsterkeren har dessuten innebygd nivåmålere med «peak hold», som gjør det enkelt å stille inn nivået best mulig for selv de mest eksotiske moving coil-pickuper.

Så får vi håpe at Cyrus’ imponerende utstyrsliste omsettes til like imponerende lyd. På papiret ser i alle fall Classic Phono ut som en svært lovende partner for selv de mest kresne analog-entusiastene der ute.

Cyrus classic-phono
Foto: Cyrus

Cyrus Classic Phono: Pris og tilgjengelighet

Cyrus Classic Phono er tilgjengelig nå, og prisen er satt til 1895 pund, som er det samme som forgjengeren den erstatter, Cyrus Phono Signature.

Mer info: cyrusaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top